fbpx Απολογισμός 1ου Santa Run: 860 λίτρα ελαιόλαδου για τις άπορες οικογένειες
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, 2016 - 11:00
Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ

Απολογισμός 1ου Santa Run: 860 λίτρα ελαιόλαδου για τις άπορες οικογένειες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Santa Run
Κομοτηνή
Φιλανθρωπία
Ηρόδικος
ΤΕΦΑΑ
Σπάρτακος
Ο Άη Βασίλης Άργησε Μια Μέρα

Το λάδι μαζεύτηκε από τους Αη Βασίληδες που έτρεξαν στην Κομοτηνή 

Πλήρης είναι η ικανοποίηση των διοργανωτών της δράσης «Santa Run» που διοργανώθηκε στην Κομοτηνή την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου. Η δράση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κομοτηνής – για την ακρίβεια ήταν η πρώτη για φέτος αφού οι Αη Βασίληδες που έτρεξαν, «τερμάτισαν» στην πλατεία Ειρήνης όπου έγινε και η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης. 


Χθες έγινε ο απολογισμός της δράσης, στην οποία –να θυμίσουμε- όποιος ήθελε να συμμετάσχει έπρεπε να προσφέρει ένα μπουκάλι λάδι για να πάρει το σκουφί του Αη-Βασίλη που ήταν ταυτόχρονα και το «δελτίο συμμετοχής» στον αγώνα δρόμου που είχε ξεκινήσει από την Τσανάκλειο σχολή με κατάληξη την πλατεία. 


«Σήμερα είμαστε εδώ στην ολοκλήρωση της δράσης, που ξεκίνησε σαν μία ιδέα και κατέληξε να καλύψει πλήρως τις προσδοκίες μας» είπε ο Μιχάλης Ραγκούσης, πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου ΑμεΑ Ηρόδικος τονίζοντας ότι τελικά συγκεντρώθηκαν 860 λίτρα λαδιού, που κατά 90% είναι ελαιόλαδο. 


Η «προϋπόθεση» του ελαιολάδου είχε προσυμφωνηθεί με τον αντιδήμαρχο κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Κομοτηνής Νίκο Σωτηρακόπουλο, αφού οι διοργανωτές ήθελαν εξ αρχής να συνδράμουν τις άπορες οικογένειες. Επειδή ο δήμος αυτή την περίοδο «τρέχει» το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας, διαπιστώθηκε ότι το πλέον απαραίτητο αγαθό ήταν το ελαιόλαδο, όπερ και ζητήθηκε. 


Η ποσότητα του ελαιόλαδου παραδόθηκε χθες και «επίσημα» στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, για να διανεμηθεί μαζί με τα υπόλοιπα αγαθά ενόψει Χριστουγέννων σε άπορες οικογένειες. 


Στην παραλαβή ήταν παρών και ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ευχαριστώντας τους εθελοντές, αλλά και τους συμμετέχοντες στο συγκεκριμένο δρομικό γεγονός της πόλης. 


«Ενωμένοι όλοι οι Κομοτηναίοι» είπε μεταξύ άλλων ο κος Σωτηρακόπουλος, ενώ στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε παρέστη και η Νατάσα Λιβεριάδου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας, που ήταν συνδιοργανωτής της δράσης, καθώς και ο Αντώνης Καμπάς από το ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής, που επίσης συμμετείχε στην διοργάνωση και κατέθεσε τη δέσμευση  του ΣΕΦΑΑ ότι πάντα τα μέλη του θα στηρίζουν τέτοιες δράσεις. 


Τέλος, η Άρτεμις Τσολάκη από τη δράση «ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα» ευχαρίστησε όλες τις συλλογικότητες της πόλης που βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο στην υλοποίηση της δράσης του 1ου Santa Run Κομοτηνής. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ας μην διακατεχόμαστε από διπλωματική αφέλεια, διατηρώντας επιφυλάξεις, με την αλλαγή της στάσης των ΗΠΑ, όσο αφορά τα ελληνοτουρκικά, με τις μίνι διακοπές και επαφές  του κου  Πομπέο,  μόνο στην Ελλάδα.