ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 9 Οκτωβρίου, 2018 - 10:00
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ

Τελετή εγκαινίων του κέντρου Ρωσικής γλώσσας και πολιτισμού

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τμήμα Παρευξεινίων
Ίδρυμα Ρωσικός Κόσμος

Παρουσία του Γενικού Προξένου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη Alexandr Shcherbakov

Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Κέντρου Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού που δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Ρωσικός Κόσμος» στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών  (Π. Τσαλδάρη 1, κτίριο Β’).

Μεταξύ των σκοπών της λειτουργίας του Ρωσικού Κέντρου είναι η διάδοση της ρωσικής γλώσσας, λογοτεχνίας και τέχνης ως σημαντικού στοιχείου του παγκόσμιου πολιτισμού, η υποστήριξη των προγραμμάτων εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας, η δημιουργία προϋποθέσεων για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τα κλασικά και σύγχρονα έργα της ρωσικής λογοτεχνίας και τέχνης καθώς και τον πολυεθνικό πολιτισμό των λαών της Ρωσικής Ομοσπονδίας,  η ενημέρωση για τη σύγχρονη ζωή και την ιστορία της Ρωσίας, αλλά και η διεύρυνση των πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και επιστημονικών επαφών και ανταλλαγών με τη Ρωσική Ομοσπονδία. 

Το Ρωσικό Κέντρο φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών του Δ.Π.Θ., στο οποίο πολύ μεγάλος αριθμός φοιτητών επιλέγει τη Ρωσική κατεύθυνση σπουδάζοντας τη γλώσσα και τη λογοτεχνία της χώρας.

Τα εγκαίνια του κέντρου θα τελέσουν ο εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος Ρωσικός Κόσμος Vladimir Kochin και ο γενικός ορόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη Alexandr Shcherbakov. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ο κύβος ερρίφθη για τη συνεργασία των παρατάξεων «Περιφερειακή Αναγέννηση» του νέου περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου και του  Κωστή Σιμιτζή επικεφαλής της παράταξης «Περιφέρεια σε Δράση»,  για την επόμενη διοίκη