fbpx Αντώνης Γραβάνης: Συμπολίτευση και αντιπολίτευση θα πρέπει να βρουν κοινά σημεία, αλλιώς δεν θα προχωράει τίποτα
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2019 - 10:00
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Αντώνης Γραβάνης: Συμπολίτευση και αντιπολίτευση θα πρέπει να βρουν κοινά σημεία, αλλιώς δεν θα προχωράει τίποτα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντώνης Γραβάνης
Αντιπολίτευση
διοίκηση
Δήμος Κομοτηνής

Έχοντας αποδεχτεί το εκλογικό αποτέλεσμα ήδη οργανώνει την ομάδα του ώστε όπως λέει "να μπορέσουμε να είμαστε όσο γίνεται πιο καλοί σε αυτό που ο κόσμος μας έβαλε. Δηλαδή στο ρόλο της αντιπολίτευσης"

Δήμος Μπακιρτζάκης

Οι δημότες τον τίμησαν με την ψήφο τους στέλνοντάς τον όμως όχι στην θέση της διοίκησης, αλλά της αντιπολίτευσης. Εκείνος έχοντας αποδεχτεί το εκλογικό αποτέλεσμα ήδη οργανώνει την ομάδα του ώστε όπως λέει "να μπορέσουμε να είμαστε όσο γίνεται πιο καλοί σε αυτό που ο κόσμος μας έβαλε. Δηλαδή στο ρόλο της αντιπολίτευσης".

Όσο για το αποτέλεσμα των εκλογών στον Δήμο Κομοτηνής ο Αντώνης Γραβάνης λέει "δεν είμαστε ακόμη σε θέση να πούμε τι έφταιξε, δεν έχουμε τελειώσει και εμείς και την ανάλυση και την συζήτηση που κάνουμε με τους συμβούλους και με την ομάδα. Όμως θεωρούμε ότι κάναμε ένα μεγάλο βήμα, ήταν μια δύσκολη εκλογική διαδικασία. Στην παράταξή μας, εκτός από τρεις, όλοι οι υπόλοιποι κατέβαιναν πρώτη φορά στις εκλογές. Δεν υπήρχε εμπειρία όσον αφορά τις εκλογές, αλλά αυτό εγώ θεωρώ ότι ήταν και καλό". Την απάντηση, όπως προσθέτει για το εκλογικό αποτέλεσμα "θα την δώσουμε όταν αναλύσουμε όλα τα δεδομένα πιο εμπεριστατωμένα και σε συνεργασία με τους συνεργάτες μας ανά περιοχή και ανά χωριό. Εκείνο στο οποίο πρέπει σίγουρα να μείνουμε είναι η τεράστια αποχή, πρέπει επιτέλους να βρούμε ένα τρόπο, όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά αλλά κυρίως οι κυβερνώντες, για να αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα. Το θέμα της αποχής είναι τεράστιο και δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα. Όταν ένας στους δύο δεν πάει να ψηφίσει την πρώτη Κυριακή και η συμμετοχή μειώνεται ακόμα περισσότερο την δεύτερη, σίγουρα είναι αρνητικό".

Με το πρόγραμμα που κατέθεσε προεκλογικά, θα πορευτεί την επόμενη μέρα στο δημοτικό συμβούλιο ο Αντώνης Γραβάνης και η ομάδα του: "Θα διεκδικήσουμε και θα συναινέσουμε όπου χρειαστεί. Θα είμαστε εκεί ως αντιπολίτευση για να ασκούμε την κριτική όπου χρειάζεται, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε την πόλη και τους οικισμούς καλύτερους. Εφόσον η διοίκηση έχει ένα σωστό πρόγραμμα και κινείται προς την σωστή κατεύθυνση εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε αντιπολίτευση μόνο για την αντιπολίτευση, εμάς μας ενδιαφέρει ο τόπος. Σε ό,τι γίνεται σωστό θα συμβάλουμε, σε ό,τι είναι λάθος θα είμαστε απέναντι".

Στο ερώτημα αν προεκλογικά διατύπωσε υπερβολές όταν χαρακτήριζε την πόλη ως μουντή και άχρωμη, ο κος Γραβάνης αποκρίνεται ως εξής: "Τα προβλήματα υπάρχουν, ό,τι λέγαμε υπήρχε. Από εκεί και πέρα η παράταξη της Κοινωνίας Πολιτών βγήκε πρώτη αλλά σίγουρα έχασε κάποιες δυνάμεις. Σίγουρα όμως όλα αυτά που λέγαμε είναι πράγματα που πρέπει να διορθωθούν και θα είναι στην ατζέντα από τον Σεπτέμβριο. Γιατί κάποια πράγματα πρέπει να προχωρήσουν και να γίνουν. Όταν λέμε ότι το σιντριβάνι στο πάρκο έχει λάσπη, έχει λάσπη δεν είναι ότι δεν έχει και είπαμε ότι έχει. Αυτά που είπαμε ήταν αντικειμενικά, δεν ήταν υποκειμενικά. Από εκεί και πέρα ο κόσμος αποφάσισε ότι κάποια πράγματα έχουν γίνει. Σίγουρα αποφάσισε και ότι κάποια πράγματα δεν έχουν γίνει αλλά εμπιστεύθηκαν για ακόμη μια θητεία την Κοινωνία Πολιτών για να κυβερνήσει".

Η απλή αναλογική θα εφαρμοστεί στην πράξη στο δημοτικό συμβούλιο, με τον κο Γραβάνη να εκφράζει την άποψη πως "η απλή αναλογική δίνει την δυνατότητα αλλά και μεγαλύτερη ευθύνη στην αντιπολίτευση να λειτουργεί πολύ πιο υπεύθυνα, όπως και η συμπολίτευση να μην μπορεί να κάνει απλά αυτό που θέλει. Θα πρέπει δηλαδή και η συμπολίτευση αλλά και η αντιπολίτευση να βρίσκουν κοινά σημεία. Αυτό είναι υποχρέωση και των δύο, αλλιώς δεν θα προχωράει τίποτα. Οπότε και η διοίκηση θα πρέπει να κάνει κάποια βήματα πίσω και η αντιπολίτευση κάποια βήματα μπροστά".

Καταληκτικά και απαντώντας σε ερώτημα του "Χ" δηλώνει πως θα διατηρήσει την προεδρεία στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, παρά τις φωνές που ακούστηκαν περί της ανάγκης παραίτησής του από το αξίωμα αυτό. Άλλωστε, όπως λέει ο κος Γραβάνης "και στο Επιμελητήριο ο κόσμος και οι επαγγελματίες με εξέλεξαν, ενώ ήμουν ήδη δημοτικός σύμβουλος. Και τώρα οι δημότες της Κομοτηνής μου έδωσαν αυτόν τον σημαντικό ρόλο του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης". Εκείνος δεσμεύεται να δουλέψει από τις θέσεις αυτές για αναδείξει τις προοπτικές που έχει η περιοχή μας. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ας μην διακατεχόμαστε από διπλωματική αφέλεια, διατηρώντας επιφυλάξεις, με την αλλαγή της στάσης των ΗΠΑ, όσο αφορά τα ελληνοτουρκικά, με τις μίνι διακοπές και επαφές  του κου  Πομπέο,  μόνο στην Ελλάδα.