fbpx Απόφοιτοι ικανοί να ανταποκριθούν στις ανάγκες της αγοράς εργασίας
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 1 Απριλίου, 2017 - 11:12
ΕΦΟΔΙΟ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΓΙΑ 75 ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ

Απόφοιτοι ικανοί να ανταποκριθούν στις ανάγκες της αγοράς εργασίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ορκωμοσία
ΤΕΦΑΑ
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Εργασία

Ο πρόεδρος του συλλόγου Περπατώ Άλεξ Ταξιλδάρης απένειμε τιμητικές πλακέτες  σε δύο πτυχιούχους για την συνεισφορά τους στον σύλλογο

Ο εκπρόσωπος των γυμναστών Β. Ελλάδος Γεώργιος Μαυρίδης έκανε την απονομή της τιμητικής πλακέτας στην αριστεύσασα Παναγιώτα Τσαμουρτζή

Δήμητρα Συμεωνίδου

Βραβεύσεις και συγκίνηση ήταν τα χαρακτηριστικά της ορκωμοσίας 75 φοιτητών ΤΕΦΑΑ, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 31 Μαρτίου στο κεντρικό αμφιθέατρο του τμήματος στην πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής. Παρουσία της κοσμήτορος της Σχολής Μαρίας Μιχαλοπούλου, καθηγητών, γονέων και φίλων, οι απόφοιτοι έδωσαν το όρκο και στην συνέχεια παρέλαβαν τα πτυχίο τους. 


Πρόκειται για απόφοιτους που πλέον κατέχουν σημαντικές γνώσεις σε σχέση με την άθληση, τον αγωνιστικό αθλητισμό, τη φυσική δραστηριότητα και την υγεία. Το Τμήμα στοχεύει στη δημιουργία αποφοίτων ικανών να ανταποκριθούν με επαγγελματική ωριμότητα στις ανάγκες της αγοράς εργασίας όπως αυτή διαμορφώνεται στον Ελλαδικό χώρο. Επιμέρους σκοπό αποτελεί η προώθηση ενός δραστήριου τρόπου ζωής όπου υιοθετούνται συνθήκες και συνήθειες υγιούς διαβίωσης καθώς ο φοιτητής έχει την ευκαιρία να αναπτύξει τις δικές του φυσικές ικανότητες και αθλητικές δεξιότητες.


Τους στόχους που πρεσβεύει και υλοποιεί το τμήμα είναι: Η διδασκαλία της Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, στα αθλητικά σωματεία και στους χώρους δουλειάς και κοινωνικής δραστηριότητας. Η διδασκαλία μαθημάτων συναφών με την Επιστήμη Φυσικής Αγωγής. Η εφαρμογή της άσκησης με στόχο την προαγωγή της φυσικής κατάστασης και της υγείας σε όλες τις ηλικίες και όλο το φάσμα του πληθυσμού, σε υγιή άτομα αλλά και με ειδικές ικανότητες, καρδιαγγειακά νοσήματα και χρόνιες παθήσεις.


Από τις ξεχωριστές στιγμές της χθεσινής τελετής ήταν όταν ο εκπρόσωπος των γυμναστών Β. Ελλάδος Γεώργιος Μαυρίδης έκανε την απονομή τιμητικής πλακέτας στην αριστεύσασα Παναγιώτα Τσαμουρτζή, η οποία με βαθμό 8.45 ανέγνωσε τον όρκο. Επίσης ο παραολυμπιονίκης  Άλεξ Ταξιλδάρης απένειμε τιμητικές πλακέτες  σε δύο πτυχιούχους για την συνεισφορά τους στον σύλλογο ατόμων με αναπηρία Ροδόπης Περπατώ, τους Ραφαήλ Παναγιώτου και Σταύρο Κετσιτζή. 


Πάντως σε μία ακόμα τελετή ορκωμοσίας οι συγγενείς και φίλοι των ορκισθέντων δεν σεβάστηκαν την έκκληση της κοσμήτορος Μαρίας Μιχαλοπούλου να μην πετάξουν κομφετί στο αμφιθέατρο, καθώς η απομάκρυνσή τους στην συνέχεια απαιτεί πολύ κόπο και χρόνο. Δεν πρόλαβαν να περάσουν λεπτά από την έκκλησή της και στο πρώτο όνομα αποφοίτου σκορπίστηκαν στον χώρο κομφετί. Ελπίζουμε την επόμενη φορά να υπάρξει ο απαιτούμενος σεβασμός, όπως αρμόζει άλλωστε σε τελετή ορκωμοσίας. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Με σχετική πλειοψηφία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας πέρασε το εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη,  που συνάντησε πλήθος αντιδράσεων από τα συνδικάτα, σε  δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και   από όλα τα κόμματα