fbpx 50 εμβολιασμοί την ημέρα στο Νοσοκομείο Κομοτηνής
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021 - 10:00
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ

50 εμβολιασμοί την ημέρα στο Νοσοκομείο Κομοτηνής

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής
εμβολιασμός
Αλέξανδρος Σπανός
Μάγδα Γιαμουστάρη
Γιώργος Πατλάκας
Γιάννης Τσουγκρανάς
Δημήτρης Τσαλικάκης

Την Δευτέρα αναμένεται η δεύτερη δόση των εμβολίων - 15 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο

Ανδρέας Αγελαρίδης

Μετά το πέρας των πρώτων εμβολιασμών στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» χθες, έγιναν δηλώσεις τόσο από το διοικητικό και το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου, όσο και από τον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης, Δημήτρη Τσαλικάκη.

Κατά την πρώτη μέρα των εμβολιασμών κατά της Covid-19 στην Κομοτηνή –την ώρα που γίνονταν οι δηλώσεις- είχαν ήδη εμβολιαστεί πάνω από 20 άτομα, ενώ όπως ενημέρωσαν οι άνθρωποι του νοσοκομείου θα υπάρχει μια εμβολιαστική γραμμή και θα εμβολιάζονται 50 άτομα την ημέρα, ενώ αναμένεται την Δευτέρα και η δεύτερη παρτίδα των εμβολίων στο νοσοκομείο της πόλης. 

Δ. Τσαλικάκης: «Μέσα στα νοσοκομεία δεν είχαμε αρνητές»
«Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά. Οι άνθρωποι που εμβολιάζονται τώρα είναι αυτοί που είχαν δηλώσει ενδιαφέρον  πριν από 2-3 βδομάδες. Παρατηρούμε σε όλα τα νοσοκομεία της Υγειονομικής Περιφέρειας ότι όσο προχωράει (η διαδικασία) ενδιαφέρονται και άλλοι υγειονομικοί. Νοιώθουν μια ασφάλεια ακόμα και οι σκεπτικιστές, γιατί δεν είχαμε αρνητές. Μέσα στα νοσοκομεία δεν είχαμε αρνητές», τόνισε στον πρόλογο του ο κος Τσαλικάκης.

Ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης ενημέρωσε ότι «αυτήν την στιγμή γίνονται εμβολιασμοί σε όλα τα νοσοκομεία της Υγειονομικής Περιφέρειας και εξελίσσεται η διαδικασία κανονικά. Στην Θεσσαλονίκη έχει τελειώσει σχεδόν η πρώτη φάση. Δηλαδή την Δευτέρα τελειώνουν τα μεγάλα νοσοκομεία».

Επίσης, πληροφόρησε ότι η διαδικασία κυλάει ομαλά καθώς έγινε σωστός προγραμματισμός: «Το στάδιο αυτό εξελίσσεται ομαλά και αυτό μου έλεγαν πριν η κα Γιαμουστάρη και ο κος Πατλάκας, ότι είχε γίνει σωστός προγραμματισμός. Είναι μια καινούργια διαδικασία αλλά όσο περνάει ο καιρός τόσο θα αυξάνεται ο ρυθμός εμβολιασμού». Σε άλλο σημείο του λόγου του υπογράμμισε ότι το ποσοστό των υγειονομικών στην ΥΠΕ που είχαν δηλώσει ενδιαφέρον πριν από τρεις βδομάδες είχε ξεπεράσει συνολικά το 65%, ενώ τόνισε για πολλοστή φορά ότι ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός.

Δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στην επιδημιολογική εικόνα της Ροδόπης. «Από τα επιδημιολογικά δεδομένα που είδα χθες και παρατηρούσα τα κρούσματα (της Ροδόπης) και όλης της εβδομάδας, υπάρχει μια ανησυχία για αυτό λέω δεν πρέπει να εφησυχαζόμαστε και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Πρέπει το σύστημα να ετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο», τόνισε.

Στον επίλογό του, ο κος Τσαλικάκης εξήγησε ότι «αυτή είναι η αρχή του τέλους. Έχουμε μια διαδρομή την οποία πρέπει να την περπατήσουμε σταθερά. Έχει δυστυχώς ένα διάστημα ακόμα μέχρι να φτάσει το τέλος» και υπενθύμισε για ακόμα μια φορά την τήρηση των μέτρων μέχρι να φτάσουμε στο «λυτρωτικό» τέλος.

Μ. Γιαμουστάρη: «Θα κάνουμε 50 εμβόλια την ημέρα»
«Έχουμε μια εμβολιαστική γραμμή. Θα κάνουμε περίπου 50 εμβόλια την ημέρα. Την Δεύτερα θα ολοκληρώσουμε τα πρώτα 200 που έχουμε πάρει και θα έρθουν και τα υπόλοιπα», δήλωσε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Μάγδα Γιαμουστάρη. Η διοικήτρια στάθηκε και στην παρουσία του κου Τσαλικάκη στο Νοσοκομείο της πόλης, καθώς κατά την ίδια «δηλώνει ότι ο εμβολιασμός είναι εθνική προτεραιότητα. Είναι ότι με τον εμβολιασμό παίρνουμε την ζωή σας χέρια μας και σηκώνουμε τα μανίκια».

Γι’ αυτούς που ήδη έχουν κάνει το εμβόλιο η κα Γιαμουστάρη ανέφερε πως κάνουν το εμβόλιο με μεγάλη χαρά. «Η πρώτη που εμβολιάστηκε ήταν μια νοσηλεύτρια των ΤΕΠ, στην συνέχεια γιατροί και νοσηλευτές που είναι στην covid (κλινική) και μετά από λίγο εμβολιάστηκα και εγώ», σημείωσε.

Γ. Πατλάκας: «15 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο»
«Ξεκίνησε σήμερα με επιτυχία ο εμβολιασμός και η ροή είναι κανονική», είπε προλογικά ο Γιώργος Πατλάκας διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Κομοτηνής. «Το τρίτο κύμα ελπίζω να μην έρθει, αλλά είμαστε έτοιμοι. Διαθέτουμε και την γνώση και έχουμε και προγραμματισμένες της εφημερίες, έτσι ώστε εάν χρειαστεί να καλύψουμε ότι προκύψει σύμφωνα με τις ανάγκες», δήλωσε.

Ο γιατρός έδωσε και την εικόνα του αριθμού των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό αυτήν την στιγμή στο «Σισμανόγλειο». «Αυτήν την στιγμή νοσηλεύονται 15 άτομα. Ήμασταν στους 35 και τώρα είμαστε στους 15. Ελπίζω με τον βοήθεια του διοικητή (σ.σ. τον κ. Τσαλικάκη) να μπορέσουμε να δώσουμε μια ανάσα και στο προσωπικό γιατί πραγματικά ήταν κουραστική όλη αυτή η διαδικασία», κατέληξε ο κος Πατλάκας.

Γ. Τσουγκρανάς: «Όσοι νόσησαν θα μπουν στην δεύτερη φάση»
«Όλοι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κομοτηνής είναι 544 και αυτό περιλαμβάνει και το τεχνικό προσωπικό, την καθαριότητα τους πάντες. Μιλάμε για το προσωπικό που είναι εγγεγραμμένοι στις καταστάσεις του νοσοκομείου», είπε στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής Γιάννης Τσουγκρανάς.

Όσον αφορά τους υγειονομικούς που νόσησαν και ξεπέρασαν τον κορωνοϊό, ο κος Τσουγκρανάς διευκρίνισε πως «αυτοί θα μπουν στην δεύτερη φάση και θα εμβολιαστούν σε επόμενα στάδια. Ευτυχώς όσοι συνάδελφοι νόσησαν ήταν σε ήπια μορφή».

Για τους ‘επιφυλακτικούς’ υγειονομικούς της Κομοτηνής, ο πρόεδρος των εργαζομένων ανέφερε πως «η μόνη επιφύλαξη που είχαν οι περισσότεροι συνάδελφοι ήταν ότι ήθελαν μια καλύτερη ενημέρωση. Δεν υπήρξε αρνητική τάση από κανέναν συνάδελφο μας, απλώς ήταν λίγο πιο επιφυλακτικοί γιατί περίμεναν καλύτερη ενημέρωση. Μετά από την ενημέρωση που έκανε η επιτροπή μας όλοι ‘κλείνουν’ προς το να κάνουν το εμβόλιο». 

Τέλος, ο επεσήμανε ότι ήδη όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση έχουν λάβει μέσω μηνύματος την ακριβή ημερομηνία και τοποθεσία της επόμενης δόσης. 

Αλ. Σπανός: «Ήρθε η ώρα το Νοσοκομείο Κομοτηνής κάπως να αποσυμφορηθεί» 
Σε δηλώσεις προέβη και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Αλέκος Σπανός.

Μεταξύ άλλων, ο κος Σπανός έκανε αναφορά για καλύτερη οργάνωση και αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου. «Ήρθε η ώρα όπως το νοσοκομείο Κομοτηνής ανταπεξήλθε και στο πρώτο και στο δεύτερο κύμα, κάπως να αποσυμφορηθεί και να οργανωθούμε καλύτερα για το τρίτο κύμα», δήλωσε.

Βίντεο:

 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Κάθε φορά που παρουσιάζεται οποιαδήποτε  διαδικασία αξιολόγησης που  αφορά δημοσίους  και δημοτικούς υπαλλήλους, όπως και τώρα με τους εκπαιδευτικούς,  πάντα αντιδρούν οι συνδικαλιστικές τους  οργανώσεις και