fbpx Απηυδισμένοι από τα τροχαία ατυχήματα οι κάτοικοι της γειτονιάς
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 30 Ιουλίου, 2019 - 10:00
ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΟΔΩΝ ΘΑΣΟΥ – ΚΟΥΡΤΙΔΗ

Απηυδισμένοι από τα τροχαία ατυχήματα οι κάτοικοι της γειτονιάς

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τροχαίο Ατύχημα
Κουρτίδη και Θάσου

Η γειτονιά είναι πολυσύχναστη και διέρχονται πολλά παιδιά, τα φανάρια παραμένουν «κολλημένα» στην γραφειοκρατία, αλλά πάνω από όλα οι οδηγοί δεν επιδεικνύουν την δέουσα προσοχή

 

Διονύσης Βοργιάς

Απηυδισμένοι από τα τροχαία ατυχήματα στην γειτονιά τους δηλώνουν οι κάτοικοι στις οδούς Θάσου, Κουρτίδη και πέριξ, αλλά και προβληματισμένοι για την συνέχιση μίας κατάστασης η οποία φαίνεται επικίνδυνη. Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα, το βράδυ της Κυριακής 28 Ιουλίου, ήταν αρκετό, προκειμένου να έρθουν ξανά στην επιφάνεια προβληματισμοί και ερωτηματικά.

Το τροχαίο
Το τροχαίο ατύχημα συνέβη τις τελευταίες βραδινές ώρες της Κυριακής. Συγκεκριμένα, στην συμβολή των οδών Θάσου και Κουρτίδη δύο οχήματα συγκρούστηκαν. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν μια επιβάτης να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ευτυχώς χωρίς να διατρέχει σοβαρό κίνδυνο. Το τροχαίο φέρεται πως οφείλεται στο ότι ένας οδηγός δεν σταμάτησε στο STOP. Τροχαία βρέθηκε επί ποδός στο σημείο για την ρύθμιση της κυκλοφορίας. Τα αίτια του τροχαίου ασφαλώς θα διερευνηθούν αρμοδίως.

Απηυδισμένοι κάτοικοι, φοβισμένοι γονείς
Αυτή δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει τροχαίο ατύχημα σε αυτό το σημείο. Ευτυχώς δεν έχει συμβεί κάποιο με πάρα πολύ σοβαρό τραυματισμό ή θανάσιμο τραυματισμό.

«Τράκαραν ξανά …είπαν ότι θα μας βάλουν φανάρια αλλά δεν τα έχουμε δει», αυτό μας λέει περίοικος, όταν θα βρεθούμε στο σημείο για να καταγράψουμε το τροχαίο. Λίγα μέτρα πιο μακριά ένας άλλος προσθέτει «ό,τι και να κάνουν αν ο κόσμος δεν προσέχει αυτά θα γίνονται, δεν γίνεται να μην βλέπουν το stop». 

Τα σχόλια ήταν πολλαπλάσια στο διαδίκτυο, με έναν αναγνώστη να γράφει περιπαικτικά ως προς την αργοπορία των μέτρων «στα πενήντα ατυχήματα δώρο ένας φωτεινός σηματοδότης» κι έναν δεύτερο να κατηγορεί «μάλλον θα πρέπει να έχουμε κάποιον θάνατο, για να γίνει κάτι σε αυτή την διασταύρωση, στην οποία υπάρχουν δημοτικά και γυμνάσιο και περνάει τόσος κόσμος».

Θυμίζουμε ότι τέτοια εποχή πέρσι περίπου, κοινή πρωτοβουλία για την εύρεση λύσης στο σημείο είχαν λάβει σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του 5ου δημοτικού, του 5ου νηπιαγωγείου και του 2ου γυμνασίου, με την βοήθεια του «Χ». 

Οι γονείς τότε ανησυχούσαν (ανησυχία η οποία ασφαλώς καλά κρατεί) για την ασφάλεια των παιδιών τους. Ζητούσαν την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη ή άλλου αποτρεπτικού μέσου. Το αίτημά τους έφτασε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο αποφάσισε την τοποθέτηση φαναριών στο σημείο.

Φανάρια κολλημένα στην γραφειοκρατία
Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την τοποθέτηση φαναριών δεν έχει προχωρήσει ακόμη. Από τις αρχές του έτους, όπως έγραφε από τότε ο «Χ», το θέμα είχε «κολλήσει» στον έλεγχο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης και ακόμη τελούμε εν αναμονή του τι θα γίνει στο σημείο. Τα συνεργεία του Δήμου θα επέμβουν αυτές τις ημέρες, προκειμένου να βάψουν ξανά την σήμανση στην άσφαλτο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα τροχαία ατυχήματα στην διασταύρωση αυτή οφείλονται σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα στον ανθρώπινο παράγοντα, γι’ αυτό όλοι οι διερχόμενοι καλούνται να επιδεικνύουν μεγαλύτερη προσοχή στα καθημερινά τους δρομολόγια, ακόμη κι αν αυτά είναι με μικρές ταχύτητες μέσα στον αστικό ιστό.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Σταμάτησε ο λόγος και άρχισε η ράβδος, με  10 διμοιρίες των ΜΑΤ και Αύρες που μετανάστευσαν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, για να επιβάλουν την τάξη στους κατοίκους, ώστε να αποδεχθούν το σχεδιασμό της κυ