ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου, 2018 - 10:00
ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 25 ΜΗΝΩΝ

Αναδρομικά 1,2 εκ. ευρώ για τους γιατρούς του Νοσοκομείου Κομοτηνής

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νοσοκομείο Κομοτηνής
Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Κομοτηνής

Σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε στον "Χ" ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Φιλιππίδης, τα χρήματα αναμένεται να καταβληθούν μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα

Δήμος Μπακιρτζάκης

Σε 1,2 εκ. ευρώ ανέρχονται τα αναδρομικά που θα λάβουν γιατροί του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, από το 2014 και εντεύθεν. Πρόκειται για τα αναδρομικά 25 μηνών για τους γιατρούς που δικαιώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Από τους υπολογισμούς προέκυψε το παραπάνω ποσό και σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε στον "Χ" ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Φιλιππίδης, αυτά αναμένεται να καταβληθούν μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα.

Το θέμα αφορά γιατρούς του ΕΣΥ σε όλη την χώρα. Γι' αυτό αγώνα δρόμου συνεχίζουν να δίνουν νοσοκομεία και υπηρεσίες μισθοδοσίας του ΕΣΥ, προκειμένου να καταβληθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα αναδρομικά στους γιατρούς του ΕΣΥ, δεδομένου ότι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια τα έχουν ήδη εισπράξει με εξαίρεση τους πανεπιστημιακούς.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δώσει εντολή να επισπευσθούν οι διαδικασίες ενώ όσα νοσοκομεία δεν προλάβουν θα τα καταβάλουν αργότερα. 

Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μετά από συνεννόηση του υπουργείου Υγείας με την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ), θα κρατηθεί ανοικτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αρχείων με τους δικαιούχους για τα αναδρομικά των νοσοκομειακών γιατρών μέχρι την Πέμπτη το πρωί 20 Δεκεμβρίου.

Τα νοσοκομεία θα πρέπει να υποβάλουν τις σχετικές καταστάσεις με τα ονόματα των γιατρών αλλά και τα ποσά που δικαιούνται στη συγκεκριμένη πλατφόρμα ώστε να μοιρασθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η απελευθέρωση της Θράκης επιτεύχθηκε με συμφωνίες,  συμμαχίες,  διπλωματικούς ελιγμούς  πολλών ανθρώπων,  για να μπορέσει να γίνει πράξη.