fbpx Ανακαλύπτουν την Θράκη 40 τουριστικοί πράκτορες από Ευρώπη, Αμερική, Ασία
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 30 Μαρτίου, 2018 - 11:00
ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΑΡΩΝΕΙΑ, ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ, ΦΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥΦΛΙ

Ανακαλύπτουν την Θράκη 40 τουριστικοί πράκτορες από Ευρώπη, Αμερική, Ασία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τουρισμός
Θράκη

Ενθουσιασμένοι με το τοπικό χρώμα των οικισμών, τις υποδομές και την παραδοσιακή κουζίνα με τα ντόπια προϊόντα

Μετέχουν και οκτώ μεγάλα τουριστικά γραφεία της Τουρκίας που θέλουν να αναπτύξουν τον τουρισμό στην βόρειο Ελλάδα, στον άξονα Θεσσαλονίκη –Θράκη

Σαράντα εκπρόσωποι μεγάλων τουριστικών οργανισμών ξεναγούνται στην Θράκη και γεύονται τα προϊόντα της. Ενθουσιασμένοι οι Γερμανοί με την μπύρα Βεργίνα, εντυπωσιασμένοι οι Αμερικανοί με την Εβρίτικη green cola  με στέβια, ανάρπαστα τα πιάτα με τα λουκάνικα Σουφλίου, τους τοπικούς καβουρμάδες και τις σπιτικές χορτόπιτες και τυρόπιτες.

Οι ψαγμένοι τουρίστες επιζητούν την τοπική φιλοξενία θα πουν και τις πόλεις με σεβασμό στην παράδοση και το δικό τους χρώμα. Η στάση τους στις Φέρες έφερε τους επισκέπτες σε επαφή με τον βυζαντινό ναό, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς του Ισαάκιου Κομνηνού όπου εξερεύνησαν το εσωτερικό του, φωτογραφήθηκαν, θαύμασαν την αρχιτεκτονική και την θέα του οικισμού από ψηλά. Ενημερώθηκαν για την περιοχή από τον διπλωματούχο ξεναγό Αντώνη Ιωαννίδη, ενώ στην συνέχεια πήραν ένα μάθημα για την ιστορία της μεταξουργίας από τον Γιώργο Τσιακίρη στο βραβευμένο μουσείο μετάξης του Σουφλίου. Υπενθυμίζουμε ότι την πρώτη θέση κατέκτησε το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού στην φετινή εκδήλωση "Tourism Awards 2018" λόγω της πολύπλευρης δραστηριότητάς του στην τοπική κοινωνία. 

Οι φιλοξενούμενοι από την πρώτη μέρα φιλοξενίας τους στη Θράκη δέχονται ένα καταιγισμό ερεθισμάτων σε μια τρελή κούρσα να προλάβουν να δουν όσα περισσότερα μπορούν, χάρη στην συνεργασία που γίνεται με το ξενοδοχείο Ramada Plaza Thraki που τους φιλοξενεί, την ταβέρνα «Αη Γιώργης» της οικογένειας Ανδρόνογλου στην Μάκρη, το τουριστικό γραφείο «Δημόκριτος» Αλεξανδρούπολης που καλύπτει τις μετακινήσεις τους και άλλους που συμβάλλουν με χαρά, προκειμένου να περάσουν όμορφα και να εντάξουν την περιοχή της Θράκης στους προτεινόμενους τουριστικούς προορισμούς. 

Επισκέφθηκαν και το ξενοδοχείο «Ίσμαρος» στην Μαρώνεια, δυστυχώς υπό βροχή, αλλά πήραν μια μικρή γεύση της ομορφιάς της περιοχής και των υποδομών της. Με λιακάδα ξεναγήθηκαν χθες στον αξιοποιημένο αρχαιολογικό χώρο της Μεσημβρίας -Ζώνης. Το πρόγραμμά τους ολοκληρώνεται αύριο με παραμονή και γνωριμία με την πόλη της Αλεξανδρούπολης. Είναι ενθουσιασμένοι με το γεγονός ότι η θάλασσα βρίσκεται σε απόσταση ανάσας και απολαμβάνουν το πρωινό τους στην πισίνα του Ramada Plaza Thraki με φόντο το θρακικό πέλαγος, ενώ δεν σταματούν να βγάζουν φωτογραφίες και να παίρνουν βίντεο. Η περιοχή για τους ίδιους είναι μια ανακάλυψη. 

Μαζί τους φύλακες άγγελοι και καθοδηγητές δύο κορυφαία στελέχη του τουρισμού στην χώρα μας που τους συνοδεύουν από την Θεσσαλονίκη οι κυρίες Μαρία Αθανασοπούλου και Χρύσα Κρασσά που ανήκουν σε διεθνή δίκτυα και οργάνωσαν την σημαντική αυτή επίσκεψη στην χώρα μας.  

Ανάμεσα στους φιλοξενούμενους και 8 μεγάλα τουριστικά γραφεία της Τουρκίας που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την περιοχή και να προωθήσουν δικά τους γκρουπ σε Θεσσαλονίκη και Θράκη.

Μελαχροινή Μαρτίδου

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η υπόθεση για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη έχει τη δική της ιστορία, που αναφέρεται βέβαια και στο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας,  όπως και οι ενέργειες διαχρονικά του  βουλευτή   Ευριπίδη Σ