fbpx Ανάπλαση ζητούν οι επαγγελματίες της οδού Αγίου Γεωργίου
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, 2019 - 10:00
«ΣΤΟΙΧΗΜΑ» ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΕΙ

Ανάπλαση ζητούν οι επαγγελματίες της οδού Αγίου Γεωργίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οδός Αγίου Γεωργίου
Δήμος Κομοτηνής
Ανάπλαση

Βλέπουν μία εμπορική οδό μόνο «κατ’ ευφημισμό» και καταγγέλλουν: «Η οδός παραμένει για χρόνια πλήρως απαξιωμένη και εγκαταλελειμμένη από τις δημοτικές αρχές»

Διονύσης Βοργιάς

Απηύδησαν από την διαχρονική εγκατάλειψη της γειτονιάς τους κι ενώνουν δυνάμεις, επαγγελματίες που έχουν έδρα στην οδό Αγίου Γεωργίου. Πρόκειται για έναν κεντρικό δρόμο με αρκετά καταστήματα, που οδηγεί στην πλατεία Ειρήνης. Παρά την εγγύτητα με την πλατεία, ο δρόμος δεν έχει τύχει της προσοχής που του αρμόζει, ενώ και σε διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνονται κατά καιρούς στην πόλη μας σχεδόν απουσιάζει από τον σχεδιασμό.

Οι επαγγελματίες του δρόμου αυτού, συγκέντρωσαν υπογραφές και κατέθεσαν έγγραφο προς την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής, το οποίο κοινοποίησαν και στον δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη. Μέσα από αυτό, γνωστοποιούν τι δεν έχει γίνει διαχρονικά σε αυτό το δρόμο και δίνουν μία ευκαιρία στη νέα δημοτική αρχή, με απλές παρεμβάσεις, να βελτιώσει την κατάσταση για επαγγελματίες, καταναλωτές και διερχόμενους πεζούς.

Το έγγραφο των επαγγελματιών
Το έγγραφο των επαγγελματιών φέρει τίτλο «εργασίες συντήρησης – ανάπλασης οδού Αγίου Γεωργίου». Οι επαγγελματίες καταγγέλλουν: «Η οδός Αγίου Γεωργίου, μια εκ των κεντρικότερων οδών της πόλης, παραμένει για χρόνια πλήρως απαξιωμένη και εγκαταλελειμμένη από τις Δημοτικές Αρχές. Είναι μια ‘εμπορική’ οδός με αυξημένη κίνηση οχημάτων, ποδηλατών, πεζών, με μηδενικό όμως δημοτικό φωτισμό, όπου τις βραδινές ώρες η κίνηση των πεζών γίνεται επικίνδυνη. Το ‘εμπορική’ κατ’ ευφημισμό, διότι εμπορική κεντρική οδός χωρίς δημοτικό φωτισμό, με επιεικώς τραγικά πεζοδρόμια, στενά, όπου κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή οι πεζοί, με προβλήματα στάθμευσης αυτοκινήτων, απλά, δεν υπάρχει».

Μάλιστα, οι επαγγελματίες βάζουν και μία ακόμη παράμετρο, σχετική με την απουσία επαρκούς φωτισμού: «Είναι μια οδός που καταλήγει στην κεντρική πλατεία της πόλης, με πολλά φροντιστήρια, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επομένως αυξημένη κίνηση, μεταξύ των άλλων, μαθητών όλων των ηλικιών οι οποίοι αναγκάζονται να κινούνται σε μη φωτιζόμενους χώρους στο κέντρο της πόλης».

«Τεράστιο πρόβλημα στάθμευσης αυτοκινήτων»
Ένα από τα βασικά προβλήματα στην οδό αυτή –στο μέρος της δίπλα στην πλατεία Ειρήνης- είναι το κυκλοφοριακό. Κοινό μυστικό είναι ότι υπάρχει ανοχή στα διπλοπαρκαρισμένα της περιοχής, κάτι που εξοργίζει όχι μόνο τους επαγγελματίες αλλά και τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής. Γι’ αυτό οι καταστηματάρχες κάνουν λόγο για «τεράστιο πρόβλημα στάθμευσης αυτοκινήτων» και ζητούν να βρεθεί κάποια λύση.

4 αιτήματα στο γραφείο δημάρχου
Οι καταστηματάρχες ζητούν από τον δήμαρχο την «κατά προτεραιότητα» συμπερίληψη της οδού Αγίου Γεωργίου και της ευρύτερης περιοχής, «για την αναβάθμιση της πόλης μας».

Συγκεκριμένα, προτάσσουν 4 βασικά αιτήματα:

«Επαρκή φωτισμό όπως αρμόζει σε μια κεντρικότατη οδό που καταλήγει στην κεντρική πλατεία (σύγχρονης;) πόλης.

Την μελέτη και την διαμόρφωση των πεζοδρομίων (προτείνουμε διαπλάτυνση πεζοδρομίων, να τοποθετηθούν παγκάκια παρτέρια κλπ) και την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.

Εφόσον προκριθεί η λύση της διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων, θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει και μελέτη απορροής ομβρίων.

Ουσιαστική λύση για το κυκλοφοριακό της οδού, μιας και το διπλό παρκάρισμα είναι μια πραγματικότητα που θα πρέπει να λυθεί με σύγχρονες μεθόδους (προτείνουμε ηλεκτρονική στάθμευση)».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Προσπαθούμε όπως όλοι οι εχέφρονες Έλληνες με τη στοιχειώδη νοημοσύνη, να αντιληφθούμε τους πραγματικούς  λόγους, που οδήγησαν  στην απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας να απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις