fbpx Το πρόγραμμα εορτασμού της 97ης επετείου απελευθέρωσης της Κομοτηνής
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 10 Μαΐου, 2017 - 11:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12, ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΙΟΥ

Το πρόγραμμα εορτασμού της 97ης επετείου απελευθέρωσης της Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ελευθέρια
Δήμος Κομοτηνής
Παράδοση

Το πρόγραμμα εορτασμού της 97ης επετείου απελευθέρωσης της Κομοτηνής
 

Με την ευκαιρία του εορτασμού της 97ης Επετείου της Απελευθέρωσης της Κομοτηνής, που καθιερώθηκε ως εθνική εορτή τοπικής σημασίας, θα πραγματοποιηθούν στις 12, 13 και 14 Μαΐου 2017, οι παρακάτω εκδηλώσεις: 
 

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017
08:00 - Επίσημη έπαρση της σημαίας στο χώρο του ηρώου της πόλης, με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής της XXI ΤΘΤ και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του ΑΔΦΚ.


10:50 - Επίσημη έπαρση της ιστορικής σημαίας από τον δήμαρχο Κομοτηνής στο χώρο του ηρώου, παρουσία αρχών με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής της XXI ΤΘΤ και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του ΑΔΦΚ.


11:00 - Επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος στο χώρο του ηρώου. 
11.10 - Κατάθεση στεφάνων από τους σπουδαστές, μαθητές, προσκόπους και οδηγούς, προσερχομένων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και  βαθμοφόρους.  
 

Σάββατο 13 Μαΐου 2017
18:30 - Επίσημη υποστολή της ιστορικής σημαίας από τον δήμαρχο Κομοτηνής με τη συμμετοχή της Μουσικής της XXI ΤΘΤ και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του ΑΔΦΚ.


19:00 – Υποδοχή της σεπτής εικόνας της Παναγίας από την Μονή Φανερωμένης Βαθυρύακος, στον χώρο προ του δημαρχείου, που θα μεταφερθεί με μέριμνα της Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής.  Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί Ιερά Πομπή με τη συμμετοχή των ιεραρχών, του ιερού κλήρου, στρατιωτικών τμημάτων, οργανώσεων, φοιτητικής – μαθητικής νεολαίας, συλλόγων, σωματείων και λαού για τη μεταφορά της ιερής εικόνας από το δημαρχείο, την οδό Ορφέως και την οδό Βενιζέλου, στον μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου θα ψαλεί μέγας εσπερινός.
 

Κυριακή 14 Μαΐου 2017
Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών, οι δε φιλαρμονικές του Δήμου Κομοτηνής, και της ΧΧΙ ΤΘΤ θα περιέλθουν σε κεντρικές οδούς της πόλης της Κομοτηνής παιανίζοντας τον εωθινό και εμβατήρια. Αρχιερατικό συλλείτουργο στον μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, στον οποίο θα συλλειτουργήσουν ο μητροπολίτης  Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων και οι λοιποί Σεβασμιότατοι Ιεράρχες που θα παρεβρεθούν.

10:30 - Επίσημη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου θα  προεξάρχει ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Τέλος προσέλευσης η 10.20 π.μ. Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Αθανάσιο Καραμπίνη.


11:15 - Επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος στο χώρο του ηρώου. Κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης, από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον δήμαρχο Κομοτηνής, τον ανώτερο διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, τον διευθυντή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης ΑΜΘ, τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ. Στεφάνι επίσης θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις, ενώσεις αποστράτων και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων  που εδρεύουν στον νομό. Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού. Τιμές θα αποδώσει τιμητικό στρατιωτικό άγημα και η στρατιωτική μουσική με μέριμνα του ΑΔΦΚ. 


12:00 - Παρέλαση των πολιτιστικών οργανώσεων, της φοιτητικής και μαθητικής νεολαίας, των Σωμάτων Ελλήνων Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας. Χώρος παρέλασης ορίζεται η Λεωφόρος  Δημοκρατίας – οδός Ορφέως - οδός Βενιζέλου. Χώρος συγκέντρωσης των τμημάτων, ο χώρος πίσω από τη ΛΑΦΚ.


19:50 -  Υποστολή της σημαίας στον χώρο του ηρώου της πόλης.
Τελετάρχες ορίστηκαν οι Αθανάσιος Χριστοδουλάκης  και Ευγενία Εξακοΐδου. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Δεν μας φτάνουν τα  περιοριστικά μέτρα, ο εγκλεισμός και η καραντίνα, η τραγική κατάσταση που βιώνουν οικονομικά οι περισσότεροι επιχειρηματίες, εργαζόμενοι  και πολίτες, από τη δεκαετή οικονομική κρίση και