fbpx Παιδική σκηνή ξανά στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 18 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
"ΑΝΟΙΓΜΑ" ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ

Παιδική σκηνή ξανά στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ
παράσταση
θέατρο

"Πολιτική επένδυση στη νέα γενιά του τόπου μας" χαρακτηρίζει την προσπάθεια η Σοφία Μενεσελίδου


Παραστάσεις κοινού: Κυριακή 26 Νοεμβρίου και Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου

Το "Περπατώ εις το δάσος" της Στέλλας Μιχαηλίδη είναι ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους θεατές. Ζωντανεύει κλασικά παραμύθια και ψυχαγωγεί, αποκαλύπτοντας στους μικρούς θεατές την πορεία προς την αυτογνωσία και την ανακάλυψη του εαυτού τους. 


Το παραμύθι αυτό "ανεβαίνει" στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κομοτηνής, για δύο παραστάσεις κοινού την Κυριακή 26 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00. Παράλληλα "παίζει" στο πλαίσιο εκπαιδευτικών εκδρομών δημοτικών σχολείων.


"Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής, ανταποκρινόμενο με συνέπεια στις ιδρυτικές του αρχές και θεωρώντας ότι το παιδικό θέατρο οφείλει να έχει μια ξεχωριστή θέση στο ετήσιο πρόγραμμα δράσης του, ανεβάζει φέτος στην παιδική του σκηνή το θεατρικό έργο της Στέλλας Μιχαηλίδου", είπε η πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σοφία Μενεσελίδου, αναφορικά με τη λειτουργία παιδικής σκηνής στο θέατρο.


Για το έργο καθεαυτό, πρόσθεσε πως "θεωρούμε ότι εκπληρώνει με τον ωραιότερο τρόπο έναν από τους βασικούς στόχους που έχουμε ως Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο: Την πολιτιστική επένδυση στη νέα γενιά του τόπου μας, μέσω της τέχνης του θεάτρου". Η κα Μενεσελίδου για μία ακόμη φορά υπογράμμισε ότι η παράσταση βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο ντόπιο έμψυχο δυναμικό στους συντελεστές της. 


"Η παιδική σκηνή είναι αυτή που προωθεί τον πολιτισμό στα παιδιά της περιοχή μας", διαπιστώνει η σκηνοθέτης Μυρσίνη Λαντζουράκη, χαρακτηρίζοντας το έργο ως "μια απίστευτη παραμυθοσαλάτα. Μία παράσταση που σκιαγραφεί την πορεία από την αθωότητα στην ωριμότητα. Με πρόσωπα μιας άλλης εποχής που η δράση τους θυμίζει πράγματα και καταστάσεις τωρινές σ' ένα παιχνίδι, όπου αλληλοσυμπληρώνεται η πραγματικότητα με τη φαντασία".


Μαζί της και ο Μαρίνος Τόκας, που έχει επιμεληθεί τη μουσική, είναι λιτός και δηλώνει πως ευχαριστεί για την πρόσκληση. Χαρούμενη για το βήμα στη νέα γενιά, παρουσιάζεται η ηθοποιός Ρίτα Μοσχίδου. "Βρίσκω πολύ ελπιδοφόρο ότι το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. δημιουργεί παιδική σκηνή και πως συμμετέχει πολύ ενεργά στον πολιτισμό και σε ό, τι έχει να κάνει με το παιδί", σχολιάζει. 


"Πανέμορφη παράσταση, γιατί μία ομάδα ανθρώπων συνεργάζεται με πολύ αγάπη για το παιδί - τα παιδιά μέσα από το θέατρο ανακαλύπτουν τον εαυτό τους", προσθέτει με τη σειρά της η ηθοποιός Χρύσα Ιωαννίδου, ενώ η Ασπασία Πιτιλάκη -από το ρόλο της κοκκινοσκουφίτσας- εξηγεί πως ...σε όλο το έργο έχει κρίσεις ταυτότητας και διερωτάται: "Θα βρω τελικά τον εαυτό μου στο τέλος;". 


Τη ρεαλιστική πλευρά του θεάτρου, ανέδειξε η ηθοποιός Εύα Δήμου. "Παρακαλώ τον κόσμο να αγκαλιάσει το θέατρο. Αντιλαμβανόμαστε ότι οι εποχές είναι δύσκολες και πως αρκετοί θεωρούν το θέατρο ως πολυτέλεια, γι' αυτό το εισιτήριο είναι το χαμηλότερο δυνατό", είπε.


Μεταξύ των Κομοτηναίων ηθοποιών, και η Δραμινή Βούλα Παναγιωτίδου. "Είμαι η μοναδική που δεν είμαι Κομοτηναία, είμαι από τη Δράμα, αλλά έχω πάρει πάρα πολύ αγάπη και φιλοξενία σε αυτή την πόλη", δηλώνει χαρούμενη. 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Μυρσίνη Λαντζουράκη
Μουσική: Μαρίνος Τόκας
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Ιωάννης Ν. Καραγκιολμέζης 
Βίντεο: Μιχάλης Δανιήλ Βαμβακάς 
Επιμέλεια φωτισμών: Γιάννης Τζατζανάς
Επιμέλεια ήχου-βίντεο: Ελένη Αποστολίδου
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Εύα Δήμου, Χρύσα Ιωαννίδου, Ρίτα Μοσχίδου, Βούλα Παναγιωτίδου, Ασπασία Πιτιλάκη.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ας μην διακατεχόμαστε από διπλωματική αφέλεια, διατηρώντας επιφυλάξεις, με την αλλαγή της στάσης των ΗΠΑ, όσο αφορά τα ελληνοτουρκικά, με τις μίνι διακοπές και επαφές  του κου  Πομπέο,  μόνο στην Ελλάδα.