fbpx "Βάφτισμα" γέλιου και ανθρωπιάς
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 21 Ιουλίου, 2017 - 11:00
ΜΙΑ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΩΝ

"Βάφτισμα" γέλιου και ανθρωπιάς

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
θέατρο
Λέσχη Κομοτηναίων
Ιωακείμ Ιωακειμίδης

"Κάνουμε το καλύτερο δυνατό με τους λιγότερους πόρους", μας λέει ο σκηνογράφος Παναγιώτης Γιαγκίνης


Ο Ιωακείμ Ιωακειμίδης και η θεατρική του παρέα σας προσκαλούν στην θεατρική παράσταση "Βαφτίσια"

Διονύσης Βοργιάς

Μια θεατρική παρέα νέων, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το βράδυ της Τετάρτης 19 Ιουλίου. Εκκολαπτόμενοι ηθοποιοί πατούν 'σανίδι' και σας προσκαλούν στην κωμωδία "Βαφτίσια" που θα 'ανέβει' την προσεχή Τετάρτη και Παρασκευή στον όμορφο αύλειο χώρο της λέσχης Κομοτηναίων.


Η παράσταση δεν έχει είσοδο, όμως τα παιδιά θέλοντας να βοηθήσουν τους πληγέντες από τον σεισμό της Μυτιλήνης, των χωριών Βρίσα και Βατερά, ζητούν από εσάς μια ενίσχυση σε απορρυπαντικά, οδοντόκρεμες, πάνες για ηλικιωμένους / μωρά, αλεύρι, μακαρόνια, ρύζι, αναψυκτικά, χυμοί, καφές, μπισκότα, αντί εισόδου.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Ο Σωτήρης (Βασίλης Φραντζόπουλος) και η Βικτώρια (Ηρώ Χατζοπούλου) βαφτίζουν το παιδί τους. Στη βάφτιση θα παρευρεθούν ο αδελφός του Σωτήρη Λευτέρης (Ιωακείμ Ιωακειμίδης) και η γυναίκα του Μπια (Εμμανουέλα Καφετζοπούλου), που έρχονται από την Πάτρα για το μυστήριο. Στο ίδιο σπίτι, η μητέρα του Σωτήρη (Δανάη Αρχοντίδου) που πάσχει από άνοια αλλά και η Ρωσίδα (Αλεξάνδρα Στρουμπή) που την προσέχει.


Τι θα συμβεί στη μάζωξη όλων αυτών των συγγενών; Πόσες αντιζηλίες, διαμάχες, κρυμμένα μυστικά θα βγουν στην επιφάνεια; Πώς θα μπορέσουν να συνυπάρξουν αρμονικά έστω και για λίγες ώρες; Πόσο χαμηλά μπορούν να πέσουν; Και το μεγάλο ερώτημα είναι... Βάφτιση θα γίνει τελικά; Οι ήρωες - φιγούρες - κινούνται στα όρια της υπερβολής και σίγουρα μπορούμε να πούμε πως διακατέχονται από μπόλικη τρέλα!


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Φραντζόπουλος, Ηρώ Χατζοπούλου, Ιωακείμ Ιωακειμίδης, Εμμανουέλα Καφετζοπούλου, Αλεξάνδρα Στρουμπή, Δανάη Αρχοντίδου.


Σκηνοθεσία / απόδοση κειμένου: Ιωακείμ Ιωακειμίδης, σχεδιασμός αφίσας / τρέιλερ: Μιχάλης Βαμβακάς - Maik Productions, σκηνογραφία: Παναγιώτης Γκιαγκίνης, επιμέλεια φωτισμού / ήχου: Γιάννης Καλαουζίδης.
Μέρες / ώρες παράστασης: Τετάρτη 26 Ιουλίου - 21.30 - sold out. Παρασκευή 28 Ιουλίου - 21.30 - περιορισμένος αριθμός θέσεων, στην αυλή της Λέσχης Κομοτηναίων.


Αντί εισόδου εθελοντική προσφορά αγαθών, απαραίτητη κράτηση στο τηλέφωνο: 6932605566.


Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
'Ψυχή' της παράστασης είναι ο Ιωακείμ Ιωακειμίδης, που με αυτή την ερμηνεία θέλει να πει ένα, ελπίζουμε περαστικό, αντίο στην Κομοτηνή. "'Όλοι είμαστε από 16 ως 24ων ετών, ενώ για μένα αυτή είναι η τελευταία παράσταση στην Κομοτηνή, γι' αυτό και ήθελα να συνεργαστώ με τα παιδιά". Ο ίδιος έχει συμμετάσχει από μικρός σε θεατρικά δρώμενα, με την ανταπόκριση του κοινού να είναι ευρεία. "Το 90% είναι δουλειά, το υπόλοιπα 10% το ταλέντο", δηλώνει για το 'μυστικό' της επιτυχίας.


Εκεί και ο Παναγιώτης Γιαγκίνης ελπίζει πως η παράσταση έχει κάνει το βήμα παραπάνω και εκφράζει την άποψή του ότι "κάναμε το καλύτερο δυνατό με τους λιγότερους πόρους". 


"Έτρεμα στην αρχή, γιατί είναι η πρώτη φορά που κάνω κάτι τέτοιο", παραδέχεται η  Εμμανουέλα Καφετζοπούλου, ενώ η Αλεξάνδρα Στρουμπή, που υποδύεται μια Ρωσίδα, χαρακτηρίζει τον ρόλο της "πολύ αστείο" κι εξηγεί ότι ακόμη κι όταν υπάρχουν κάποιες εντάσεις η ομάδα είναι 'δεμένη'.


"Μέσα στο σπίτι υπάρχει ένας κακός χαμός", αναδεικνύει για την παράσταση -με χιούμορ- ο Βασίλης Γραντζόπουλος, που έχει ξανασυμμετάσχει σε αυτό το έργο. Από την άλλη, πρώτη φορά η Ηρώ Χατζοπούλου καλείται να κάνει κάτι τέτοιο. "Στην αρχή είπα ...ωχ, αλλά μετά ηρέμησα, γιατί ήξερα τον Ιωακείμ", αναφέρει.


Τελευταία 'μεταγραφή' στην ομάδα είναι η Δανάη Αρχοντίδου, καθώς κλήθηκε πριν μερικές μέρες να συμμετάσχει, λόγω μιας απρόσμενης εξέλιξης. "Η παράσταση είναι πολύ διασκεδαστική, γι' αυτό ήθελα από την αρχή να συμμετάσχω", τονίζει και προσθέτει ότι θα τα καταφέρει, παρά τις λίγες πρόβες. 


"Βάφτισμα" στα βαθιά λοιπόν για τα παιδιά, κι εμείς ελπίζουμε η παράσταση να προσφέρει απλόχερα γέλιο σε όσους την παρακολουθήσουν.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Οι αλλαγές που περίμεναν κάποιοι σε πρόσωπα για τους αντιπεριφερειάρχες,  χωρικούς και θεματικούς,  δεν ήρθαν, αφού φάνηκε  ότι η επιλογή του Χρήστου Μέτιου ήταν να κρατηθεί το υπάρχον σχήμα για άλλη μια χρο