fbpx Άνοιξαν οι συμμετοχές για το 2ο Santa Run!
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ

Άνοιξαν οι συμμετοχές για το 2ο Santa Run!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Santa Run
ΔΚΕΠΠΑΚ
εγγραφές

Ν. Λιβεριάδου: "Στο τέλος της διαδρομής θα φωταγωγηθεί το δέντρο της Κομοτηνής - μία μεγάλη έκπληξη θα περιμένει όλους στην πλατεία"

"Προσφέρουμε από ένα μπουκάλι λάδι", παρακινεί ο Μιχάλης Ραγκούσης

Διονύσης Βοργιάς

Πέρσι πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και φέτος το αναμένουμε ακόμη πιο "θερμό" σε συμμετοχές και ακόμη πιο χρήσιμο σε προσφορά. Το φιλανθρωπικό χριστουγεννιάτικο εγχείρημα που φέρει το όνομα Santa Run, επιστρέφει και φέτος στην πόλη της Κομοτηνής, με διπλό σκοπό: Αφενός να σημάνει την αρχή για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της πόλης, αφετέρου -το σημαντικότερο- να συγκεντρωθεί λάδι για τις οικονομικά ευπαθείς οικογένειες του δήμου.


Η δράση πραγματοποιείται τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου και ώρα 17:30, με αφετηρία την Τσανάκλειο (παλιά Πρυτανεία).
Στο πλαίσιο της προώθησης του γεγονότος, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού δήμου Κομοτηνής Νατάσα Λιβεριάδου, από κοινού με την εκπρόσωπο της οργανωτικής επιτροπής της εθελοντικής δράσης "Ο Άη Βασίλης Άργησε Μια Μέρα" Άρτεμις Τσολάκη και τον πρόεδρο του αθλητικού συλλόγου ατόμων με αναπηρία "Ηρόδικο" Μιχάλη Ραγκούση, παρέθεσαν συνέντευξη τύπου, το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου, στα γραφεία της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής. Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκδήλωση ως συνδιοργανωτές παρίστανται και τα δύο δρομικά κινήματα, Komorun και Ορεινός Ημιμαραθώνιος Νυμφαίας, αλλά και η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.


"Μία ομάδα ανθρώπων δημιουργήσαμε πέρσι τη δράση και είχε ένα φανταστικό αποτέλεσμα, με πολύ μεγάλη συμμετοχή Κομοτηναίων και φοιτητών", είπε η κα Λιβεριάδου προλογίζοντας και υπογράμμισε ότι "ο στόχος είναι φιλανθρωπικός". Σύμφωνα με την ίδια "αποδείξαμε ότι στην πόλη μπορούμε να στηρίζουμε και να συμμετέχουμε όλοι μαζί από κοινού σε τέτοιες δράσεις. Άλλωστε, αυτό φάνηκε στο Santa Run, όπου οι συμμετέχοντες ήταν από πολύ μικρά παιδιά ως και αρκετά ηλικιωμένους".


Η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ, του φορέα που έχει το οικονομικό βάρος και την όλη εποπτεία, ελπίζει πως "φέτος η συμμετοχή θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Θέλουμε να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατό περισσότερο λάδι που θα δοθεί στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου. Πέρσι μαζέψαμε γύρω στα 860 κιλά λάδι και ήταν μία πολύ σημαντική ενίσχυση προς του ανθρώπους".


Η κα Λιβεριάδου, καταλήγοντας, υπογράμμισε πως στο τέλος της διαδρομής θα φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Ειρήνης και πως η ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής επιφυλάσσει μία μεγάλη έκπληξη προς δημότες, φοιτητές και όσους έρθουν στην Κομοτηνή από γειτονικές πόλεις.


Το μήνυμά του έδωσε και ο Μιχάλης Ραγκούσης: "Πέρσι καταφέραμε να δημιουργήσουμε μία νέα γιορτή για την πόλη μας. Ο κόσμος αγκάλιασε το δρώμενο, κι όλοι μαζί το χαρήκαμε", και στάθηκε στον φιλανθρωπικό σκοπό: "Ο χαρακτήρας είναι κοινωνικής αλληλεγγύης, γιατί μιλάμε για μέρες γιορτών. Όσο βαριά κι αν είναι η διάθεσή μας εκείνες τις ημέρες, όταν κάποιος βάλει αυτό το ...μαγικό κόκκινο σκουφάκι, δε μπορεί να μην χαμογελάσει".


Τέλος, η Άρτεμις Τσολάκη ενημερώνει σχετικά με τις εγγραφές και επί των διαδικαστικών. "Όπως και πέρσι, την φόρμα για τη συμμετοχή θα τη βρείτε στο santarunkomotini.gr, ενώ μπορείτε να κάνετε τη δήλωσή σας από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή στον σύλλογο Περπατώ (ώρες 09:00 με 21:00), στα γραφεία της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής (σε ώρες γραφείου), ή και κάποιες ώρες πριν τον αγώνα σε ειδικά σημεία που θα υπάρχουν".
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ανάγκα και οι θεοί πείθονται,  ή η πενία τέχνες κατεργάζεται, θα έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, αφού  μας κάνει εντύπωση το γεγονός της ηλεκτρονικής προσαρμογής, σε τόσο σύντομο χρόνο.