fbpx Αιμοδοσία: Η πράξη που πρέπει να γίνει συνήθεια
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2017 - 11:00
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΥΕΛΟ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

Αιμοδοσία: Η πράξη που πρέπει να γίνει συνήθεια

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εθελοντές Αιμοδότες Ροδόπης
Αιμοδοσία
Ανέστης Βαφειάδης
Δημήτρης Δημητρακόπουλος
ΟΕΒΕΣ Ροδόπης
Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής
Δύναμη Ψυχής
Όραμα Ελπίδα
Ροδούλα Κοκκινάκη

Το κάλεσμα του Ανέστη Βαφειάδη προς τον κόσμο: «Να μην φοβηθούν. Ένα δεκάλεπτο σώζει ζωές»


Ροδούλα Κοκκινάκη: «Γίνετε εθελοντές δότες μυελού των οστών»

Διονύσης Βοργιάς

Σηκωθείτε από την καρέκλα και, αν είστε υγιής, δώστε αίμα. Αφιερώστε μερικά λεπτά της καθημερινότητας και ...σώστε έναν συνάνθρωπο. Ο φόβος της ...βελόνας μπορεί να αποτρέπει πολλούς από εσάς από το να γίνετε δότες, η αξία όμως της πράξης σας, ας λειτουργήσει ως αρωγός σας στο να ξεπεράσετε τους φόβους.


Το καλό παράδειγμα έδωσαν για μια ακόμη χρονιά οι επαγγελματίες Ροδόπης, που τροφοδότησαν τη ζωή με αίμα! Συγκεκριμένα, χθες Πέμπτη 23 Μαρτίου η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων και ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής, πάντοτε με την αρωγή του Σωματείου Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης κα της κινητής μονάδας αιμοδοσίας, από τις 9:30 μέχρι τη 13:00 πραγματοποίησαν εθελοντική αιμοδοσία και ενημέρωση για την αιμοδοσία.


«Μέρα για τον συνάνθρωπο η σημερινή, κι απευθυνόμαστε, όπως κάθε χρόνο, όχι μόνο στους συναδέλφους μας αλλά σε όλο τον κόσμο να δώσει αίμα. Προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι η ζωή είναι πάνω από όλα τα αγαθά, και φυσικά πάνω από ...την κρίση και τα μνημόνια. Πρώτα για τον άνθρωπο, γιατί αν δεν υπάρχουμε εμείς δεν υπάρχει τίποτα», είναι το όμορφο μήνυμα του προέδρου του ΟΕΒΕΣ Ανέστης Βαφειάδης, ο οποίος καλεί όλους «να μην φοβηθούν. Είναι ένα δεκάλεπτο που σώζει ζωές. Δεν ξέρουμε αν θα ξημερώσει και θα χρειαστούμε αίμα. Αν υπάρχουν τράπεζες αίματος με επάρκεια, θα σωθούν κι άλλες ανθρώπινες ψυχές». Για την κινητοποίηση τονίζει ότι «οι συνάδελφοι ανταποκρίνονται, γιατί αναγνωρίζουν αυτή την πράξη ανθρωπιάς. Ειδικά αυτές τις ημέρες που πλησιάζουν οι γιορτές, τα συναισθήματα είναι διαφορετικά, ηρεμούμε γαληνεύουμε και σκεφτόμαστε την υγεία και τον άνθρωπο».


Εκεί φυσικά και ο Δημήτρης Δημητρακόπουλος, η «σημαία» της αιμοδοσίας της Κομοτηνής αλλά και μια από τις «σημαίες» πανελληνίως. «Αξίζει να παλεύουμε για τις αιμοδοσίες κάθε μέρα», τονίζει, όμως επισημαίνει πως «δυστυχώς ο κόσμος δεν ενημερώνεται καλά γι’ αυτά τα πράγματα, γιατί δεν ...πουλάνε! Η αιμοδοσία είναι πολύ σημαντική και γι’ αυτόν που δέχεται το αίμα αλλά και γι’ αυτό που το δίνει».

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΥΕΛΟ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ
«Πακέτο» με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας πηγαίνει και το Όραμα Ελπίδας. Η τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών ήταν εκεί, για να ενημερώσει και να κινητοποιήσει, πρώτα τους αιμοδότες κι έπειτα όλο τον κόσμο. «Οι αιμοδότες μας ενημερώνουν για το που είναι και βγαίνουμε μαζί τους κι εμείς. Είναι πιο εύκολο να γίνει κανείς δότης μυελού των οστών, ενώ είναι ήδη εθελοντής αιμοδότης. 


Οπότε ενημερώνουμε πρώτα αυτούς, αλλά και όποιον άλλο επιθυμεί», μας αναφέρει η πρόεδρος του συλλόγου Δύναμη Ψυχής Ροδούλα Κοκκινάκη, η οποία όμως παρατηρεί πως «υπάρχει κίνηση, αλλά υπάρχει ο ηλικιακός περιορισμός. Δηλαδή κάποιος μπορεί να γίνει δότης από 18 μέχρι 45 ετών, και οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι είναι άνω των 45 ετών».


Επίσης, το προσεχές διάστημα, ο σύλλογος Δύναμη Ψυχής, σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας, το ΔΠΘ τον Σύλλογο Αιμοδοτών και την Αιμοδοσία του Νοσοκομείου Κομοτηνής, διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης για τη δωρεά μυελού των οστών, στο ίδρυμα Παπανικολάου, με αρκετούς ομιλητές, στο πλαίσιο των Ελευθερίων Θράκης.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Φρονιμότερο και πιο συνετό πολιτικά και διπλωματικά,  είναι να υπάρχουν έστω και αποτυχημένες διερευνητικές επαφές,  αλλά και ανεπιτυχείς προσπάθειες διαλόγου,  παρά εντάσεις,  πολεμικές ιαχές,  καθώς και αδ