fbpx Από την Κομοτηνή στην Welcome Stores Ελλάδας
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 5 Μαΐου, 2017 - 11:00
Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΕΒΕΛΕΚΙΔΗΣ ΕΞΕΛΕΓΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Από την Κομοτηνή στην Welcome Stores Ελλάδας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παναγιώτης Τζεβελεκίδης
Επιχειρήσεις
Επιχειρηματίες
Welcome stores

Παναγιώτης Τζεβελεκίδης: Πιστεύω μέχρι το τέλος του χρόνου θα είμαστε η πρώτη παραδοσιακή δύναμη στον κλάδο των ηλεκτρικών

Ο νεαρός επιχειρηματίας ακολουθεί μία επιτυχημένη οικογενειακή "παράδοση" στην ελληνική αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών

Δήμος Μπακιρτζάκης

Ανήκει στη νέα γενιά των επιχειρηματιών και όπως απέδειξε η εκλογή του στη θέση του αντιπροέδρου της Welcome Stores, χαίρει της εκτίμησης συναδέλφων του πανελλαδικά. Ο Παναγιώτης Τζεβελεκίδης ακολουθεί μία επιτυχημένη οικογενειακή "παράδοση" στην ελληνική αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών και σήμερα εκτός από πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην Welcome Stores Τζεβελεκίδης, όπου ανέλαβε τα ηνία από το 2014, εξελέγη και αντιπρόεδρος της αλυσίδας πανελλαδικά. Μαζί με τέσσερα ακόμα μέλη συνθέτουν τη νέα διοίκηση, που αναδείχθηκε την περασμένη Κυριακή, μετά από ειδική διαδικασία. 


Η αλυσίδα Welcome Stores, που ξεκίνησε με 17 καταστήματα από τη Βόρεια Ελλάδα το 2011, συνεχώς μεγαλώνει και σήμερα μετράει 79 καταστήματα, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί στα 84 μέχρι το τέλος της χρονιάς. Κύρια δραστηριότητά της είναι η λιανική πώληση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών προϊόντων και άλλων ειδών οικιακής χρήσης μέσω του δικτύου της, με την ταυτόχρονη παροχή πλήρους πακέτου υπηρεσιών, όπως μελέτη, μεταφορά, εγκατάσταση, service.

Στην εταιρεία συμμετέχουν ως μέτοχοι φυσικά ή νομικά πρόσωπα, τα οποία δραστηριοποιούνται στον κλάδο της λιανικής πώλησης ηλεκτρικών οικιακών και λοιπών συσκευών, που είναι υγιείς επιχειρήσεις με δικά τους κεφάλαια. Αυτοί υπήρξαν οι αρχικοί όροι συμμετοχής που τέθηκαν - και μέχρι στιγμής τηρούνται ευλαβικά.
Καταλύτης στην προσπάθεια που λέγεται Welcome Stores υπήρξε ο εκ Κομοτηνής επιχειρηματίας Αθανάσιος Τζεβελεκίδης, πατέρας του Παναγιώτη. Για μία τριετία διετέλεσε πρόεδρος πανελλαδικά, αλλά στην συνέχεια επέλεξε να απέχει τόσο ο ίδιος όσο και ο γιος του Παναγιώτης, γιατί όπως μας εξηγεί ο δεύτερος "είχαμε τις επενδύσεις της δικής μας εταιρείας και δεν μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε τα δρώμενα σε πανελλαδικό επίπεδο. Τώρα που έχουμε οργανώσει την δική μας εταιρεία μπορούμε να προσφέρουμε, μας θέλουν και από ότι φαίνεται οι συνάδελφοι και είμαστε εκεί για να τα δώσουμε όλα", λέει για την εκλογή του ο νέος αντιπρόεδρος.


Τι πετυχαίνετε με αυτή την ένωση, είναι το ερώτημα που τίθεται στον νεαρό επιχειρηματία. "Ισχύς εν τη ενώσει", μας λέει και προσθέτει "μόνος του σε αυτές τις εποχές που ζούμε θεωρώ ότι δεν μπορεί κανένας να πετύχει πράγματα, θα είναι πάντα σε φθίνουσα πορεία έως ότου φθάσει να μην είναι κερδοφόρα η επιχείρηση και να κλείσει. Ο καθένας έχει την δική του αυτοτέλεια, αλλά όταν διαπραγματευόμαστε είμαστε 80 καταστήματα. Διαπραγματευόμαστε το σύνολο των λιανικών μας πωλήσεων, πετυχαίνουμε χαμηλότερες τιμές, ανταγωνιστικές. Είμαστε υγιέστατη εταιρεία με μηδέν δανεισμό από τις τράπεζες, όλα έχουν γίνει με ίδια κεφάλαια". 
Με τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας να βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη η εταιρεία εμφάνισε το 2015 ρυθμούς ανάπτυξης 30%, ενώ σήμερα κινείται στην αγορά με ρυθμό 15% ανάπτυξης. Απασχολεί στα 79 καταστήματα 400 εργαζόμενους. 


Όσο για την πολιτική των επόμενων ετών, σύμφωνα με τον κο Τζεβελεκίδη "στόχος είναι να κρατήσουμε αυτό τον τζίρο που ήδη έχουμε και από εκεί και πέρα να αναπτυχθούμε ή να εδραιωθούμε στην αγορά, να διαφημιστούμε. Λόγω του ότι είμαστε και τοπικοί επιχειρηματίες ο κόσμος μας εμπιστεύεται. Άλλωστε και το σλόγκαν της εταιρείας είναι άστο πάνω μας, λόγω της προσωπικής επαφής που έχουμε. Μετράει η επαφή και το αποζητάει και ο κόσμος, δεν θέλει να πηγαίνει σε μια απρόσωπη εταιρεία ξένων συμφερόντων. Προτιμάει να επιλέγει μια ελληνική εταιρεία, ξέρει τον επιχειρηματία, αν βγει μια κερδοφορία θα επενδυθεί εδώ, θα δοθεί εδώ η δουλειά. Έτσι λειτουργεί κιόλας η κοινωνία και η τοπική οικονομία".

Ως νέος επιχειρηματίας δε θα μπορούσε παρά να είναι αισιόδοξος, χωρίς να σημαίνει ότι δεν προβληματίζεται για το μέλλον. Όπως παραδέχεται "περνάω και εγώ τις στιγμές απαισιοδοξίας μου, αλλά σε γενικές γραμμές είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Αν υπήρχε μια σταθερότητα στο θέμα της φορολογίας, με τις συμφωνίες που κάνει η κυβέρνηση, θεωρώ ότι θα πήγαιναν καλά τα πράγματα ".


Ο νέος αντιπρόεδρος της Welcome Stores Παναγιώτης Τζεβελεκίδης ετοιμάζεται την ερχόμενη εβδομάδα να λάβει μέρος στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο με τη νέα του θέση πλέον και δηλώνει έτοιμος να βάλει τα δυνατά του για "να εδραιωθούμε στην αγορά ως η πρώτη παραδοσιακή δύναμη. Είμαστε κοντά, πιστεύω μέχρι το τέλος του χρόνου θα είμαστε η πρώτη παραδοσιακή δύναμη στον κλάδο των ηλεκτρικών". 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ήταν θέμα χρόνου το πότε θα επιτευχθεί η συνεργασία Γιάννη Γκαράνη,  με τον νέο επικεφαλής της παράταξης «Ξεκίνημα για την πόλη» Πέτρο Ζωγράφου,  που ανέλαβε τα ηνία μετά το θάνατο του αείμνηστου δημάρχου Τά