fbpx Αλληλομηνύθηκαν μητέρα μαθητή και διευθυντής δημοτικού σχολείου
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου, 2016 - 11:00
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ ΕΦΤΑΣΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Αλληλομηνύθηκαν μητέρα μαθητή και διευθυντής δημοτικού σχολείου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σχολεία
Δημοτικό
Bullying

Στα παράπονα ενός μαθητή της πρώτης τάξης του δημοτικού για τη συμπεριφορά ορισμένων συμμαθητών του απέναντί του, εδράζεται η διαμάχη που κορυφώθηκε με την υποβολή μηνύσεων

Δήμητρα Συμεωνίδου

Στα παράπονα ενός μαθητή της πρώτης τάξης του δημοτικού για τη συμπεριφορά ορισμένων συμμαθητών του απέναντί του, εδράζεται η διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ της μητέρας του μαθητή και του διευθυντή του δημοτικού σχολείου και κατέληξε με την υποβολή μηνύσεων εκατέρωθεν. Η καταγγελία της μητέρας Νατάσσας Γερμανίδου αφορά τον διευθυντή του 10ου δημοτικού σχολείου Κομοτηνής Ευάγγελου Αγγελάκη, ενώ για το συμβάν ενήμερη ήταν η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ροδόπης, της οποίας ο προϊστάμενος Μαρίνος Κωνσταντινίδης δε θέλησε να προβεί σε κάποια δήλωση στον «Χ», κάνοντας λόγο για προσωπική υπόθεση που θα λυθεί στα δικαστήρια. 
 

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ
«Από την πρώτη μέρα που άνοιξαν τα σχολεία μου παραπονιόταν ο μικρός καθημερινά ότι κάποια παιδιά τον χτυπάνε, τον σπρώχνουν και του πετάνε το φαγητό», καταγγέλλει η μητέρα Νατάσσα Γερμανίδου. Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου μετά από εκδρομή του σχολείου ο μικρός μαθητής επέστρεψε στο σπίτι του με ένα χτύπημα στο κεφάλι. Η μητέρα υποστηρίζει ότι είχε ήδη ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την άσχημη συμπεριφορά σε βάρος του παιδιού της, ζητώντας τους να λάβουν μέτρα, όμως, αυτό, όπως λέει, δε συνέβη. Αποφάσισε η ίδια να μεταβεί στο σχολείο για να δει με τα μάτια της τι συμβαίνει στα διαλείμματα. Αυτό το έπραξε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου όταν στο πρώτο διάλειμμα, βρέθηκε έξω από τον αυλόγυρο του σχολείου. Μαζί της ήταν και ο μεγαλύτερος γιος της, μαθητής της Α’ Λυκείου στο Μουσικό Γυμνάσιο - Λύκειο Κομοτηνής. Οι δυο τους θέλησαν να δουν αν όντως ο μικρός μαθητής βιώνει μία άσχημη συμπεριφορά από άλλους συμμαθητές του. «Στα πρώτα διαλείμματα είδα ότι όντως χτυπάνε το παιδί μου και το σπρώχνουνε», είπε στον «Χ» η κ. Γερμανίδου. Θεατής σε όλα αυτά ήταν και ο μεγάλος της γιος, ευρισκόμενος έξω από τον αυλόγυρο του σχολείου. 


Στο τρίτο διάλειμμα η μητέρα μετακινήθηκε από το σημείο και έμεινε πίσω ο μεγάλος της γιος. Τότε, όπως καταγγέλλει η μητέρα, συνέβη κάτι πολύ άσχημο με πρωταγωνιστή τον μεγάλο της γιο και τον διευθυντή του σχολείου. «Ήρθε ο διευθυντής στο σημείο που βρισκόταν ο γιος μου, αφού τον κάλεσε μία δασκάλα, τον έπιασε από το χέρι, του έστριψε τον καρπό και του έσκισε την μπλούζα. Πήγα εγώ κοντά και του φώναξα και εκείνος άρχισε να φωνάζει και εμένα». Η μητέρα αμέσως κάλεσε την αστυνομία, ενώ έσπευσε να πάρει τον μικρό της γιο από το σχολείο, παρόλο που ακόμα δεν είχαν τελειώσει τα μαθήματα. Τελικά τον πήρε και μετέβη στο τμήμα, όπου κατέθεσε μήνυση κατά του διευθυντή. 
 

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Για το επίμαχο συμβάν ο «Χ» απευθύνθηκε στον διευθυντή του 10ου δημοτικού σχολείου Κομοτηνής Ευάγγελο Αγγελάκη. Ο ίδιος ανέφερε σχετικά με τα όσα συνέβησαν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου ανάμεσα σε εκείνον και στον μεγάλο γιο της κ. Γερμανίδου, μαθητή της Α’ Λυκείου. «Ήταν διάλειμμα κατά τις 12:30 το μεσημέρι και ήρθε κάποια δασκάλα, η οποία κατάλαβε ότι υπήρχε κάποιος εξωσχολικός έξω από τα κάγκελα του σχολείου. Η δασκάλα έκανε συστάσεις στον εξωσχολικό, πως αν θέλει κάτι να έρθει από την κεντρική αυλόπορτα του σχολείου, ώστε, αν μιλάει με κάποια παιδιά, να είναι μπροστά και ο εφημερεύων δάσκαλος. Αυτός ήταν από έξω από το σχολείο και μιλούσε στα παιδιά που ήταν μέσα. Είναι πάγια πρακτική του σχολείου μας οι εξωσχολικοί να μη μιλούν στα παιδιά και να μη τους δίνουν πράγματα ή να τα δίνουν μόνο υπό την επίβλεψη κάποιου εφημερεύοντος δασκάλου. Η δασκάλα του είπε να έρθει από την κεντρική αυλόπορτα. Ο νεαρός ήταν πάρα πολύ ερειστικός και σε κάποια στιγμή η δασκάλα αφού είδε ότι δεν γίνεται τίποτε, κάλεσε κι εμένα. Εγώ πήγα εκεί, του ζήτησα να έρθει στην κεντρική αυλόπορτα και αυτός δεν ήθελε. Αναγκαστικά προσπάθησα να διώξω τα παιδιά από εκεί που ήταν, ώστε να μην ακούν και να μη μιλούν. Όλα αυτά γίνονται για την ασφάλεια των παιδιών. Ο νεαρός ήταν ερειστικός και υβριστικός και γι’ αυτό κάλεσα την αστυνομία, δηλαδή ζήτησα από τη δασκάλα να πάει στο γραφείο και να καλέσει την αστυνομία».


Η αστυνομία κλήθηκε, αλλά ο διευθυντής έκανε μία κίνηση εις βάρος του νεαρού μαθητή, για την οποία, όπως είπε στον «Χ», «το μετανιώνω πάρα πάρα πολύ, τον έπιασα από το χέρι και από τη μπλούζα και του είπα ότι «θέλω να μείνεις εδώ μέχρι να έρθει η αστυνομία». Ήταν ένα πολύ μεγάλο λάθος. Είναι το μόνο για το οποίο μετανιώνω. Ο μικρός αντέδρασε, εγώ ήμουν από τη μέσα πλευρά των κάγκελων, και τον άφησα κατευθείαν, δηλαδή στα δύο δευτερόλεπτα. Αμέσως μετά αυτός έφυγε με το μηχανάκι του και σε δέκα λεπτά γύρισε μαζί με τη μητέρα του. Μιλήσαμε στην πόρτα του σχολείου και η μητέρα του καταφέρθηκε εναντίον μας, ότι είμαστε άχρηστοι και ανίκανοι, γιατί δεν προφυλάσσουμε το παιδί της από άλλα παιδιά τα οποία το χτυπάνε».


Για πρώτη φορά εκείνη την ημέρα, όπως ανέφερε ο κ. Αγγελάκης, άκουσε από τη μητέρα ότι ο 7χρονος γιος της, μαθητής της πρώτης τάξης του 10ου δημοτικού σχολείου βιώνει κακή συμπεριφορά από συμμαθητές του. «Για πρώτη φορά εκείνη την ημέρα μου είπε ότι χτυπάνε το παιδί της άλλα παιδιά και πρώτη φορά μου είπε ότι κάποια παιδιά του έριξαν το φαγητό. Αυτά δεν μας τα είχε πει. Το μόνο που υπήρχε ήταν ένα περιστατικό που έγινε στην εκδρομή πριν από δύο μέρες, όταν κάποια παιδάκια της ίδιας τάξης και ο μικρός της γιος μαζί είχαν μαλώσει και πέταξαν ο ένας στον άλλο πέτρες. Και υπήρχε το ανάλογο καρούμπαλο. Έγιναν συστάσεις και στα δύο παιδιά για να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο, αλλά δεν θεωρήσαμε ότι ήταν τόσο ακραίο το γεγονός, επειδή ήταν η πρώτη φορά που γινόταν κάτι τέτοιο». Ο διευθυντής του 10ου δημοτικού σχολείου έχει επίσης υποβάλλει μηνύσεις, στρεφόμενος κατά της μητέρας και του μεγάλου της γιου. 
Το αποτέλεσμα της παραπάνω διαμάχης είναι το 7χρονο παιδί να μην πηγαίνει από την Περασμένη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στο σχολείο, ενώ επιθυμία της μητέρας είναι το παιδί της να φοιτήσει σε άλλο δημοτικό σχολείο της πόλης. Στο μεταξύ η μητέρα μετέβη και στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης Κωνσταντίνα Μελισσάρη, την οποία ενημέρωσε για όσα διημείφθησαν στο σχολείο, ενώ έγινε εκτενής συζήτηση για το αν υπάρχει εκ μέρους των εκπαιδευτικών και της διεύθυνσης του σχολείου αμέλεια στη διαχείριση φαινομένων κακών συμπεριφορών μεταξύ μαθητών.  
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Κυβέρνηση  και υπουργοί, προσπαθούν  να δώσουν μία άκρως ενθαρρυντική και αισιόδοξη εικόνα επιστροφής στην κανονικότητα με δόσεις και  με σταδιακές βελτιώσεις σε  εστίαση και   διασκέδαση.