fbpx Παρά τις πίκρες, οι εκδηλώσεις του Προφήτη Ηλία δίνουν πνοή στον Ίασμο
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2019 - 10:00
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Παρά τις πίκρες, οι εκδηλώσεις του Προφήτη Ηλία δίνουν πνοή στον Ίασμο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου
Προφήτης Ηλίας

Οι μικροί Ιασμιώτες με τις δάδες τους, συνοδεία της μπάντας, κέρδισαν το χειροκρότημα των κατοίκων της περιοχής κι έδωσαν μία νότα αισιοδοξίας μερικές μέρες μετά την σφοδρή κακοκαιρία

 

Διονύσης Βοργιάς

Παρά τις πίκρες για τις ζημιές από την πρόσφατη κακοκαιρία, οι εκδηλώσεις του Προφήτη Ηλία στον Ίασμο ξεκίνησαν και δίνουν πνοή στην κωμόπολη. Τις εκδηλώσεις διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου, με την βοήθεια του Δήμου Ιάσμου και της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Η αρχή έγινε το βράδυ της Κυριακής 14 Ιουλίου, με τον πλέον αισιόδοξο τρόπο, δηλαδή μία λαμπαδηφορία η οποία ξεκίνησε από τα γραφεία του συλλόγου. Μικροί Ιασμιώτες κρατώντας αναμμένες δάδες τους, συνοδεία της μπάντας, σχημάτισαν μία μουσική πομπή προς τον κεντρικό δρόμο του Ιάσμου, περπατώντας και «φωτίζοντας» μέχρι το προαύλιο του νέου δημοτικού σχολείου Ιάσμου.

Εκεί, έλαβε χώρα παρουσίαση πολεμικών τεχνών από τον σύλλογο «Σπάρτακος Ιάσμου» και χορευτική επίδειξη από την ομάδα «Team Zouba Iasmos». Ακολούθησε, εντός του σχολείου, η μουσικοθεατρική παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά της Χρύσας Ιωαννίδου, με τίτλο «γιατί γιαγιά δεν έχουμε πολλά λεφτά», όπου έπαιξαν οι Χρύσα Ιωαννίδου, Ντέμης Καρελιάδης, Χρύσα Τσένη.

«Κάθε χρόνο ο σύλλογος διοργανώνει εκδηλώσεις ποικίλου περιεχομένου, αναδεικνύοντας το ντόπιο δυναμικό και ταυτόχρονα φιλοξενούμε συλλόγους και καλλιτέχνες που εμπλουτίζουν επιπλέον τις εκδηλώσεις», θα πει στον «Χ» ο πρόεδρος του συλλόγου Ηλίας Μπούκας, ευχαριστώντας όλους όσους συνδράμουν στην υλοποίηση και προβολή των εκδηλώσεων, και γνωστοποιώντας ότι οι φετινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στα 20 χρόνια που συμπλήρωσε το τμήμα ζωγραφικής του συλλόγου. Δυστυχώς, οι εκδηλώσεις συνέπεσαν χρονικά λίγες ημέρες μετά την κακοκαιρία, αλλά οι άνθρωποι του πολιτιστικού συλλόγου θέλησαν να δώσουν μία θετική νότα στην κωμόπολη. «Έχουμε δύναμη, όρεξη και πολλά τμήματα», διαμηνύει ο κος Μπούκας κι εξηγεί ότι ο σύλλογος δεν περιορίζει την δράση του μόνο στις εκδηλώσεις του Προφήτη Ηλία αλλά «έχουμε δραστηριότητες καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς». Τέλος, σύμφωνα με τον ίδιο «δεν έχουμε παράπονο από κανέναν δήμαρχο (σ.σ. για την στήριξη προς τον σύλλογο) – ευελπιστούμε να συνεχίσουμε την συνεργασία και με τον νέο δήμαρχο».

Γεμάτο πρόγραμμα εκδηλώσεων
Η συνέχεια των εκδηλώσεων έγινε την Δευτέρα, με αθλοπαιδίες και συναυλία με την Χρύσα Μωραΐτη και τον Θάνο Παπαγεωργίου μεταξύ άλλων. Σήμερα Τρίτη και ώρα 21:00 είναι προγραμματισμένη η θεατρική παράσταση «Το τρεις εξαμαρτείν» του Αλέκου Σακελλάριου, κι ακολουθούν: Τετάρτη 17/7 συναυλία της φιλαρμονικής Ιάσμου, Πέμπτη 18/7 δράση τμήματος ζωγραφικής για παιδιά και συνάντηση χορωδιών (Συλλόγου Εβριτών Νομού Ροδόπης, Χορωδία Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης “ΤΡΑΝΤΕΛΛΕΝΕC”, Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου), Παρασκευή 19/7 πανηγυρικός εσπερινός στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία και παρουσίαση παραδοσιακών χορών (Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, “Δυτικής Θράκης – Σαρακατσάνων – Πόντου - Ανατολικής Ρωμυλίας”, χορευτικό Συγκρότημα “Χορο Διαφωτισμός 1908” Ζλάτογκρατ Βουλγαρίας), το Σάββατο 20/7 παραδοσιακό λαϊκό πανηγύρι, με τους Φώτη Ντεφίδη – γκάιντα, Ανδρέα Τσαραγκλή – κλαρίνο και τραγούδι, Ιωάννη Σαρχοσάκη – κρουστά, Μανώλη Σαχουλίδη – καβάλι και τραγούδι, Κυριάκο Κυριαζή – ακορντεόν και τραγούδι, Ποντιακό σχήμα Γιάννη Νικολαΐδη, με την συμμετοχή του Χορευτικού Ομίλου Ξάνθης και του Συλλόγου Εβριτών νομού Ροδόπης.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι τέθηκε εμπάργκο και επιβάλλεται απόλυτη σιωπή από τα κεντρικά στην ενημέρωση σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, για  όλους τους υπεύθυνους  θεσμικά.