ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2019 - 10:00
"ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ"

Το πρώτο μυθιστόρημα της Νάγιας Δαλακούρα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
μυθιστόρημα
Νάγια Δαλακούρα
Βιβλίο
συγγραφέας

Παρουσιάζεται στην Κομοτηνή το Σάββατο 16 Μαρτίου 

Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος, το βιβλιοπωλείο "Δημοκρίτειο" και ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος "Alma Libre" παρουσιάζουν το πρώτο βιβλίο της Νάγιας Δαλακούρα "Το λιμάνι των χαμένων γυναικών" στο Ίδρυμα Ν. Παπανικολάου  (Ν. Παπανικολάου 1, Κομοτηνή), το Σάββατο 16 Μαρτίου και ώρα 18:30. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Ειρήνη Αθανασοπούλου, οπτικός, Νόνα Αραμπατζόγλου, εκπαιδευτικός και Φωτεινή Ναούμ, συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι: Ελένη Τζιγερτζή και Νίκη Μαυρίδου. Αργεντίνικο τανγκό θα χορέψουν οι: Άρτεμη Τσολάκη - Γιάννης Μακίδης και Αλεξάνδρα Μπανιά και Παύλος Τοπαλίδης.

Η Νάγια Δαλακούρα γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στην Κομοτηνή. Δραστηριοποιείται στον χώρο των μουσείων ως επιμελήτρια εκθέσεων και μουσειοπαιδαγωγός. Το λιμάνι των χαμένων γυναικών είναι το πρώτο της μυθιστόρημα. 

Μπουένος Άιρες, 1912. Η Ρόζα φτάνει στο μεγάλο πόρτο της Νότιας Αμερικής έχοντας επάνω της ακόμα το άρωμα της Σικελίας. Μια μετανάστρια ανάμεσα σε χιλιάδες, που ονειρεύεται μονάχα να στεριώσει, μα αγνοεί ότι η ευτυχία βιάζεται να πετάξει μακριά. Ο Λουίς, νταής του ισπανικού γκέτο, με ρίζες ανδαλουσιανές, ζει στον υπόκοσμο του λιμανιού και δεν ονειρεύεται ποτέ. Ξέρει ότι εκείνο το λιμάνι θα έχει στέμμα του πάντα τη θλίψη. Από τη γη της Αίτνας έως τη Γη του Πυρός οι δυο θα βυθιστούν σε ένα περιπετειώδες ταξίδι προσπαθώντας να χορέψουν έξω από τη σκιά τους. Με φόντο τον κόσμο των θρύλων και των ιθαγενών, όπου ο έρωτας και η μαγεία ορίζουν τη μοίρα των ανθρώπων, θα αγωνιστούν σκληρά για ένα κομμάτι ευτυχίας.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ολοκληρώθηκε τυπικά και ουσιαστικά όπως ορίζει η νομοθεσία,  η πρώτη προεκλογική περίοδος των τριπλών εκλογών,  δημοτικών και περιφερειακών,  όπου με βάση το νόμο του Κλεισθένη αύριο Κυριακή εκλέγονται όλοι