fbpx "Ανοιχτή" η πρόσκληση για την ολική ανάπλαση του κάμπινγκ Φαναρίου
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 28 Οκτωβρίου, 2017 - 11:00
2.800.000 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ - ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ "ΧΑΘΟΥΝ"

"Ανοιχτή" η πρόσκληση για την ολική ανάπλαση του κάμπινγκ Φαναρίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δήμος Κομοτηνής
Περιφέρεια ΑΜ-Θ
Φανάρι
Κάμπινγκ Φαναρίου
Καλοκαίρι

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ έχει κάνει κάλεσμα, ώστε να κατατεθούν προτάσεις από τις 20/10/2016

Αν εκπνεύσει η καταληκτική προθεσμία στις 31/10/18 υπάρχει κίνδυνος να μην πραγματοποιηθεί ποτέ το έργο

Διονύσης Βοργιάς

Το "καμπανάκι" του κινδύνου, ότι ενδέχεται το κάμπινγκ Φαναρίου ποτέ να μην αναβαθμιστεί, "κρούει" ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κομοτηνής Δημήτρης Καρασταύρου.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 20 Οκτωβρίου η Περιφέρεια ΑΜ-Θ έχει "ανοιχτή" πρόσκληση για αξιοποίηση χρηματοδότησης 2.800.000 ευρώ που αφορά στην ολική ανάπλαση του κάμπινγκ στο Φανάρι. Παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία πρόταση -εγγράφως- και ήδη έχουμε διανύσει το ήμισυ της διαδρομής ως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών, που είναι η 31η Οκτωβρίου 2018. Αν η τελευταία εκπνεύσει, το κονδύλι -εκτός απροόπτου- θα "λήξει" μαζί της.

"Κάποτε η ΕΕΤΑΑ μας πίεζε και μας θεωρούσε υπεύθυνους για τις καθυστερήσεις σε ό, τι αφορά την έκδοση οικοδομικής άδειας μέσα στο κάμπινγκ. Τότε προσωπικά κι εγώ, ως μηχανικός στο επάγγελμα, συνέδραμα όσο μπορούσα, ώστε να δοθεί σύντομα η οικοδομική άδεια, κάνοντας τον μεσολαβητή μεταξύ του μελετητή της και της δικής μας πολεοδομίας. Η άδεια βγήκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και από πλευράς μας δεν υπήρχε καμία καθυστέρηση, παρά μόνο από τους ίδιους και τους μελετητές", εξηγεί ο κος Καρασταύρου για την καθυστέρηση που έχει παρατηρήσει.

Όπως ο ίδιος δηλώνει "παρόλα αυτά η άδεια υπάρχει εδώ και χρόνια και η Περιφέρεια ΑΜ-Θ έκανε το καθήκον της, δηλαδή τους καλεί εδώ και έναν χρόνο, ώστε να καταθέσουν την πρότασή τους. Όμως, ήδη έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα και ήδη η πρόταση αυτή, ενώ η πρόσκληση είναι ανοιχτή, δεν έχει κατατεθεί ακόμη.

Επομένως βλέπω ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον, γι' αυτό προτείνω να ασκηθεί μια ιδιαίτερη πίεση. Μιλάμε για ένα έργο 2.800.000 ευρώ, το οποίο θα αναβαθμίσει το κάμπινγκ του Φαναρίου. Έχω μάθει ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα με τη Διεύθυνση Δασών, όμως αυτά είναι στο χέρι τους να τα ξεπεράσουν. Είναι δικά τους και όχι δικά μας ζητήματα.

Υπήρξε όλος ο χρόνος να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και να κάνουν μια συμπληρωματική τροποποίηση της μελέτης, ώστε να μην χάνουμε καλοκαίρια. Το γεγονός ότι η πρόσκληση λήγει το 2018 δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταθέσουν την πρόταση στο τέλος, ώστε να έχουμε έργα το 2021".

Η ανάπλαση στην οποία αφορά το κονδύλι, επρόκειτο να είναι πλήρης, στους εσωτερικούς χώρους του κάμπινγκ, τις υποδομές υγιεινής, στη διαμόρφωση αθλητικών γηπέδων, στη χάραξη ποδηλατοδρόμου, και σε πολλές ακόμη παρεμβάσεις, που θα καθιστούσαν -στο σύνολό του- το τελικό τουριστικό προϊόν πιο θελκτικό για τον ντόπιο, τον φοιτητή και τον τουρίστα.

"Αν εκπνεύσει μάλιστα η προθεσμία, το έργο χάνεται, κι εκεί υπάρχουν ευθύνες στους διευθύνοντες συμβούλους, να απολογηθούν γιατί χάνονται ή δεν αντλούνται άμεσα τα χρήματα που τους έχει εκχωρήσει η πολιτεία, για να γίνει το έργο στην περιοχή", καταλήγει ο κος Καρασταύρου.

Στο παραπάνω πλαίσιο και ο δήμαρχος Κομοτηνής φαίνεται να έχει επικοινωνήσει με έγγραφα με τους διευθύνοντες συμβούλους. Όπως εξελίσσονται τα πράγματα δύο είναι τα σενάρια για το μέλλον: Πρώτο, και θετικό, η κατάθεση πρότασης, έστω και στο δεύτερο μισό της διετίας. Δεύτερο, η παρέλευση της προθεσμίας, με όλες τις αρνητικές συνέπειες που αυτή θα επιφέρει.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μόνο σε μια κατ'επίφαση  δημοκρατία μπορεί το ανώτατο δικαστήριο,  να εκχωρεί το δικαίωμα της τελικής απόφασης για την τύχη της Αγίας Σοφίας,  το αν θα μετατραπεί σε τζαμί,  στον πρόεδρο της χώρας.