fbpx 1.000 ευρώ στους πρώην εργαζομένους ΕΝ.ΚΛΩ. και SHELMAN
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 9 Μαρτίου, 2018 - 11:00
ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ - ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

1.000 ευρώ στους πρώην εργαζομένους ΕΝ.ΚΛΩ. και SHELMAN

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝ.ΚΛΩ
Shelman
Έφη Αχτσιόγλου

Με υπογραφή Έφης Αχτσιόγλου καταβάλλεται η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ σε 520 πρώην εργαζομένους ΕΝ.ΚΛΩ. και 391 SHELMAN

Κρατούν μικρό καλάθι οι εργαζόμενοι, ωσότου δουν τα χρήματα να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους

Διονύσης Βοργιάς

Μπορεί η καταβολή τους να άργησε, φαίνεται όμως ότι εντέλει θα πραγματοποιηθεί. Αναφερόμαστε στα 1.000 ευρώ ανά πρώην εργαζόμενο, τα οποία είχε εξαγγείλει στο πλαίσιο του αναπτυξιακού συνεδρίου της κυβέρνησης, από την Κομοτηνή τον Νοέμβριο '17, η Έφη Αχτσιόγλου, αναφορικά με τους πρώην εργαζομένους της ΕΝ.ΚΛΩ. και της SHELMAN. 


Η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε μήνυμά της, αναφέρει πως υπέγραψε την σχετική απόφαση, ενώ παράλληλα ασκεί και κριτική στην προηγούμενη συγκυβέρνηση, ότι είχε αφήσει αυτή την οικονομική ενίσχυση να περιπέσει σε αχρησία. 


Αναλυτικά η ανακοίνωση της κας Αχτσιόγλου:
"Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων αυτής της κυβέρνησης, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενεργοποίησε την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους χιλίων ευρώ προς άνεργους και εργαζόμενους σε επίσχεση.


Η ενίσχυση αυτή είχε ουσιαστικά ανασταλεί την περίοδο 2012-2014, καθώς η προηγούμενη κυβέρνηση ενέκρινε μόνο ένα σχετικό αίτημα σωματείου.


Κατά την τριετία 2015-2017 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ εγκρίθηκαν συνολικά 50 τέτοια αιτήματα.
Με δώδεκα νέες αποφάσεις που υπέγραψα ενισχύουμε επιπλέον 1.592 ανέργους πρώην εργαζόμενους και εργαζόμενους σε επίσχεση των εξής επιχειρήσεων:


• «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία Ανώνυμη Εταιρεία», 520 άτομα
• «Shelman (ΣΕΛΜΑΝ) Α.Ε.», 391 άτομα
• «Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (Δ.Ο.Λ.) Α.Ε.» και των θυγατρικών της: «ΔΟΛ Digital Ανώνυμη Εταιρεία» & «Hearst ΔΟΛ Εκδοτική Μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης», 326 άτομα
• «Ευρώπη Πρακτορείο Διανομής Τύπου Α.Ε.» , 101 άτομα
• «Χόντος Παλλάς Πολυκαταστήματα Ανώνυμη Εταιρεία», 91 άτομα
• «Εξπρές – Δ. Καλοφωλιάς Εκδοτική Εκτυπωτική Ανώνυμης Εταιρεία», 40 άτομα
• «Αφοί Καρυπίδη Α.Ε.», 40 άτομα
• «Ραδιοφωνικές επιχειρήσεις Βήμα FM Α.Ε.», 29 άτομα
• «ΕΔΗΚΑ Α.Ε.», 25 άτομα
• «Εύβοια Market Προμηθευτική», 13 άτομα"
• «Metropolis Α.Ε.Ε.», «Πανδώρα Α.Ε.», «Τερψιχόρη ΕΠΕ», «Αμφιτρίτη ΕΠΕ» (Όμιλος Μετρόπολις), 11 άτομα
• «ΙΜΑΚΟ Μήντια Ανώνυμη εταιρεία Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης», 5 άτομα
Αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο εργαλείο συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με γνώμονα τη στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας και την επούλωση των πληγών της κρίσης.


ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Δεν θέλησαν να σχολιάσουν επίσημα οι εργαζόμενοι, διότι με το δίκιο τους φοβούνται μην βρεθούν προ εκπλήξεων. Όπως αναφέρουν έχουν ακούσει πολλά λόγια όλα αυτά τα χρόνια, κι αυτό που αναμένουν πλέον είναι να δουν να χρήματα να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους. 

Η ανακοίνωση της Έφης Αχτσιόγλου είναι σαφής, μιλάει δηλαδή για 520 πρώην εργαζομένους της ΕΝ.ΚΛΩ. και 391 της SHELMAN. 


Παρόλα αυτά, το περασμένο διάστημα είχαν εκφραστεί στον "Χρόνο" διάφοροι φόβοι, αναφορικά με την καταβολή σε όλους, σε κατηγορίες ή σχεδόν σε κανέναν εργαζόμενο. 


Επομένως, αναμένουμε να καταγράψουμε και την συνέχεια της υπόθεσης, ευελπιστώντας ότι πράγματι τα χρήματα θα δοθούν σε όλους αυτούς τους εργαζομένους, πολλοί εκ των οποίων παραμένουν σε μεγάλες οικονομικές δυσκολίες ή και άνεργοι. 


Επίσης από κοντά κοιτάει ο "Χρόνος" και τον "φάκελο" Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία, καθώς από τον περασμένο Οκτώβριο έχει καταγραφεί η δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, ότι δηλαδή σε σύντομο - από τότε - χρονικό διάστημα, θα αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο της ΕΝ.ΚΛΩ. και θα αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που αφορούν στον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων της ΕΝ.ΚΛΩ. 


Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κου Νεφελούδη, τον Οκτώβριο του '17, η κυβέρνηση έχει δημόσια ταχθεί υπέρ του σχεδίου επαναλειτουργίας της εταιρίας, θεωρώντας ότι το εγχείρημα έχει εμβληματικό και συμβολικό χαρακτήρα, και πως έχουν ληφθεί πρωτοβουλίες προς την σωστή κατεύθυνση. Αλλά μέχρι τότε κανένα νέο δεν έχει διαμοιραστεί επίσημα.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Σταμάτησε ο λόγος και άρχισε η ράβδος, με  10 διμοιρίες των ΜΑΤ και Αύρες που μετανάστευσαν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, για να επιβάλουν την τάξη στους κατοίκους, ώστε να αποδεχθούν το σχεδιασμό της κυ