fbpx ΑμεΑ και οικογένειες από όλη την Βόρεια Ελλάδα διαδήλωσαν στην Θεσσαλονίκη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου, 2018 - 10:00
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

ΑμεΑ και οικογένειες από όλη την Βόρεια Ελλάδα διαδήλωσαν στην Θεσσαλονίκη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σωματείο ΑμΕΑ Ροδόπης
Διαμαρτυρία

Παρόν και το σωματείο ΑμεΑ Ροδόπης με 50 περίπου άτομα, "απαράδεκτη η έλλειψη πολιτικών προσώπων" δήλωσε ο Τρ. Καρούντζος

Διονύσης Βοργιάς

Συλλαλητήριο ατόμων με αναπηρίες, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, με αιτήματα ποιοτικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας και περίθαλψης για τους αναπήρους, ισότιμη πρόσβαση στην υγεία και στην παιδεία και ενίσχυση στην εκπαίδευση και τις δημόσιες πολιτικές για τα ΑμεΑ, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στο παν-αναπηρικό συλλαλητήριο Βορείου Ελλάδος που διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία συμμετείχαν άτομα με αναπηρίες κάθε κατηγορίας και συνοδοί τους, από όλη την Βόρεια Ελλάδα, ενώ ηχηρή ήταν και η παρουσία του σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης με περίπου 50 άτομα που ξεκίνησαν με λεωφορείο από τα γραφεία του σωματείου στην Κομοτηνή.

Το συλλαλητήριο χαιρέτησαν τα προεδρεία της συνομοσπονδίας και των περιφερειακών ομοσπονδιών αναπήρων, ενώ παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χάρης Αηδονόπουλος και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, κλιμάκιο της ΛΑΕ και ο πρώην ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος.

"Από τη Θεσσαλονίκη στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα", είπε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Γιάννης Βαρδακαστάνης, τονίζοντας ότι αυτό απευθύνεται προς το σύνολο του πολιτικού κόσμου και σε όλη την κοινωνία. "Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε όλοι μαζί, με έναν αταλάντευτο και ακάματο αγώνα, να ζούμε με αξιοπρέπεια στον τόπο μας", πρόσθεσε. 

Ο κος Βαρδακαστανης αναφέρθηκε σε επιμέρους διεκδικήσεις, όπως σταθερή χρηματοδότηση των δομών, βελτίωση των υπηρεσιών, δημόσιο πρόγραμμα αναπηρικών πολιτικών, φθηνότερο φάρμακα, κ.ά. "Παζάρια και σκόντο στην υγεία δεν κάνουμε. Διεκδικούμε ανοιχτές δομές σε όλη τη χώρα", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απογοήτευση από την απουσία της κυβέρνησης
Οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορεία, από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, μέσω της Εγνατίας, προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Εκεί όμως ούτε η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, ούτε κάποιο επιτελικό στέλεχος ήταν παρόντες, παρά μόνο ο φύλακας του κτιρίου, κάτι που εξόργισε τον πρόεδρο του σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης Τρύφωνα Καρούντζο. "Το συλλαλητήριο ήταν μεγάλο σε όγκο και παλμό, με απρόσμενα μεγάλη συμμετοχή για την περιοχή της Βορείου Ελλάδος. Τα θέματά μας είναι τα γνωστά και όλες μας οι κινήσεις μας στοχεύουν πάντα στην βελτίωση της ζωής των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους. Αγγίζουμε ή συμπαρασύρουμε ένα 20% του ελληνικού πληθυσμού", είπε και στάθηκε κατηγορηματικός στο εξής: "Μόνο ο περιφερειάρχης κος Τζιτζικώστας ήταν παρών, δεν παρουσιάστηκε κανένας άλλος. Ήταν απαράδεκτη η έλλειψη πολιτικών προσώπων στην συγκέντρωση που κάναμε. Μάλιστα στο τέλος της πορείας δεν περίμενε κανείς - μόνο ένας φύλακας στον οποίο επιδώσαμε το ψήφισμα από το συλλαλητήριο, πράγμα που είναι ανήκουστο".

Στην Θεσσαλονίκη για ημερίδα
Στο πλαίσιο της συζήτησης ο πρόεδρος του σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης γνωστοποίησε στον "Χ" πως αύριο Τετάρτη, κατόπιν πρόσκλησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θράκης και του καθηγητή Λευτέρη Αγγελή - υπεύθυνου πρόσβασης, το σωματείο ΑμεΑ Ροδόπης μαζί με τον τεχνικό του σύμβουλο Θεοδόση Θεοδοσίου και με μέλη της ΕΣΑμεΑ από την Θεσσαλονίκη θα μιλήσουν σε ημερίδα με θέμα  "προσβασιμότητα και τεχνολογίες πληροφορικής".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Κομάντος  του καναπέ,  επαναστάτες του Facebook,  υπερπατριώτες  αλαλάζοντες,  συνομοσιολόγοι του παλιού καιρού,  του ψυχρού πολέμου και των άδυτων των μυστικών υπηρεσιών και σχεδίων, ζώστηκαν τα άρματα,  γι