fbpx Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Εγνατίας οδού διοργανώνουν μαθητικούς διαγωνισμούς
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2017 - 11:00
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ «ΑΝΟΙΞΗ» ΜΕΣΩ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Εγνατίας οδού διοργανώνουν μαθητικούς διαγωνισμούς

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΠΕΘΕ
Διαγωνισμός
θέατρο

Οι διαγωνισμοί αφορούν το θέατρο και την κατασκευή μάσκας 

Δήμος Μπακιρτζάκης

Σε φάση «δημιουργικής» αναστάτωσης βρίσκεται αυτή την περίοδο και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Κομοτηνής. Συνεργάζεται μαζί με τα υπόλοιπα πέντε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. υπό την ομπρέλα της Εγνατίας οδού και προετοιμάζει τον δικό του μαθητικό διαγωνισμό θεάτρου και κατασκευής μάσκας. Οι ακριβείς ημερομηνίες δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί επακριβώς, ωστόσο η πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σοφία Μενεσελίδου έδωσε μερικά στοιχεία, μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm: «Προσπαθούμε να συντονίσουμε το πότε θα γίνουν αυτές οι δράσεις γιατί η τελευταία παρουσίαση αυτών που θα διακριθούν σε κάθε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., θα γίνει στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Είναι μια πρώτη κίνηση η οποία αποδεικνύει ότι υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά στις πόλεις και ότι μπορούμε να συντονίσουμε κάποιες κοινές δράσεις οι οποίες έχουν προστιθέμενη θεατρική αξία και αναφέρονται στις νεότερες γενιές»


Η κα Μενεσελίδου υποστήριξε ακόμη ότι η συνεργασία με τα υπόλοιπα πέντε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του άξονα της Εγνατίας Οδού βαίνει πολύ καλά καθώς το πλαίσιο της έχει οριστεί με σχετική ευελιξία, ώστε να προληφθούν τυχόν δυσλειτουργίες: «Θεωρώ ότι αυτή η πρωτοβουλία που ξεκίνησε 1,5 χρόνο πριν, το δίκτυο των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Εγνατίας Οδού, τα έξι ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Ιωαννίνων, Βέροιας, Κοζάνης, Καβάλας, Σερρών και Κομοτηνής, είναι μια από τις πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. τα τελευταία χρόνια, ακριβώς γιατί σε περιόδους κρίσης είναι πολύ σημαντικό να ενώνουμε τις δυνάμεις μας και να χαράσσουμε κοινές δράσεις οι οποίες πολλές φορές μας γλιτώνουν και κόστη. Θεωρώ ότι βρήκαμε τον βηματισμό μας, είμαστε έξι διαφορετικές πόλεις με άλλα χαρακτηριστικά με άλλο κοινό, παρόλα αυτά τον βηματισμό μας τον βρήκαμε. Άλλωστε το είχαμε θέσει ευθύς εξαρχής ως κεντρική μας στόχευση δεν είναι ανάγκη σε όλες τις δράσεις να συμμετέχουν και οι έξι, το ζητούμενο είναι σε κάθε δράση να συμμετέχουμε τουλάχιστον δύο».


Παρόλα αυτά οι προτάσεις για συνεργασίες είναι συνεχείς και οι διαβουλεύσεις είναι πάντα σε εξέλιξη, αφού η ανταλλαγή απόψεων μόνο καλά πράγματα μπορεί να γεννήσει. Αυτό που εξετάζεται αυτή την περίοδο πάντως είναι μία κοινή θεατρική παράσταση των έξι δομών: «Υπάρχει και πρόταση για κοινή θεατρική παράσταση, μια πολύ σημαντική πρόταση για κοινές δράσεις των ερασιτεχνικών μας εργαστηρίων, για κοινές δράσεις σε παραστάσεις εξειδικευμένες. Αφότου περάσουν αυτά από τα διοικητικά μας τον Ιούνιο θα αποφασίσουμε εδώ στην Κομοτηνή ποιες θα είναι οι επόμενες δράσεις μας»
Ως αυτόνομη μονάδα το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., συνεχίζει φυσικά να φέρνει στην Κομοτηνή ποιοτικές παραστάσεις ενώ η κα Μενεσελίδου μοιράζεται με τους αναγνώστες του «Χ» την άποψη ότι ο κόσμος έχει την ανάγκη να βλέπει ποιοτικό θέατρο και αυτή πιστοποιείται από την προσέλευση που καταγράφεται σε κάθε απόπειρα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.


Το μόνιμο «αγκάθι» βέβαια στη λειτουργία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής αλλά και όλων των υπολοίπων είναι η χρηματοδότηση όμως και επ’ αυτού οι υπεύθυνοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια. Έτσι, για τον επικείμενο μαθητικό διαγωνισμό έχουν απευθυνθεί στην Εγνατία Οδός Α.Ε. για οικονομική στήριξη, με τους οιωνούς να είναι καλοί, όπως παρατηρεί η κα Μενεσελίδου. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε