fbpx Αποχωρεί μετά από μια δεκαετία στο τιμόνι του Δικηγορικού Συλλόγου ο Γιώργος Κυμπαρίδης
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2017 - 11:00
ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΧΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ

Αποχωρεί μετά από μια δεκαετία στο τιμόνι του Δικηγορικού Συλλόγου ο Γιώργος Κυμπαρίδης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γιώργος Κυμπαρίδης
Δικηγορικός Σύλλογος
Αγιασμός

Η ανακοίνωση έγινε στον αγιασμό του νέου δικαστικού έτους στο Μέγαρο της Κομοτηνής

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κος Κυμπαρίδης δεν στάθηκε μόνο στην αποχώρησή του από την προεδρεία του Συλλόγου, αλλά εξέφρασε και την ανησυχία του για το μέλλον του κλάδου

Δήμητρα Συμεωνίδου

Αλλαγή κεφαλαίου μετά από αρκετά χρόνια θα γίνει στον Δικηγορικό Σύλλογο της Ροδόπης, αφού στις προσεχείς εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, ο επί 9,5 χρόνια πρόεδρος του Γιώργος Κυμπαρίδης, δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τη θέση. 


Αυτό θα συμβεί γιατί έχει ολοκληρώσει τον κύκλο των θητειών που του επιτρέπει ο νόμος, όμως οι πληροφορίες του "Χ" αναφέρουν ότι ακόμη και αλλιώς να ήταν τα πράγματα, ο κος Κυμπαρίδης δεν θα έθετε εκ νέου εαυτόν στη διάθεση των εκλογέων. Ειρήσθω εν παρόδω, αυτές τις ημέρες συνεδριάζει το συντονιστικό των Δικηγορικών Συλλόγων και στα θέματα της συζήτησης περιλαμβάνεται και η άρση της συγκεκριμένης 'απαγόρευσης', όμως ο κος Κυμπαρίδης διαμηνύει πως ακόμη και αν επιτευχθεί η αλλαγή, ο ίδιος δεν θα κάνει χρήση. 


Την ανακοίνωση της "λήξης" της προεδρίας του ανακοίνωσε ο ίδιος ο κος Κυμπαρίδης κατά τη διάρκεια του αγιασμού στο Δικαστικό Μέγαρο για την έναρξη του δικαστικού έτους, όπου μεταξύ άλλων, είπε: "Για μένα είναι ίσως λίγο πιο συγκινησιακή ατμόσφαιρα σήμερα, μιας και αυτός ο αγιασμός είναι με τη λήξη της θητείας μου, που αγγίζει τα 9,5 χρόνια. Είμαι υπερήφανος για τον Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης"


Στο σύντομο χαιρετισμό του μετά το πέρας της τελετής ο κος Κυμπαρίδης δεν στάθηκε μόνο στην αποχώρησή του από την προεδρεία του Συλλόγου, αλλά εξέφρασε και την ανησυχία του για το μέλλον του κλάδου επισημαίνοντας για πολλοστή φορά ότι πολλοί νέοι συνάδελφοι του εξετάζουν το ενδεχόμενο της διαγραφής τους από τον σύλλογο μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές και φορολογικές υποχρεώσεις του επαγγέλματος. 


Ορισμένοι δε εξ αυτών στρέφονται προς την Εθνική Σχολή Δικαστών, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που εγκαταλείπουν την επιστήμη της δικηγορίας γενικότερα. Ο κος Κυμπαρίδης έβαλε αυτή την κατάσταση σε αντιδιαστολή με το γεγονός ότι η Νομική Σχολή της Κομοτηνής "παράγει" αξιόλογους και πολύ καλά καταρτισμένους δικηγόρους, όμως το σύστημα είναι τέτοιο που δεν μπορούν να απορροφηθούν στην αγορά εργασίας. 


Ως αιτία της υφιστάμενης κατάστασης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης υπέδειξε την κρίση στην ελληνική οικονομία (και κοινωνία) και στην κατακλείδα του λόγου του, κάλεσε όλους να εργαστούν προς την κατεύθυνση της ενότητας ως μόνης επιλογής για τη διέξοδο από τη στενωπό της κρίσης. 


Τον αγιασμό του δικαστικού έτους τέλεσε και φέτος ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων ο οποίος εξήρε το αγαθό της Δικαιοσύνης και χαρακτήρισε τους νομικούς ως τον "λύχνον επί της λυχνίας".


Ο μητροπολίτης εξήρε το έργο των δικηγόρων και των δικαστών ευχόμενος να ασκούν τα καθήκοντα τους με φωτισμό και δύναμη, μιας και όπως είπε υπερασπίζονται το δεύτερο τη τάξη αγαθό μετά την υγεία, που είναι η δικαιοσύνη, επισημαίνοντας εν τέλει ότι "η αλήθεια ελευθερώνει ημάς"


Στο Δικαστικό Μέγαρο της Κομοτηνής για τον αγιασμό, εκτός από τους δικηγόρους, τους δικαστές, τους εισαγγελείς και τους υπαλλήλους του μεγάρου βρέθηκαν ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης και ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Βγήκαν με δελτία τύπου και  ανακοινώσεις οι αυτοδιοικητικοί σε περιφέρεια και δήμους,  για να αντιληφθούμε κι εμείς οι πολίτες,  ότι πέρασε ένας χρόνος από την …σημαντική τους νίκη,  που τους έφερε στην εξου