ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2019 - 10:00
ΠΕΜΠΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ο εορτασμός "Της Αναλήψεως" στην Ξυλαγανή

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεία λειτουργία
παραδοσιακό γλέντι

Θεία λειτουργία, κουρμπάνι και παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία του χωριού

Ο εορτασμός "Της Αναλήψεως" ήταν, είναι και θα είναι μια από τις πιο σημαντικές γιορτές της Ξυλαγανής. Έτσι και φέτος στο χωριό οργανώνονται για τον εορτασμό της. Συγκεκριμένα στις 6 Ιουνίου θα γίνει το πρωί θεία λειτουργία και παραδοσιακό κουρμπάνι και το βράδυ μετά τις 8 μ.μ. παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία του χωριού. Για την διοργάνωση συμπράττουν ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξυλαγανής, ο σύλλογος Πατεράδων, ο σύλλογος γυναικών, ο σύλλογος ηλικιωμένων, η ομάδα "Βοηθάμε τον τόπο μας" και ο Δήμος Μαρωνείας - Σαπών. Παίζουν οι μουσικοί Γιώργος Αθανασιάδης νταούλι τουμπελέκι, Δημήτρης Κυριακάκης γκάιντα και φωνή, Θάνος Καρακατσιάνης ακορντεόν, Κυριάκος Τσακιράκης λαούτο και μπουζούκι.

Συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου οικογένειας του ΚΕΘΕΑ Κιβωτός Καβάλας, του συλλόγου γυναικών Μαρώνειας Ιππαρχία και του Πολιτιστικού Ομίλου Ξυλαγανής. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Την αρρωστημένη νοοτροπία κάποιων, η  ακόμα την προβοκατόρικη ενδεχομένως ενέργεια όπως δείχνουν τα πράγματα,  ή την περίεργη δράση ενός ανεγκέφαλου,  ο οποίος προσπαθεί  απλώς να δημιουργήσει προβλήματα, ας