fbpx Απόσπαση υπαλλήλων για να λυθεί το πρόβλημα της αναμονής στη Νυμφαία
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 4 Αυγούστου, 2017 - 11:00
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜ-Θ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Απόσπαση υπαλλήλων για να λυθεί το πρόβλημα της αναμονής στη Νυμφαία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τελωνείο Νυμφαίας
Κώστας Αντωνιάδης
Βουλγαρία
Τουρισμός

Κ. Αντωνιάδης αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ: Υπάρχει τέτοια μεγάλη αυξητική ροή που χρειαζόμαστε ενισχύσεις στους σταθμούς, ειδικά μετά την εφαρμογή και της νέας οδηγίας της ΕΕ με την οποία γίνονται έλεγχοι και σε πολίτες εντός της Ένωσης

 

Δήμος Μπακιρτζάκης

Μεγάλη είναι η κίνηση των οχημάτων από και προς τη Βουλγαρία στο μεθοριακό σταθμό Νυμφαία – Μακάζα. Ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, οι πληροφορίες του «Χ» αναφέρουν ότι η αναμονή στο ρεύμα προς Βουλγαρία μπορεί να διαρκέσει έως και μισή ώρα, ενώ από την αντίθετη κατεύθυνση έως και 1,5 ώρα. 


Το πρόβλημα είναι γνωστό στους υπεύθυνους της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, όπως είπε στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm ο αντιπεριφερειαρχής Τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης, ωστόσο η λύση δεν φαίνεται να έρχεται σύντομα. Ο κος Αντωνιάδης είπε χαρακτηριστικά: «Μεγάλο το πρόβλημα στα σύνορα, στον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας - το έχουμε εντοπίσει. Έχουμε διαμαρτυρηθεί στα αρμόδια υπουργεία, δυστυχώς περιμένουμε την απόσπαση κάποιων υπαλλήλων και στο τελωνείο των Κήπων αλλά και στο τελωνείο της Νυμφαίας.

Υπάρχει τέτοια μεγάλη αυξητική ροή που πραγματικά χρειαζόμαστε ενισχύσεις στους σταθμούς, ειδικά μετά την εφαρμογή και της νέας οδηγίας της ΕΕ με την οποία γίνονται έλεγχοι και σε πολίτες εντός της Ένωσης. Μέχρι τώρα γίνονταν έλεγχοι μόνο σε πολίτες εκτός, αλλά τώρα γίνονται και σε πολίτες εντός της ΕΕ».


Από την άλλη πλευρά όμως, το «πρόβλημα» της αναμονής, αποτελεί και την απόδειξη της αύξησης των τουριστικών ροών στην ΑΜ-Θ από τις χερσαίες διόδους, με τον κο Αντωνιάδη να επικαλείται και τα νούμερα των διελεύσεων: «Όσον αφορά τους Κήπους του Έβρου η αύξηση φτάνει στο 56% σε σχέση πάντα με τον μήνα Ιούνιο του 2016 και από την Νυμφαία έχουμε μια αύξηση 55,1% σε αριθμούς. 65.621 αφίξεις έχουμε από το τελωνείο των Κήπων, ενώ από την Νυμφαία έχουμε μια αύξηση που ανέρχεται στις 198.192 αφίξεις, μεγάλα νούμερα. Αυτά είναι για τον Ιούνιο. Η περιφέρειά μας αποκτά ένα ισχυρό brand name τουλάχιστον στις βαλκανικές χώρες και στην Τουρκία». 


Βέβαια όλοι αυτοί οι διερχόμενοι δεν μένουν στην ΑΜ-Θ παρόλα αυτά, ακόμη και η διέλευσή τους από δω λογίζεται ως σημαντική, όπως παρατηρεί ο αντιπεριφερειάρχης: «Είμαστε πύλη εισόδου, δεν σημαίνει ότι όλοι αυτοί που περνάνε από το τελωνείο των Κήπων ή της Νυμφαίας μένουν στην περιφέρειά μας, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι ένα μεγάλο ποσοστό από τους διερχόμενους σταματάει στην περιοχή μας, στην Αλεξανδρούπολη, στην Καβάλα, στα δύο νησιά στην Θάσο και την Σαμοθράκη και από εκεί και πέρα διαχέονται σε καθημερινές ή μονοήμερες εκδρομές στα στενά του Νέστου, στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, στην Μαρώνεια.

Ο τουρισμός διαχέεται παντού. Πρέπει να έχουμε τις υποδομές, να έχουμε τουριστική παιδεία και έναν σωστό συντονισμό από όλους τους φορείς και από την τοπική αυτοδιοίκηση και από τους ανθρώπους του τουριστικού κλάδου και από την ιδιωτική πρωτοβουλία. Πρέπει να βάλουμε σε αυτό το παιχνίδι για να έχουμε την συνέχεια και την  ιδιωτική πρωτοβουλία. 


Για την Καβάλα το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που είχε γίνει τα τελευταία χρόνια είναι η διάνοιξη του κάθετου άξονα Νυμφαίας. Δεν ξέρω αν το έχουν καταλάβει αυτό οι συμπολίτες μου αλλά έχει διευκολύνει την πρόσβαση στην περιοχή μας για τις βαλκανικές χώρες σε εν δυνάμει 50 με 60 εκατομμύρια τουρίστες. Μιλάω για την Βουλγαρία, την Σερβία, την Ουκρανία, την Μολδαβία, την Ρουμανία. Αλλιώς είναι να μπαίνει μια πενταμελής οικογένεια ή δύο ζευγάρια οδικά στην περιοχή μας και αλλιώς είναι να χρησιμοποιείς αεροπλάνα ή ανταποκρίσεις με αεροπλάνα».


Την ίδια ώρα βέβαια, όπως είναι ήδη γνωστό αυξητικά κινούνται και οι αεροπορικές αφίξεις από το αεροδρόμιο της Καβάλας και όλοι περιμένουν ότι  ο θερινός απολογισμός της κίνησης θα δείξει εντυπωσιακά νούμερα. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Την ώρα που το Oruc Reis  παίζει κυριολεκτικά με τα νεύρα και την υπομονή όλων των Ελλήνων,  πλησιάζοντας  απειλητικά προς το Καστελόριζο,  εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε τους …χορούς αμείωτους.