fbpx Αποκλεισμένοι και απογοητευμένοι οι κάτοικοι Πολυάνθου
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
ΜΟΝΟ Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΕΝΩΝΕΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΙΑΣΜΟ

Αποκλεισμένοι και απογοητευμένοι οι κάτοικοι Πολυάνθου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πολύανθος
Ίασμος
Πλημμύρα
Οδικό Δίκτυο

Πλημμύρισε η ιρλανδική διάβαση Μωσαϊκού - Κατεστραμμένη παραμένει η γέφυρα Κομψάτου - Δεν έχει δοθεί σε κυκλοφορία η παλιά γέφυρα Κομψάτου


Μουμίν Οντέρ: "Όλα αυτά τα προέβλεψα με επερώτησή μου στο περιφερειακό συμβούλιο, που δεν συζητήθηκε"

Διονύσης Βοργιάς

Την Εγνατία Οδό θα πρέπει να χρησιμοποιούν όσοι θέλουν να μετακινηθούν από την Κομοτηνή προς τον Ίασμο και αντίστροφα, καθώς μέσα στο Σαββατοκύριακο πλημμύρισε η ιρλανδική διάβαση που βρισκόταν στο "εναλλακτικό" δρομολόγιο.


Πιο συγκεκριμένα, ο δρόμος που περνάει από το Μωσαϊκό, ο οποίος αποτελεί και τη βασική εναλλακτική διαδρομή μετά την κατάρρευση της γέφυρας του Κομψάτου, έκλεισε μέχρι νεοτέρας, εξαιτίας του μεγάλου όγκου των νερών που καθιστούν απροσπέλαστη την ιρλανδική διάβαση. Επομένως, παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να μην υποτιμούν τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τα ορμητικά νερά.
 

"ΒΟΛΕΣ" ΜΟΥΜΙΝ ΟΝΤΕΡ
Ύστερα από την πλημμύρα στην ιρλανδική διάβαση του Μωσαϊκού, ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Μουμίν Οντέρ, που κατάγεται από τον Ίασμο, πήρε θέση, επισημαίνοντας τρία επιχειρήματα.


"Απροσπέλαστη η διάβαση του Μωσαϊκού προς Ίασμο. Η παλαιά γέφυρα Πολύανθου κλειστή. Απροσδιόριστος ο χρόνος επισκευής της νέας γέφυρας. Όλα αυτά επισημάνθηκαν και προβλέφθηκαν με την επερώτηση μου που δεν συζητήθηκε παρανόμως", δήλωσε ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος και έστρεψε τα "βέλη" του κατά του περιφερειάρχη: "Ο περιφερειάρχης κος Μέτιος λίγος και αδιάφορος".


Ο κος Οντέρ κλήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση και από τη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87,5 fm, όπου επανέλαβε την ανωτέρω διαπίστωσή του.
 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Μπορεί το πρόβλημα να υπήρχε από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου, ωστόσο η επίσημη ενημέρωση ήρθε περί των 18:00 της ίδιας ημέρας, από την αντιπεριφέρεια και τον Νίκο Τσαλικίδη.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Ανακοινώνεται πως για την ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών, κατόπιν εισήγησης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, αποφασίστηκε το κλείσιμο - μέχρι νεοτέρας- του δρόμου από τις Ιρλανδικές Διαβάσεις του Μεσοχωρίου, του Ηφαίστου, του Μωσαϊκού, του Σκαλώματος και Λοφαρίου εξαιτίας του μεγάλου όγκου των νερών.


Συγκεκριμένα, ο δρόμος για την ιρλανδική διάβαση του Μεσοχωρίου και του Ηφαίστου έκλεισαν κατόπιν απόφασης της Τροχαίας Κομοτηνής, ο δρόμος για την ιρλανδική διάβαση του Μωσαϊκού κατόπιν απόφασης του Α.Τ. Ιάσμου, ο δρόμος για την ιρλανδική διάβαση του Σκαλώματος κατόπιν απόφασης του Α.Τ. Αρριανών και ο δρόμος για την ιρλανδική διάβαση του Λοφαρίου κατόπιν απόφασης του Α.Τ. Σαπών. Προηγήθηκε ενημέρωση των αρμόδιων αρχών, της Πολιτικής Προστασίας και του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκου Τσαλικίδη, προκειμένου να έχει την ακριβή εικόνα του μεγέθους του προβλήματος.
Για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ στο

http://cp.pamth.gov.gr και της Αστυνομίας στο http://www.astynomia.gr/newsite.php?&lang=


ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
Πολυάριθμα ήταν και τα παράπονα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, τα οποία καταγράφηκαν κάτω από το ηλεκτρονικό δημοσίευμα του "Χρόνου", με το οποίο ενημερώναμε - απουσία ακόμη επίσημης ενημέρωσης - για το κλείσιμο της ιρλανδικής διάβασης Μωσαϊκού, ώστε οι διερχόμενοι να είναι ενήμεροι και ασφαλείς. 
Τα περισσότερα παράπονα καταγράφηκαν από κατοίκους του δήμου Ιάσμου, οι οποίοι πλέον βλέπουν τον Ίασμο να συνδέεται με την Κομοτηνή μόνο μέσω Εγνατίας Οδού. 


Χαρακτηριστική είναι η εξής διαπίστωση αναγνώστη: "Σκεφτείτε πως ο Πολύανθος είναι οικισμός του Δήμου Ιάσμου, απέχει μόλις 3,5 χιλιόμετρα από τον Ίασμο, όμως λόγω της ανικανότητας κάποιων να λύσουν το ζήτημα της γέφυρας, θα πρέπει οι κάτοικοί του που θέλουν να πάνε στον Ίασμο -πχ για ένα πιστοποιητικό- να πάνε πρώτα στην Κομοτηνή και από εκεί μέσω Εγνατίας να φτάσουν στον Ίασμο και με τον ίδιο τρόπο να επιστρέψουν. Δηλαδή αντί των 3,5+3,5= 7 χιλιομέτρων, θα πρέπει να διανύσουν 16+20+20+16= 72 χιλιόμετρα". Κι όλα τα παραπάνω συμβαίνουν στο διάστημα κατά το οποίο η νέα γέφυρα Κομψάτου παραμένει κατεστραμμένη -εν μέσω εισαγγελικής έρευνας, ύστερα από την πτώση στις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ η παλιά γέφυρα Κομψάτου δεν έχει δοθεί ακόμη σε κυκλοφορία, με τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο να έχει δεσμευτεί πως κάτι τέτοιο θα συμβεί εντός του 2017.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ήταν θέμα χρόνου το πότε θα επιτευχθεί η συνεργασία Γιάννη Γκαράνη,  με τον νέο επικεφαλής της παράταξης «Ξεκίνημα για την πόλη» Πέτρο Ζωγράφου,  που ανέλαβε τα ηνία μετά το θάνατο του αείμνηστου δημάρχου Τά