fbpx "Ασπίδα προστασίας" για το Δημοκρίτειο
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

"Ασπίδα προστασίας" για το Δημοκρίτειο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νομική σχολή
Κωνσταντίνος Γαβρόγλου
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Κοινό ψήφισμα Δικηγορικών Συλλόγων ΑΜ-Θ, Εφετείου Θράκης, Δ.Π.Θ. κατά της ίδρυσης τέταρτης Νομικής

Τριπλή συνάντηση στο γραφείο του Γ. Πετρίδη, από Ιλχάν Αχμέτ, Ιωάννα Χατζηαντωνίου, μητροπολίτη κο Παντελεήμονα

Διονύσης Βοργιάς

Να προλάβουν προτού η πρόθεση γίνει πράξη, προσπαθούν πλήθος φορέων στη Ροδόπη. Αναφερόμαστε στον κοινό αγώνα που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα από πλήθος φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτικών της περιοχής, ενάντια στην εξαγγελθείσα κυβερνητική πρόθεση ίδρυσης τέταρτης Νομικής σχολής με προτεινόμενη έδρα την Πάτρα. 


Έτσι, το πρωί της Παρασκευής 9 Φεβρουαρίου, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης δέχθηκε τριπλή επίσκεψη στο γραφείο του. Περί τις 10:00, συναντήθηκε με τον βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ. Το κάλεσμα αφορούσε και τους άλλους δύο βουλευτές Ροδόπης, Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ οι οποίοι όμως παρέμειναν στην Αθήνα προκειμένου να έχουν συναντήσεις για το ίδιο ζήτημα καθώς και για το δεύτερο ακαδημαϊκό "σήριαλ" που αφορά στην ένωση του Δ.Π.Θ. με το ΤΕΙ ΑΜ-Θ. 


Ο κος Ιλχάν, από τους πρώτους πολιτικούς της Ροδόπης που αντέδρασαν επίσημα στην πρόθεση ίδρυσης τέταρτης Νομικής, επέμεινε σε αυτή του την θέση, ενώ με τη σειρά του ο κος Πετρίδης, που μέχρι στιγμής δεν είχε πάρει επίσημα θέση, υπογράμμισε ότι συσστρατεύεται με τους ανθρώπους της Ροδόπης και στηρίζει το κοινό ψήφισμα που ανακοινώθηκε. Στο πλαίσιο της συζήτησης τέθηκαν κι άλλα θέματα επί τάπητος, μιας που οι δύο πολιτικοί θα συμμετάσχουν και στο οργανωτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Στη δεύτερη χρονικά συνάντηση που έγινε στο γραφείο δημάρχου περί τις 11:00, συμμετείχαν η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης Ιωάννα Χατζηαντωνίου και ο μητροπολίτης Μαρωνείας-Κομοτηνής κος Παντελεήμων. "Θέλουμε να στηρίξουμε το πανεπιστήμιό μας και συντασσόμαστε με το κοινό ψήφισμα", μας είπε ο κος Παντελεήμων.  

Μετά την συνάντηση με τον Γιώργο Πετρίδη, η Ιωάννα Χατζηαντωνίου συνέχισε το δικό της πρόγραμμα, με μία ευρεία συνάντηση. Πιο συγκεκριμένα στη 1:00 το μεσημέρι, εντός του Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής και των γραφείων του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, με πρωτοβουλία του εν λόγω συλλόγου και της πρόεδρου του, συγκλήθηκε ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Περιφέρειας του Εφετείου Θράκης, εκπροσώπου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου του Εφετείου Θράκης καθώς και εκπροσώπων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Σε αυτή τη σύσκεψη, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν οι πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων Αλεξανδρούπολης κος Ζαμπούκης, Ορεστιάδας κα Μεμετζή, Δράμας κος Πούλιος, Καβάλας κος Γραμμένος, εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, εκπρόσωποι του Εφετείου Θράκης, ο αντιπρύτανης Δ.Π.Θ. κος Μάρης, ο κοσμήτορας Νομικής κος Μαστροκώστας, ο καθηγητής Νομικής κος Μπέκας, μέλη ΔΕΠ Νομικής που αποτελούν και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, και άλλοι. 


Μετά από διεξοδική συζήτηση οι φορείς είπαν ομόφωνο "όχι" στην εξαγγελία της κυβέρνησης, δηλώνοντας μεταξύ άλλων, το εξής: "Με ομόφωνη απόφαση εκφράζεται η πλήρης εναντίωση όλων στην επιδιωκόμενη με την παραπάνω εξαγγελία ίδρυση νέας (τέταρτης) Νομικής Σχολής και μάλιστα γεωγραφικά σε μικρή απόσταση από το Νομικό Τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας". 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άραγε αισθάνονται ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι με τις συμπεριφορές που επέδειξαν οι συνδικαλιστές στην  κατάθεση στεφάνων,  τιμώντας την εργατική πρωτομαγιά στην πόλη μας;