fbpx Αγιασμός στα δικαστήρια, ανακούφιση για τις μειωμένες εισφορές από τους δικηγόρους
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου, 2018 - 10:00
ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ

Αγιασμός στα δικαστήρια, ανακούφιση για τις μειωμένες εισφορές από τους δικηγόρους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εφετείο Θράκης
Δικαστήριο
Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης

"Ανακούφιση" των δικηγόρων από την (εξαγγελθείσα) μείωση των εισφορών, ουδέν νεότερο σχετικά με την τέταρτη Νομική

Διονύσης Βοργιάς

Επίσημη "πρεμιέρα" στις δικαστικές αίθουσες, πραγματοποιήθηκε χθες, καθώς τελέστηκε, ως είθισται κάθε χρόνο, ο καθιερωμένος αγιασμός.

Ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε από τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κο Παντελεήμονα το πρωί της Πέμπτης 20 Σεπτεμβρίου στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής, με πρωτοβουλία του Εφετείου Θράκης, με προσκεκλημένους δικαστικούς, δικηγόρους, φορείς, εργαζομένους. 

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης Γιάννα Χατζηαντωνίου, ο τέως πρόεδρος Γιώργος Κυμπαρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος, δικηγόρος Οντέρ Μουμίν, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κομοτηνής και δικηγόρος Ελένη Λαφτσή, ο δημοτικός σύμβουλος της "Κοινωνίας Πολιτών" και δικηγόρος Νότης Χαραλαμπίδης, και άλλοι.

Τις ευχές της για το νέο - δικαστικό - έτος μετέφερε στον "Χ" η πρόεδρος του ΔΣ Ροδόπης Γ. Χατζηαντωνίου. 
"Εύχομαι να είναι αποδοτικό και δημιουργικό για όλους τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, δικαστές, δικηγόρους και δικαστικούς γραμματείς που μας βοηθούν πάρα πολύ στο έργο μας. Μεταξύ όλων των λειτουργών υπάρχει αγαστή συνεργασία κι έτσι μπορούμε να ξεπερνούμε τα καθημερινά προβλήματα".

302 εγγεγραμμένοι δικηγόροι στο νομό Ροδόπης
Η πρόεδρος επεσήμανε ότι φέτος εγγεγραμμένοι δικηγόροι είναι 302 και αυτός ο αριθμός, όπως μας είπε η πρόεδρος, είναι αυξημένος σε σχέση με πέρσι, παρά τις διαγραφές (λόγω συνταξιοδότησης ή παραίτησης) που ήταν περισσότερες, σχεδόν 30. Αυτές τις ημέρες έκαναν τα χαρτιά εγγραφής στον ΔΣ Ροδόπης τρία νέα μέλη. Τοις πράγμασι βέβαια οι ενεργοί δικηγόροι που ανήκουν στον σύλλογο είναι αρκετά λιγότεροι από τους 302.

Ανακούφιση για την (εξαγγελθείσα) μείωση των εισφορών
"Η εξαγγελθείσα μείωση των εισφορών θα μας βοηθήσει, γιατί, όπως γνωρίζετε το ποσοστό του 20% για την κύρια σύνταξη μειώθηκε στο 13,33%, οπότε μειώνεται όλο το συνολικό ποσό εισφορών". Σε αυτό το σχόλιο της προέδρου εδράζεται η ανακούφιση των δικηγόρων της περιοχής, όπως και πανελλαδικά.

Σύμφωνα πάντα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, δικηγόροι και μηχανικοί φαίνεται πως είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που έρχεται από τον Ιανουάριο του 2019. Οι μειώσεις ξεκινούν από 5,63% και σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας, δικηγόροι και μηχανικοί είναι τριπλά ωφελημένοι από το "ψαλίδι" των εισφορών για κύρια σύνταξη, επικουρική και εφάπαξ. Βεβαίως, όλα αυτά αναμένουν να τα δουν και στην τσέπη τους οι καθ' ύλη αρμόδιοι, γιατί μέχρι τον Ιανουάριο ενδέχεται να υπάρξει διαφορετικό ντόμινο εξελίξεων, από άλλη αφετηρία αλλά με τερματισμό εκ νέου τη μείωση των κερδών.

Ουδέν νεότερο για την τέταρτη Νομική
Η πρόεδρος μας ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα νεότερο αναφορικά με την προ μηνών εξαγγελία δια στόματος υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου, περί ίδρυσης τέταρτης Νομικής Σχολής στην Ελλάδα, με προτεινόμενη έδρα την Πάτρα.

Υπενθυμίζουμε, ότι τον Ιούνιο σε σχετική συνάντηση που είχε ο ΔΣ Ροδόπης με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, ο τελευταίος έγινε κοινωνός της άποψης ότι δεν υπάρχει αναγκαιότητα ίδρυσης τέταρτης Νομικής. Από τότε βεβαίως έχει υπάρξει ανασχηματισμός, "παγωμάρα" και τίποτα νεότερο αναφορικά με την εξαγγελία περί ίδρυσης τέταρτης Νομικής.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ανεξήγητη,  βιαστική και συνάμα αναιτιολόγητη και ανεύθυνη,   η απόφαση για το κλείσιμο των συνόρων στη Νυμφαία,  που έφερε δικαίως οργή και αγανάκτηση στον επιχειρηματικό κόσμο και τους κατοίκους της περιοχ