fbpx Αποχαιρετώντας ένα παιδί...
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2017 - 10:39
ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ 6ΧΡΟΝΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΕΘΙΜΑ

Αποχαιρετώντας ένα παιδί...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κηδεία
Κομοτηνή
Θάνατος
Νεκρός
Τραγωδία

Ένα παιδί χάθηκε. Αυτό είναι που μένει στο τέλος της ημέρας, από την τραγική ιστορία του 6χρονου Μεχμεταλή Σεζάλ

Από τη μια ο παππούς κι από την άλλη ο επίσης ανήλικος αδερφός του Μεχμεταλή Σεζάλ, συνέθεσαν ένα κλίμα οδύνης για την τόσο τραγική απώλεια

Διονύσης Βοργιάς

Ένα παιδί χάθηκε. Αυτό είναι που μένει στο τέλος της ημέρας, από την τραγική ιστορία του 6χρονου Μεχμεταλή Σεζάλ, ο οποίος βρέθηκε στραγγαλισμένος και κακοποιημένος σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην περιοχή Αλάν Κογιού στην Κομοτηνή, κατά τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου.


Η οικογένεια τον αναζητούσε από το βράδυ της Κυριακής, όμως περί τις 10 το βράδυ εκείνης της ημέρας πραγματοποιήθηκε το αποτρόπαιο έγκλημα, στο οποίο φερόμενος ως δράστης είναι ο 15χρονος Ισμαήλ Σερήφ. Η νεκροψία διενεργήθηκε από τον Νικόλαο Κιφνίδη, ιατροδικαστή Θράκης, κι έδειξε ως αίτιο θανάτου τον στραγγαλισμό, ενώ από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν προκύπτει και ο βάναυσος βιασμός του θύματος.


Η υπόθεση έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα, πόσο μάλλον τους κατοίκους της Ροδόπης και της περιοχής Αλάν Κογιού. Οι άνθρωποι μπορεί να ζουν διαφορετικά από ό,τι στο κέντρο της Κομοτηνής, όμως θρηνούν και δοκιμάζουν ίδια συναισθήματα με όλους μας. Ο τραγικός θάνατος ενός κωφού παιδιού, δεν θα μπορούσε παρά να ταράξει όλη την περιοχή.


Η κηδεία του μικρού πραγματοποιήθηκε κατά τις πρώτες απογευματινές ώρες της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου στο νεκροταφείο που βρίσκεται στο τέρμα Αδριανουπόλεως. Η λειτουργία διενεργήθηκε σύμφωνα με τα ισλαμικά θρησκευτικά έθιμα, με τον ιμάμη να διαβάζει προσευχή για τον μικρό. Περίπου 200 άτομα έδωσαν το τελευταίο θερμό αντίο στον Μεχμεταλή Σεζάλ, καθώς σύμφωνα με την παράδοση μόνο άντρες παρευρίσκονται στις κηδείες. Μετά την προσευχή του ιμάμη, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι πιστοί, έξι άντρες σήκωσαν το φέρετρο, μεταφέροντάς το στον χώρο ταφής. Εκεί η προσευχή συνεχίστηκε κατά τα οικεία έθιμα σε κλίμα κατάνυξης και πένθους, με τον παππού του μικρού να θρηνεί με λυγμούς, αποδεικνύοντας ότι ο θάνατος μπορεί να "χτυπήσει" κάθε στιγμή, ανεξάρτητα ηλικίας, θρησκείας, μόρφωσης. Από τη μια ο παππούς κι από την άλλη ο επίσης ανήλικος αδερφός του Μεχμεταλή Σεζάλ, συνθέτουν μια εικόνα στην οποία ευχόμαστε να μην ξαναγίνουμε ποτέ μάρτυρες.


Η τελετή διήρκησε περί των 30 λεπτών και ολοκληρώθηκε με την ταφή του νεκρού. Μετά την κηδεία, κατά την παράδοση, στους παρευρισκόμενους δόθηκε ένα μικρό γλυκό. Ευγενικά τα παιδιά που κρατούσαν τα γλυκά στην είσοδο προσέφεραν και σε μας.
Στον χώρο του νεκροταφείου παρέστη ο δικηγόρος της οικογένειας του 6χρονου Νότης Χαραλαμπίδης. Επίσης, εκεί βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Νομού Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης και ο περιφερειακός σύμβουλος και υπεύθυνος οικονομικών θεμάτων Οντέρ Μούμιν, οι οποίοι έγιναν δέκτες παραπόνων των κατοίκων της περιοχής. Τέλος παρευρέθηκε και ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας Οζάν Αχμέτογλου.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Οι πειραματισμοί με  την χαλάρωση των μέτρων και τη σταδιακή επαναφορά στην καθημερινότητα,  την ώρα  που η χώρα μας έχει ένα πολύ μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο,  ακόμα και σε τοπικό επίπεδο,  εφαρμόζονται ιδ