fbpx Άμεσες λύσεις ζητούν οι εκπαιδευτές οδήγησης
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 6 Νοεμβρίου, 2018 - 10:00
ΜΕ ΚΟΡΝΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Άμεσες λύσεις ζητούν οι εκπαιδευτές οδήγησης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δίπλωμα
Διαμαρτυρία

Για 6η συνεχόμενη εβδομάδα συνεχίζεται η αποχή των εξεταστών από τις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών, προβλήματα επιβίωσης για τις σχολές οδηγών

Οι εξεταστές αγωνίζονται για θεσμικές λύσεις αλλά και την καταβολή χρωστούμενων αποζημιώσεων

Με κόρνες και εκπαιδευτικά οχήματα, ΙΧ, λεωφορείο μέχρι και φορτηγό, εκπαιδευτές οδήγησης από όλη την Περιφέρεια πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στην Κομοτηνή. Η συγκέντρωση των οχημάτων ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου έξω από το κτίριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και κορυφώθηκε με την άφιξη δεκάδων οχημάτων από τους νομούς Καβάλας, Ξάνθης, Δράμας και Έβρου.

Φυσικά οι εκπαιδευτές της Ροδόπης ήταν παρόντες για να ενωθούν με τους συναδέλφους τους υπό τη σκέψη μίας συντονιστικής επιτροπής και να παραδώσουν στον περιφερειάρχη το παρακάτω ψήφισμα:

Για 6η συνεχόμενη εβδομάδα συνεχίζεται η αποχή των εξεταστών από τις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών με αποτέλεσμα πέρα από την συσσώρευση και ταλαιπωρία των μαθητών να έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα επιβίωσης στις σχολές μας. Δεν έχουμε τον μήνα Οκτώβριο σχεδόν καθόλου έσοδα και καλούμαστε να αντεπεξέλθουμε στον ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, ΕΦΚΑ και προσεχώς φόρο εισοδήματος. Το κράτος μας τα ζητάει όλα αυτά δικαίως και αδίκως, όμως δεν μας αφήνει να δουλέψουμε ώστε να ανταπεξέλθουμε. Βέβαια σε αυτά πρέπει να προστεθούν και τα λειτουργικά έξοδα των σχολών μας καθώς και οι ανάγκες των οικογενειών μας.

Η ζημιά που έχουμε πάθει είναι ήδη μεγάλη γι' αυτό καλούμε άμεσα τον υπουργό κο Σπίρτζη να δώσει λύση ξεχωρίζοντας την αμοιβή των εξεταστών από το υπόλοιπο νομοσχέδιο ώστε να δοθεί περαιτέρω χρόνος για την συζήτησή του χωρίς να επηρεάζεται η διαδικασία των εξετάσεων και της δουλειάς μας έως ότου ολοκληρωθεί το νομοσχέδιο.

Την ώρα που οι εκπαιδευτές οδήγησης διατράνωναν τα αιτήματά τους ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος συμμετέχει σε σύσκεψη αυτοδιοικητικών παρούσης της υφυπουργού Εσωτερικών, Μακεδονίας - Θράκης Κατερίνας Νοτοπούλου. Μετά το πέρας της σύσκεψης αντιπροσωπεία των εκπαιδευτών οδηγών έγινε δεκτή από την υφυπουργό και τον περιφερειάρχη.

Εκεί ο Αντώνιος Μαστοράκης γενικός γραμματέας του συνδέσμου εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών Ν. Καβάλας παρέθεσε συνοπτικά τα αιτήματα των εκπαιδευτών, με την κα Νοτοπούλου φυσικά να δηλώνει αναρμόδια, αλλά ζήτησε το υπόμνημα για να το μεταφέρει στο αρμόδιο υπουργείο.

Το θέμα συζητήθηκε και στην Ένωση Περιφερειών, όπως πληροφόρησε ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, κάνοντας γνωστή επίσης την ενίσχυση με προσωπικού, μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, των Διευθύνσεων Συγκοινωνιών στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες.

Νωρίτερα, περιγράφοντας το πρόβλημα ο Ανδρέας Κορδύλης πρόεδρος του συνδέσμου εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών Ν. Καβάλας είπε τα παρακάτω "τις τελευταίες έξι εβδομάδες δεν γίνονται εξετάσεις, με αποτέλεσμα ο κόσμος να περιμένει. Εμείς σαν εκπαιδευτές έχουμε φτάσει σε αδιέξοδο, γιατί οικονομικά είμαστε εγκλωβισμένοι". Ο κος Κορδύλης υπενθύμισε ότι και το 2016 για 3,5 μήνες η διενέργεια των εξετάσεων δεν γινόταν κανονικά και σήμερα ακόμη υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των υποψηφίων. Το ζήτημα επιβίωσης των σχολών οδήγησης, ανέδειξε με την σειρά του ο κος Μαστοράκης.

Οι εκπαιδευτές οδήγησης της ΠΑΜ-Θ με την χθεσινή τους κινητοποίηση συμμετείχαν στην πανελλαδική κινητοποίηση διαμαρτυρίας που αφορά στην αποχή των εξεταστών οδήγησης υπουργείο που ξεπερνά πλέον τον ένα μήνα με αποτέλεσμα χιλιάδες υποψήφιοι οδηγοί να περιμένουν εδώ και καιρό στην ουρά και να έχει πέσει κατακόρυφα η κίνηση στις σχολές οδηγών. 

Οι εξεταστές διαμαρτύρονται, μεταξύ άλλων, γιατί το νέο νομοσχέδιο προβλέπει το περιορισμό από δυο σε έναν εξεταστή σε κάθε εξέταση υποψηφίου οδηγού και παράλληλα την περικοπή του πρόσθετου επιδόματος των 178 ευρώ που λαμβάνουν μηνιαίως για τις εξετάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Κομάντος  του καναπέ,  επαναστάτες του Facebook,  υπερπατριώτες  αλαλάζοντες,  συνομοσιολόγοι του παλιού καιρού,  του ψυχρού πολέμου και των άδυτων των μυστικών υπηρεσιών και σχεδίων, ζώστηκαν τα άρματα,  γι