fbpx Ουρανία ...το δίκαννο!
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 26 Μαΐου, 2018 - 12:27
ΓΕΜΑΤΗ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Ουρανία ...το δίκαννο!

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
θέατρο
παράσταση
Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης

Σκηνοθέτης Χρ. Γρόζος: "Παρά το άγχος μας, η ανατροφοδότηση από τον κόσμο ήταν θετική"

Τετραήμερο παραστάσεων από την θεατρική ομάδα της Πολιτιστικής Κίνησης ως 27 Μαΐου και ώρα 21:00 στο στέκι

Διονύσης Βοργιάς

Την γνωστή ελληνική ταινία "Ο Θόδωρος και το δίκαννο" του Νίκο Τσιφορου, μετέφεραν στο σανίδι, με το δικό τους διαφορετικό και πρωτότυπο τρόπο, τα μέλη της θεατρικής ομάδας της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης. Ο Θόδωρος έγινε ...Ουρανία και η παράσταση ονομάστηκε "Ουρανία το δίκαννο". Η πρεμιέρα δόθηκε το βράδυ της Πέμπτης 24 Μαϊου στο στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης, ενώ ακολούθησε μία ακόμη παράσταση χθες το βράδυ. Η συνέχεια δίνεται σήμερα Σάββατο 26 κι αύριο Κυριακή 27 Μαϊου στον ίδιο χώρο και ώρα 21:00.

Διαχρονικοί προβληματισμοί, συνεχές γέλιο

Όσον αφορά στο έργο καθαυτό, ο αυστηρών και παλαιών αρχών πατέρας Θόδωρος, επέμενε και κρατούσε την κόρη του περιορισμένη για να μη βρεθεί μπλεγμένη σε κάποια σχέση. Της βρήκε μάλιστα τον γαμπρό της αρεσκείας του κι αποφάσισε να τους παντρέψει. Υπολόγιζε όμως χωρίς ...τον ξενοδόχο, μιας που η κόρη του είχε ήδη δώσει την καρδιά της σε άλλον. Κάπου εκεί όπως είναι λογικά τα πράγματα περιπλέχθηκαν, ιδίως δε όταν και οι δύο υποψήφιοι γαμπροί αποδείχθηκαν απατεώνες. 
"Παρά το άγχος, η ανατροφοδότηση από τον κόσμο ήταν τόσο θετική που όποιες αμφιβολίες κι αν είχαμε, αυτές εξαφανίστηκαν. Χαρήκαμε πάρα πολύ την πρεμιέρα και την χάρηκε κι ο κόσμος", θα μας πει ο σκηνοθέτης Χρίστος Γρόζος την επομένη της πρεμιέρας, για να μας εξηγήσει τί ήταν αυτό που θέλησαν να καταθέσουν στην σκηνή τα μέλη της θεατρικής ομάδας: "Στην προετοιμασία για την παράσταση ξεκινήσαμε αρχικά με διάφορες ασκήσεις ώστε να δέσουμε την ομάδα, γιατί είχαμε κάποιες νέες προσθήκες, για να καταφέρουμε να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο με μία ματιά. Άλλωστε, το Α και το Ω σε μία οποιαδήποτε ομάδα είναι να είμαστε ένα καλό σύνολο και να έχουμε αρμονία μεταξύ μας. Η παγίδα όταν κάνεις μία ελληνική ταινία είναι ότι ο θεατής ταυτίζεται, γιατί αυτοί οι ρόλοι έχουν παιχτεί από μεγαθήρια ηθοποιών. Γι' αυτό το στοίχημά μας ήταν να μην ταυτιστούμε και να μη μπούμε στη σύγκριση με αυτούς τους ηθοποιούς, αλλά θέλαμε να βγάλουμε την αλήθεια του καθενός που είχε τον ρόλο, να μην κάνουμε κάποια μίμηση ή απομίμηση". 

Ο σκηνοθέτης σας καλεί να βρεθείτε σε μία από τις δύο τελευταίες βραδιές της παράστασης, αυτό το Σαββατοκύριακο: "Προσκαλούμε όλο τον κόσμο να έρθει στην παράσταση, να ξεχαστεί από τα προβλήματά του και να διασκεδάσει. Ναι μεν είναι μία κωμωδία που υποτίθεται το θέμα της είναι λίγο πασέ, αλλά αν κάτσει κάποιος να τα δει, θα καταλάβει ότι τα μηνύματα που προσφέρει είναι διαχρονικά".

Συμμετείχαν οι: 
Σενάριο Νίκος Τσιφόρος 
Σκηνοθεσία Χρίστος Γρόζος
Βοηθός σκηνοθέτη Ηλίας Κοτσαρίδης
Σκηνικά: Η θεατρική ομάδα.
Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται: Κεβόρκ Μελκονιάν, Ζωή Χαρίτου-Τύλιου, Ηλίας Θεμελίδης, Ελισσάβετ Κυρεζόγλου, Αναστασία Μποζατζίδου, Άγγελος Μαστραγγελής, Κλειώ Χρισοχοΐδου, Θανάσης Χαριτόπουλος, Λίτσα Κυριαζίδου, Ιωάννης Φελεσάκης, Ρούλα Δουνάκη, Ηλίας Κοτσαρίδης.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Είναι ξεκάθαρο  και αυτό πρέπει να μας προβληματίζει,  ότι η Τουρκία με τις ενέργειες της τον τελευταίο καιρό προσπαθεί να μας εξωθήσει  στα άκρα, ευελπιστώντας να γίνουν σπασμωδικές κινήσεις,  ώστε να έχει