fbpx 300 επιστημονικές ανακοινώσεις, 8η συνάντηση αποφοίτων, 3ο Komorun
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 27 Απριλίου, 2018 - 10:00
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ 26ΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

300 επιστημονικές ανακοινώσεις, 8η συνάντηση αποφοίτων, 3ο Komorun

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διεθνές Συνέδριο ΤΕΦΑΑ
Συνέδριο ΤΕΦΑΑ
ΣΕΦΑΑ
ΤΕΦΑΑ

Από 18 - 20 Μαΐου στην Κομοτηνή αναμένονται περίπου 500 σύνεδροι

Δήμητρα Συμεωνίδου

300 επιστημονικές ανακοινώσεις, 8η συνάντηση αποφοίτων, 3ο Komorun. Τα παραπάνω, και όχι μόνο, συνθέτουν την ταυτότητα του 26ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, που θα διεξαχθεί φέτος στην Κομοτηνή από 18 έως 20 Μαΐου. 


Το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΔΣΦΑΑ) αποτελεί αναγνωρισμένο θεσμό τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό και συγκεντρώνει για 26 συνεχή έτη ανελλιπώς συμμετέχοντες, ομιλητές και επισκέπτες από όλη την ημεδαπή και την αλλοδαπή. Στις εγκαταστάσεις της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (Σ.Ε.Φ.Α.Α.) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.), ταυτόχρονα με το ΔΣΦΑΑ διεξάγονται παράλληλες δράσεις, σεμινάρια και στρογγυλές τράπεζες, οι οποίες προσελκύουν το ενδιαφέρον όχι μόνο ερευνητών αλλά και απασχολούμενων στον ευρύτερο χώρο του αθλητισμού, της υγείας και της αναψυχής. Επιπλέον, την ίδια περίοδο διοργανώνονται η ετήσια συνάντηση αποφοίτων του Τ.Ε.Φ.Α.Α., Δ.Π.Θ.


Στο 26ο Συνέδριο θα παρουσιαστούν περίπου 300 επιστημονικές ανακοινώσεις, θα πραγματοποιηθούν πέντε στρογγυλές τράπεζες και επτά σεμινάρια. Το συνέδριο αναμένεται να παρακολουθήσουν περίπου 500 σύνεδροι από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα θα γίνει η συνάντηση αποφοίτων του 1997 και την Κυριακή στο κλείσιμο του συνεδρίου το 3ο Komorun.


Σκοπός του 26ο Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού είναι να συμβάλλει στην προώθηση της επιστημονικής γνώσης και στη διάδοση των ερευνητικών αποτελεσμάτων με προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, με σεμινάρια και στρογγυλές τράπεζες στο κοινό του συνεδρίου, με πρακτικά περιλήψεων και δημοσίευση επιλεγμένων εργασιών στην ιστοσελίδα του. Επιπλέον η διά ζώσης και εξ αποστάσεως ενημέρωση των συνέδρων αλλά και όλων των πιθανών ενδιαφερομένων για τις θετικές συνέπειες της άσκησης, της φυσικής δραστηριότητας και της αναψυχής στον ανθρώπινο οργανισμό και την απόδοση αυτού.


Ιδιαίτερο στόχο του Συνεδρίου αποτελεί η δυνατότητα συνάντησης όλων των αποφοίτων του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Δ.Π.Θ. Η προσπάθεια αυτή επισφραγίζεται για όγδοη φορά τη χρονιά αυτή με τη συνάντηση των αποφοίτων του 1997.


Το πρόγραμμα του 26ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού θα συμπεριλαμβάνει επιστημονικές ανακοινώσεις, κύριες διαλέξεις, στρογγυλές τράπεζες που αφορούν θέματα όπως: Αθλητική ψυχολογία, κινητική μάθηση - κινητική ανάπτυξη, αθλητικές κακώσεις (πρόληψη - διάγνωση - θεραπεία) - αποκατάσταση, αθλητισμός και διατροφή, εμβιομηχανική, βιοχημεία της άσκησης, διδακτική και θεωρία φυσικής αγωγής και αθλητισμού, εργοφυσιολογία, ειδικά θέματα διαφόρων αθλημάτων, ιστορία φυσικής αγωγής, μαζικός αθλητισμός, άθληση και αναψυχή - αθλητικός τουρισμός, οργάνωση και διοίκηση του αθλητισμού, προπονησιολογία - προπονητική, προσαρμοσμένη φυσική αγωγή & δραστηριότητα, χορός και λαογραφία, αθλητισμός και τεχνολογία και ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια όπως:


• «Σχολείο μπάλας»: Μεθοδολογία εισαγωγής παιδιών προσχολική και πρώτης σχολικής ηλικίας στα αθλήματα με μπάλα.
• Κυκλική λειτουργική προπόνηση υψηλής έντασης για άτομα με υπερβαρότητα ή παχυσαρκία
• «Αυτοεφαρμοζόμενης μυοπεριτονιακής αναχαίτισης με Foam Rollers. Από τη Θεωρία στην Αυτο-εφαρμογή».
• «Εφαρμογή προγράμματος άσκησης για πόνο στον αυχένα και την άνω ράχη σε υπαλλήλους γραφείου».
• «Θεραπευτική άσκηση στο νερό»
• Βασική υποστήριξη ζωής - αυτόματη εξωτερική απινίδωση (bls/aed)
• «Ακροβατική γιόγκα σε ζευγάρια και οι θεραπευτικές της προεκτάσεις»
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άραγε αισθάνονται ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι με τις συμπεριφορές που επέδειξαν οι συνδικαλιστές στην  κατάθεση στεφάνων,  τιμώντας την εργατική πρωτομαγιά στην πόλη μας;