fbpx Ανακαινίστηκε εκ βάθρων η Λέσχη Αξιωματικών Κομοτηνής
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 13 Απριλίου, 2018 - 11:00
ΕΤΟΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟ 2018

Ανακαινίστηκε εκ βάθρων η Λέσχη Αξιωματικών Κομοτηνής

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Λέσχη Αξιωματικών
Ελληνικός Στρατός
Ανακαίνιση

Ο μητροπολίτης κος Παντελεήμων έδωσε την ευλογία του και αγίασε τον χώρο


Ταξίαρχος Λ. Καμπουρίδης: "Είναι μεγάλη τύχη για εμάς που έχουμε τη διμοιρία κατασκευών στην ταξιαρχία μας"

Διονύσης Βοργιάς

Η νέα αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κομοτηνής, εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Απριλίου από τον μητροπολίτη Μαρωνείας-Κομοτηνής κο Παντελεήμονα ο οποίος πραγματοποίησε αγιασμό στον συγκεκριμένο χώρο αλλά και στις υπόλοιπες ανακαινισμένες αίθουσες. 


Καθότι το 2018 είναι έτος μέριμνας προσωπικού, κατ' απόφαση και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αλκιβιάδη Στεφανή, διάφοροι χώροι αναβαθμίζονται. Έτσι και η Λέσχη Αξιωματικών από τα τέλη του Δεκεμβρίου '16 άρχισε να ανακαινίζεται. Εκ βάθρων άλλαξε το εστιατόριο, το κουρείο και τώρα η καφετέρια της Λέσχης. Ο χώρος ανακαινίστηκε ριζικά δημιουργώντας ένα σύγχρονο και ευχάριστο χώρο για τους δικαιούχους, με ανανεωμένη αισθητική. 


Ο μητροπολίτης αφότου πραγματοποίησε τον αγιασμό των χώρων, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους. Ξεκίνησε το λόγο του μιλώντας για τα κελιά των μοναχών και το γεγονός ότι - μπορεί να έχουν ελάχιστα πράγματα εντός - παρόλα αυτά τα έχουν σε ευταξία και ευπρέπεια. "Οι μοναχοί όπως έχουν την ψυχή τους έχουν και το κελί τους", σημείωσε. "Έτσι νομίζω κε Ταξίαρχε" είπε απευθυνόμενος προς τον ταξίαρχο κο Καμπουρίδη που έχει την ευθύνη "ο στρατός μας έχει φρόνημα γενναίο και βλέπουμε αυτή την ευταξία να υπάρχει και στους χώρους σας, όπως σε αυτό το εντευκτήριο το οποίο κι ανακαινίσατε, ώστε να είναι ένας τόπος συνάντησης για τους ανθρώπους του στρατού".


Ανέδειξε σε άλλο σημείο του λόγου του ότι "η ευταξία των πραγμάτων καταδεικνύει και τον άνθρωπο. Αν πάει κανείς σε έναν ακατάστατο χώρο, πόσο μπορεί να ζήσει, πώς να μεγαλουργήσει εκεί", ζητώντας από όλους "να διδάσκουμε στα παιδιά να έχουν την ίδια νοικοκυριά και στην ψυχή και στον χώρο τους".

Εξέφρασε και το παράπονό του, ότι δηλαδή "περνώντας από τους δρόμους βλέπω κτήρια γραμμένα και παραμελημένα και λέμε πόσο ωραία θα ήταν αν τα κτήρια ήταν αλλιώς και τα σέβονταν οι άνθρωποι".
Ευχαρίστησε και τους ανθρώπους της Λέσχης, καθώς έχουν παράσχει τη βοήθειά τους, όποτε αυτή τους ζητήθηκε.

"Η Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κομοτηνής είναι πάντοτε φιλόξενη. Όποτε κι αν ζητήσαμε για τις ανάγκες της μητροπόλεως την παραχώρηση αιθούσης, ποτέ δεν μας το αρνηθήκατε. Και όλοι, από τον διευθυντή ως τον απλό στρατιώτη, προσέφεραν αφειδώλευτα τις υπηρεσίες τους", είπε, υπενθυμίζοντας και το γεύμα αγάπης - για φτωχούς και μοναχικούς ανθρώπους - που παρατέθηκε στον χώρο του εστιατορίου.


Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο ταξίαρχος της 21ης ταξιαρχίας Λάζαρος Καμπουρίδης υπογραμμίζοντας αρχικά ότι "είναι μεγάλη τύχη για εμάς που έχουμε τη διμοιρία κατασκευών στην ταξιαρχία μας" και θυμίζοντας προς όλους ότι "φέτος καθιερώθηκε το έτος 2018 ως έτος μέριμνας για το προσωπικό μας, γι' αυτό και επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας για να αναβαθμίσουμε τους χώρους του προσωπικού. Ο προκάτοχός μου κος Μόσχος ξεκίνησε το έργο πέρσι, αναβαθμίζοντας την τραπεζαρία και το κουρείο, κι αυτό συνεχίζουμε".


Μετά τον αγιασμό και τη σύντομη ξενάγηση στους χώρους, ακολούθησε γεύμα, το οποίο παρατέθηκε στον αύλειο χώρο της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κομοτηνής. Στα εγκαίνια της αίθουσας παραβρέθηκαν επίσης ο ταξίαρχος της 29ης ταξιαρχίας Γιώργος Χατζηγεωργίου, ο αστυνομικός διευθυντής Ροδόπης Μιχάλης Σεβδυνίδης, ο διοικητής Πυροσβεστικής ΑΜ-Θ Μάριος Αποστολίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Κομοτηνής Γιώργος Ζηλούδης.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Απλοϊκές και βολικές για κάποιους εκτιμήσεις,  περί  δημάρχου που θυμώνει και  κρατάει μούτρα, η όπως εκτιμούν οι υποστηρικτές της  παίζει  κομματικά παιχνίδια  όταν  πρέπει να διεκδικήσει  για τον τόπο, μάλ