fbpx Στ. Μάινας: «Στη ζωή είμαστε περαστικοί. Αυτό το πέρασμα, τί αποτύπωμα αφήνει;»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 25 Ιανουαρίου, 2020 - 10:00
Ο «ΚΗΠΟΣ» ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28/01

Στ. Μάινας: «Στη ζωή είμαστε περαστικοί. Αυτό το πέρασμα, τί αποτύπωμα αφήνει;»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κήπος
Στέλιος Μάινας
Θεατρική παράσταση

Μία ποιοτική παράσταση που αξίζει να παρακολουθήσετε

Δήμος Μπακιρτζάκης

Μία παράσταση υψηλών προδιαγραφών έρχεται την προσεχή Τρίτη (28/01) στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα στο «ΡΕΞ». Πρόκειται για το έργο «ο Κήπος» στο οποίο πρωταγωνιστούν ο Στέλιος Μάινας και η Κάτια Σπερελάκη παρουσιάζοντας έναν ύμνο στην αγάπη, και το πώς δύο άνθρωποι καταφέρνουν τελικά να δώσουν και να πάρουν βοήθεια.

«Στη ζωή είμαστε περαστικοί. Αυτό το πέρασμα, τί αποτύπωμα αφήνει; Αυτό το αποτύπωμα είναι το ζητούμενο. Το έργο έχει να κάνει με το πόσο δεκτικοί είμαστε στη βοήθεια των άλλων. Η αρρώστια είναι ένα κορυφαίο γεγονός που αλλάζει τη ζωή του ανθρώπου. Επαναπροσδιορίζεις τα πάντα. Ο ήρωας μας, επαναπροσδιορίζεται στο δεύτερο μέρος της παράστασης», είπε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ο ηθοποιός Στέλιος Μάινας.

Χαρακτήρισε δε το έργο ως ένα συμπίλημα κωμωδίας και δράματος «όπως άλλωστε η ίδια η ζωή».

Χορηγός επικοινωνίας της παράστασης είναι ο Χρόνος. 

Λίγα λόγια για το έργο
Ο «Κήπος» (Tangled Garden) είναι το τελευταίο έργο του Μπρούς Γκόυτς, σημαντικού ηθοποιού και συγγραφέα με επιτυχίες σε πολυάριθμες παραγωγές σε Η.Π.Α. και Καναδά και ιδρυτικού μέλους της Εταιρείας Θεάτρου New Fangled Stages η οποία εδρεύει στο Τορόντο. Ο Μπάρι, βετεράνος του Βιετνάμ και οικοδόμος τώρα στο επάγγελμα, αναρρώνει μετά από εγχείρηση στο γόνατό του όταν ξαφνικά εμφανίζεται στο σπίτι του η Λουίζ. Καθώς πρέπει, άψογη επαγγελματίας και με ποιητικές ανησυχίες, έχει προσληφθεί από τον ανιψιό της πρώην γυναίκας του Μπάρι για να τον φροντίζει. Ο άξεστος χαρακτήρας του την τρέπει σε άτακτη φυγή όμως η συνέχεια τούτης της γνωριμίας κάθε άλλο παρά αναμενόμενη αποδεικνύεται. Ο Μπάρι δείχνει αποφασισμένος να γίνει καλύτερος άνθρωπος ενώ η Λουίζ, στο πρόσωπο του, θα αναζητήσει απεγνωσμένα τη βοήθεια.

Δύο μοναχικοί άνθρωποι συναντιούνται σε μια προσπάθεια να γεφυρώσουν δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους και να βρουν, ο καθένας με τον τρόπο του, τη σωτηρία. Η διαδρομή που πρέπει να διανύσουν είναι μεγάλη.

Σημείωμα του σκηνοθέτη Δημήτρη Μυλωνά 

«Στην «ξηρή» ζωή των δύο ηρώων, ο Κήπος είναι μία όαση. Εκεί θα συναντηθούν, εκεί θα προσπαθήσουν να αρθρώσουν μια κοινή γλώσσα, εκεί θα αναζητήσουν ρωγμές για να εισχωρήσουν και να τολμήσουν να αγαπήσουν και να αγαπηθούν. Παρά τις αντιθέσεις τους. Παρά τις αποτυχίες που κουβαλάνε. Παρά το δισταγμό. Ο Κήπος μετατρέπεται σε έναν τόπο διαπραγμάτευσης με τον άλλο, προπαντός όμως με τον ίδιο τους τον εαυτό.

Η απόφαση, κόντρα στις συνθήκες, να χαράξουν μια κοινή διαδρομή, είναι άλλοτε ανακουφιστική άλλοτε επώδυνη, πάντα όμως γενναία. Κι ακόμα κι αν δεν ξέρουμε πόσο γερή είναι αυτή η γέφυρα συνάντησης που επιθυμούν να χτίσουν μαζί, το γεγονός ότι το προσπαθούν, έχει για μένα κάτι το μεγαλειώδες. 

Συντελεστές:
Κείμενο: Bruce Gooch
Μετάφραση: Κάτια Σπερελάκη
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Σκηνικά-Κοστούμια: Λήδα Σπερελάκη- Αγγελική Αθανασιάδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Βίκη Παναγιωτοπούλου
B΄ Βοηθός σκηνοθέτη:Xρήστος Καρανικόλας
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Επιμέλεια κίνησης και χορογραφίες: Χρυσηίς Λιατζιβίρη
Παίζουν: Στέλιος Μάινας, Κάτια Σπερελάκη.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Επαίρεται ο υπουργός Εργασίας  για το   τολμηρό και εκσυγχρονιστικό νομοσχέδιο του, που προσαρμόζεται στις τεχνολογικές οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις,  όπως το χαρακτηρίζει,  παρόλο που αλλάζει άρδην