fbpx 100 μαθητές σε διαγωνισμό μαθηματικών!
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΔΟΠΗΣ

100 μαθητές σε διαγωνισμό μαθηματικών!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαθηματική Εταιρία
Μαθηματικά
Νίκος Νικολαϊδης
Διαγωνισμός

Ο πρόεδρος του παραρτήματος Ν. Νικολαΐδης εξηγεί πως "έχουμε σταθερή συμμετοχή κάθε χρόνο, κάτι που είναι θετικό"

Διονύσης Βοργιάς

Εκατό Ροδοπίτες μαθητές, με έφεση και αγάπη προς τα μαθηματικά, δοκίμασαν τις δυνάμεις τους και "ακόνισαν" τα μυαλά τους σε απαιτητικά μαθηματικά προβλήματα. 


Πιο συγκεκριμένα διεξήχθη και στην Κομοτηνή ο πανελλήνιος μαθηματικός διαγωνισμός "Θαλής" και ο τοπικός μαθηματικός διαγωνισμός "Καραθεοδωρή", το πρωί του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου στο 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής. Οι διαγωνισμοί διοργανώθηκαν από το Παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας Ροδόπης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης. 


Ο μαθηματικός και πρόεδρος του εν λόγω παραρτήματος Νίκος Νικολαΐδης, μας πληροφορεί για τον διαγωνισμό: "Όπως και κάθε χρόνο, ο διαγωνισμός γίνεται πανελλαδικά και αφορά στους μαθητές των τάξεων από 2α Γυμνασίου ως και 3η Λυκείου. Υπάρχουν ξεχωριστά θέματα σε κάθε τάξη, βασιζόμενα στην ύλη της περασμένης χρονιάς. Φυσικά, τα θέματα είναι πιο δύσκολα από αυτά που εξετάζονται στο σχολείο, γιατί ο σκοπός της Μαθηματικής Εταιρίας -μέσα από αυτούς τους διαγωνισμούς- είναι να ξεχωρίσει τα παιδιά που έχουν μεγαλύτερη έφεση στα μαθηματικά".


Ο κος Νικολαΐδης αναδεικνύει ως ευχάριστο στοιχείο την αθρόα συμμετοχή και τον αριθμό συμμετεχόντων που δεν "πέφτει" με τα χρόνια. "Η συμμετοχή βρίσκεται κάθε χρόνο περίπου στα ίδια πλαίσια, φέτος συμμετείχαν εκατό μαθητές. Το νούμερο δεν έχει μεταβληθεί πολύ όλα αυτά τα χρόνια, κάτι που είναι θετικό, γιατί -πάρα τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα- δεν πέφτει ούτε το επίπεδο ούτε το κίνητρο ούτε η συμμετοχή στον διαγωνισμό. Σε σταθερά πλαίσια είναι κάθε χρόνο και οι επιτυχόντες από την πρώτη φάση, που είναι από 25 μέχρι 35. Δηλαδή δεν έχουμε μόνο σταθερή συμμετοχή, αλλά και σταθερές επιτυχίες", μας λέει.


Παράλληλα, παρατηρεί και ...επιμονή από τους υποψηφίους, καθώς δηλώνει πως "οι περισσότεροι μαθητές που συμμετείχαν πέρσι, συμμετέχουν και φέτος. Η εμβέλεια του διαγωνισμού είναι πενταετής, δηλαδή από τη 2α Γυμνασίου ως το τέλος του Λυκείου, και παρατηρούμε πως τα παιδιά που έρχονται μία χρονιά, έρχονται και την επόμενη είτε πετύχουν είτε δεν πετύχουν. Αυτό σημαίνει πως τους αρέσουν τα μαθηματικά και δεν επηρεάζονται από μία πιθανή αποτυχία".


Πέρσι, από τη Ροδόπη, πιο μακριά στο διαγωνισμό έφτασε ο μαθητής 2ας Γυμνασίου τότε Δημήτρης Ηλιόπουλος, ο οποίος προκρίθηκε και από τη δεύτερη φάση. "Ο μαθητής δεν συμμετείχε στην τρίτη φάση, γιατί η 2α και η 3η Γυμνασίου στην τρίτη φάση δίνουν σε κοινά θέματα, και ο Δημήτρης ήταν πέρσι στη 2α, επομένως δεν κατέβηκε γιατί μελέτησε την ύλη και δεν ήθελε να πάει γιατί περιείχε πολλά που δεν είχε διδαχθεί. Αλλά φέτος είναι ξανά εδώ", μας λέει ο Νίκος Νικολαΐδης.


Καταληκτικά, σημειώνει πως -μπορεί η πρώτη φάση να ολοκληρώθηκε και φέτος- παρόλα αυτά τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά. "Τα μαθήματα προετοιμασίας που κάνουμε συνεχίζονται, κάθε Σάββατο πρωί 11:00 με 12:30, στο 3ο Λύκειο Κομοτηνής. Φυσικά, μπορούν να έρχονται όλα τα παιδιά, ακόμη κι αυτά που ξεκινούν τώρα", αναφέρει, καλώντας τους μικρούς μαθητές στις αίθουσες.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τις προβοκατόρικες ενέργειες τις έχει κάνει επιστήμη η Τουρκία στη διπλωματία και πάντοτε προετοιμάζει επιμελώς   το έδαφος,  για να επιρρίψει ευθύνες στην Ελλάδα,  πριν προχωρήσει σε κάθε επιθετική της ενέρ