fbpx Τετραήμερο παραστάσεων στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 26 Μαΐου, 2018 - 12:38
ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Τετραήμερο παραστάσεων στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής
Σοφία Μενεσελίδου

"Ο Φίλος μου ο Λευτεράκης" του Αλέκου Σακελλάριου ανεβαίνει στο θέατρο της Κομοτηνής 30 Μαΐου με 3 Ιουνίου

Σ. Μενεσελίδου: "Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από το αθηναϊκό κέντρο"

"Διανύουμε έναν μήνα θεατρικής δημιουργίας", θα πει χαρούμενη η πρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής Σοφία Μενεσελίδου ενόψει της δεύτερης κατά σειρά θεατρικής παράστασης που παρουσιάζουν μέλη των θεατρικών ομάδων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής. Μετά τον αγαπημένο μας "Μπακαλόγατο" τον ήρωα της γνωστής ταινίας με τίτλο "Της κακομοίρας", το εργαστήρι θεατρικής παιδείας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής επέλεξε ακόμη μια πολυαγαπημένη από το κοινό ελληνική ταινία. Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου του Αλέκου Σακελλάριου "Ο φίλος μου ο Λευτεράκης".

Στο πλαίσιο της προώθησης της συγκεκριμένης θεατρικής δουλειάς η Σοφία Μενεσελίδου θα μας πει ότι "είμαστε στην πολύ μεγάλη χαρά, να προσφέρουμε εν μέσω άνοιξης, αυτή την θεατρική πρόταση στους συμπολίτες μας, και να δείξουμε ότι το θεατρικό μας εργαστήριο - όλα τα τμήματά του - επιτελούν πολύ σημαντική δουλειά για την οποία ως διοίκηση είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι. Ιδιαίτερη χαρά για μας δεν είναι μόνο ότι επιδεικνύουμε ένα πολύ σημαντικό έργο, αλλά ταυτόχρονα ότι έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε θεατρικές δουλειές που είναι απόρροια της δουλειάς και της συμμετοχής Κομοτηναίων, που ζουν και δημιουργούν στην περιοχή, κι αποδεικνύουν ότι εντέλει δεν έχουμε σε τίποτα να ζηλέψουμε από το Αθηναϊκό κέντρο".

Παράσταση και συντελεστές
Η υπόθεση του έργου: Ο Θοδωράκης συναντάει μπροστά του ολοζώντανο τον φανταστικό του φίλο Λευτεράκη, όταν η γυναίκα του αποφασίζει να πάρει την εκδίκηση της για όλες τις απιστίες και τα ψέματα του.
Σκηνοθεσία: Άννα Μαχαιροπούλου. Σκηνικά - Κοστούμια: Ιωάννης Ν. Καραγκιουλμέζης. Μουσική: Μαρίνος Τόκας. Φωτισμοί: Γιάννης Τζατζανάς. Ήχος: Ελένη Αποστολίδου.
Παίζουν οι: Γιώργος Αθανασιάδης. Ελένη Αλεξοπούλου. Μαρία Γκούτρα. Άρης Κιλιγκαρίδης. Γιώργος Κουκαλιώτης. Παγώνα Κόφα. Εύα Σκότη. Χριστίνα Συκάκη. Χρύσα Τσένη. Εύη Φιλιππίδου.

Κρατήσεις θέσεων: 25310 37770
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ 
Ημέρες: Τετάρτη 30 Μαϊου ως Σάββατο 2 Ιουνίου (θα υπάρξει επέκταση αν υπάρξει μεγάλη ζήτηση) στις 21:00

Οι συμμετέχοντες μοιράζονται σκέψεις
Σκηνοθέτης της παράστασης είναι η Άννα Μαχαιροπούλου, δηλώνει χαρούμενη για τους 50-60 ερασιτέχνες ηθοποιούς που πλαισιώνουν τα τέσσερα τμήματα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, ενώ για το έργο θα πει πως "ελπίζουμε να έχει την απήχηση του Μπακαλόγατου καθώς και οι συντελεστές είναι αρκετά ίδιοι. Το εργαστήριο προσπαθεί να έχει πάντα μία ζωντανή παρουσία και τα παιδιά προσπαθούν πάντοτε να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, κάτι που δεν είναι εύκολο". Από πλευράς του ο μουσικός Μαρίνος Τόκας θα μας πει πως "λίγο ή πολύ είμαστε όλοι εξοικειωμένοι με τις μουσικές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και μπορώ να πω ότι και η πρωτότυπη μουσική που συνέθεσα για την συγκεκριμένη παράσταση φέρει την ηχητική ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής".

Τα μηνύματά τους μετέφεραν και οι ερασιτέχνες ηθοποιοί Άρης Κιλιγκαρίδης, Χριστίνα Συκάκη, Ελένη Αλεξοπούλου. "Θα παίξω τον ρόλο του Θοδωράκη, που είναι πρόκληση για μένα για να μπορέσω να βγάλω τον δικό μου χαρακτήρα δηλαδή να μην προσπαθήσω να αντιγράψω το πρωτότυπο. Κανείς δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον Ηλιόπουλο...", είπε ο κος Κιλιγκαρίδης, ενώ η κα Συκάκη. "Κάνω τον ρόλο της υπηρέτριας", θα πει για να προσθέσει με χιούμορ ότι "είναι κόντρα ρόλος". Και συνεχίζει: "Είναι φοβερό το πως, ενώ είμαστε ερασιτέχνες, πόσο επαγγελματικά το αντιμετωπίζουμε, ώστε να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα". Τέλος, η μικρότερη της παρέας κα Αλεξοπούλου θα πληροφορήσει ότι έχει το ρόλο της ερωμένης του Θοδωράκη. "Περνάμε καλά, είναι μία πολύ ευχάριστη δραστηριότητα ο χώρος του θεάτρου, κι ευχόμαστε να περάσει καλά στην παράσταση και ο κόσμος", καταλήγει.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε