fbpx Το 2018 παραδίδονται οι νέες κατασκηνώσεις της Μητρόπολης
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 26 Ιουλίου, 2017 - 11:00
ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ

Το 2018 παραδίδονται οι νέες κατασκηνώσεις της Μητρόπολης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κατασκηνώσεις
Μητρόπολη
Εκκλησία

Μητροπολίτης Παντελεήμων: "Κάνουμε ό,τι καλύτερο για την προκοπή και την πνευματική τροφοδοσία των παιδιών"


Εγκαταστάθηκε ο βιολογικός, ολοκληρώθηκαν τα σπιτάκια

Διονύσης Βοργιάς

Μπορεί οι εργασίες να άργησαν, όμως το 2018 παραδίδονται και θα λειτουργήσουν κανονικά οι νέες, σύγχρονες κατασκηνώσεις της μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, στη Μαρώνεια. Φυσικά, η φετινή κατασκηνωτική περίοδος δεν έχει χαθεί, αλλά διεξάγεται κανονικά, και μάλιστα με πολλά κατασκηνωτικά χαμόγελα αγοριών και κοριτσιών, στις γνωστές εγκαταστάσεις τους στο λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους.  


Αυτό τον καιρό, και μέχρι το Σάββατο 29 Ιουλίου, διανύουμε την τέταρτη κατασκηνωτική περίοδο και τη δεύτερη κατά σειρά για τα αγόρια. Είχαν προηγηθεί οι κατασκηνωτικές περίοδοι για κορίτσια δημοτικού, κορίτσια γυμνασίου-λυκείου, αγόρια δημοτικού, και τώρα τη φιλοξενία και τις βουτιές τους απολαμβάνουν δωρεάν τα αγόρια γυμνασίου-λυκείου. Όπως μας ενημερώνει ο μητροπολίτης Μαρωνείας-Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, η μητρόπολη σχεδιάζει κι ένα τριήμερο αφιερωμένο στους φοιτητές, που επιστρέφουν στη Ροδόπη, προκειμένου να δουν τους γονείς τους και να περάσουν στον τόπο τους την καλοκαιρινή περίοδο.


"Οι κατασκηνωτικές περίοδοι πηγαίνουν πολύ καλά, χάρη στα παιδιά μας και τα στελέχη. Τα παιδιά είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες. Βεβαίως, ως παιδιά κάνουν και τις ζαβολιές τους κι έχουν δυναμικό χαρακτήρα, αλλά αυτό είναι που νοηματοδοτεί τη ζωή μας", μας λέει ο μητροπολίτης, ο οποίος χαίρεται που οι Ροδοπίτες εμπιστεύονται τις κατασκηνώσεις της μητρόπολης. "Είναι μια μεγάλη ευθύνη που έχουμε τόσα παιδιά, γι' αυτό ευχαριστώ τα παιδιά που έρχονται κι ακόμη περισσότερο τους γονείς που μας τα εμπιστεύονται. Είναι πολύ δύσκολο οι γονείς να ξυπνούν και να βλέπουν άδεια τα δωμάτια των παιδιών τους, αλλά πρέπει να ξέρουν πως κάνουμε ό,τι καλύτερο για την προκοπή και την πνευματική τους τροφοδοσία", όπως εξηγεί ο μητροπολίτης. 


ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Για φέτος ήταν κανονικά υπολογισμένο να λειτουργήσουν οι νέες εγκαταστάσεις, όπως όμως μας εξηγεί ο κκ. Παντελεήμων είναι καιροί είναι οικονομικά δύσκολοι. Παρόλα αυτά τα έργα συνεχίζονται κανονικά και θα ολοκληρωθούν, απλώς με έναν χρόνο καθυστέρηση.


"Από την πορεία των εργασιών φαίνεται πως οι κατασκηνώσεις θα λειτουργήσουν του χρόνου. Βεβαίως, κανονικά έπρεπε να λειτουργούσαν από φέτος, αλλά οι δύσκολες μέρες που περνάμε, δεν μας το επέτρεψαν. Τουλάχιστον, είναι θετικό πως οι εργασίες γίνονται σιγά-σιγά και δεν έχουν σταματήσει", μας εξηγεί ο μητροπολίτης, ο οποίος συμπληρώνει πιο αναλυτικά σε τι στάδιο βρίσκονται οι εργασίες. "Ο χώρος έχει αρχίσει να ομορφαίνει, ενώ έχει διαμορφωθεί και ο χώρος. Συγκεκριμένα, έχουν ολοκληρωθεί τα σπιτάκια, οι τουαλέτες, οι κουζίνες, και θα προχωρήσουμε και στο τελικό στάδιο της αγοράς του εξοπλισμού, γιατί όλος ο εξοπλισμός θα είναι καινούργιος. Από το μαχαίρι και το πιρούνι, μέχρι το κεραμίδι, όλα θα είναι καινούργια". Παράλληλα πριν λίγες ημέρες, όπως μας πληροφορεί η δημοτική αρχή Μαρωνείας-Σαπών, τοποθετήθηκε και η φορητή μονάδα βιολογικού καθαρισμού.


Το τι θα απογίνουν οι 'παλιές' εγκαταστάσεις, αναμένεται να το διευθετήσει η μητρόπολη. "Θα δούμε πως θα αξιοποιήσουμε τις παλιές εγκαταστάσεις, αφότου πρώτα συνεννοηθούμε με τους φορείς", καταλήγει ο κ. Παντελεήμων.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άραγε αισθάνονται ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι με τις συμπεριφορές που επέδειξαν οι συνδικαλιστές στην  κατάθεση στεφάνων,  τιμώντας την εργατική πρωτομαγιά στην πόλη μας;