fbpx Το αρχαίο θέατρο Μαρώνειας «ζωντανεύει» με μία σειρά παραστάσεων
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 18 Αυγούστου, 2020 - 10:00
ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ

Το αρχαίο θέατρο Μαρώνειας «ζωντανεύει» με μία σειρά παραστάσεων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας

Παρά τις covid συγκυρίες και τηρουμένων των μέτρων, οι παραστάσεις «ανεβαίνουν» κανονικά

Ένα ιστορικό φεστιβάλ, το φεστιβάλ Μαρωνείας - Σαπών 2020 πραγματοποιεί και φέτος πολιτιστικές δράσεις με επίκεντρο το αρχαίο θέατρο Μαρώνειας. Η αρχή έγινε την Κυριακή 2 Αυγούστου με την εξαιρετική παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής «ΜΗΝΙΣ: Project στην Ιλιάδα του Ομήρου». 

Τηρουμένων των υγειονομικών συνθηκών που επιβάλλει ο covid -και παρά ένα απρόοπτο με διακοπή ρεύματος (που «ανάγκασε» τους θεατές να φωτίσουν τη σκηνή με τα κινητά τους, δημιουργώντας ένα όμορφο και διαφορετικό θέαμα), η παράσταση ανέβηκε με επιτυχία.

Στόχος η ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου
Προ της παράστασης και απευθυνόμενος προς τους θεατές, ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος πρόταξε για μία ακόμη φορά την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να ενταχθεί το αρχαίο θέατρο Μαρώνειας στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, με στόχο την πολιτιστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, μέσω της ανάδειξης και προστασίας του θεάτρου. Ευχαρίστησε όλους όσοι στηρίζουν το εγχείρημα, ενώ για την πρώτη παράσταση ευχαρίστησε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και τη ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής.

Τέλος, χαρακτήρισε «ενθαρρυντική» και «ελπιδοφόρα» την παρουσία του κόσμου και ανέδειξε ότι φέτος «ανεβαίνουν» ποιοτικές παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο, σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Από θέσης του ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής Γιάννης Κυριαζής δήλωσε σύμμαχος στην προσπάθεια ένταξης του αρχαίο θεάτρου στο καθεστώς της UNESCO και ευχήθηκε στο φεστιβάλ «να ανθίσει και να αναπτυχθεί όσο περισσότερο», ενώ ευχαρίστησε τους ανθρώπους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. για την παραγωγή που κατάφεραν να προετοιμάσουν.

«Πλούσια» η ατζέντα του Αυγούστου
Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το φεστιβάλ Μαρωνείας-Σαπών φιλοξένησε φέτος στο πρόγραμμα του παραστάσεις του κορυφαίου εθνικού πολιτιστικού θεσμού, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ).

Την Τετάρτη 5 Αυγούστου, με συνδιοργανωτή το Υπουργείο Πολιτισμού, ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών παρουσίασε μια από τις πιο απολαυστικές οπερέτες του πολυγραφότατου Θεόφραστου Σακελλαρίδη, την «Χαλιμά». Μια εξωτική, φαντασμαγορική όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος ο συνθέτης οπερέτα, η οποία αντλεί από την θεματολογία της από τους μύθους της Ανατολής.

Την Πέμπτη 6 Αυγούστου στο θέατρο η ΕΛΣ παρουσίασε την ...σκανδαλώδη οπερέτα του ιδίου «Θέλω να δω τον Πάπα». Ένα έργο σύγχρονης αστικής θεματολογίας με ιδιαίτερη μουσικοθεατρική επινοητικότητα στη σκιαγράφηση των χαρακτήρων.

 

ΑΝΑΝΕΩΣΗ: ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ

Ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση ν’ ανακοινώσει ότι λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης από την πανδημία του Covid-19 και με προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας , η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε την ματαίωση των προγραμματισμένων παραστάσεων στο Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Αυγούστου και το Σάββατο 29 Αυγούστου 2020.

 

Βίντεο:

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Επαίρεται ο υπουργός Εργασίας  για το   τολμηρό και εκσυγχρονιστικό νομοσχέδιο του, που προσαρμόζεται στις τεχνολογικές οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις,  όπως το χαρακτηρίζει,  παρόλο που αλλάζει άρδην