ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 17 Ιανουαρίου, 2017 - 11:00
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

Ο Δήμος Μαρώνειας - Σαπών προσβλέπει στη συνεργασία του με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πρόσκοποι
Δήμος Μαρωνείας-Σαπών

Συζήτηση για το Κατασκηνωτικό Κέντρο στην Αλκυώνα, το Κέντρο στα Πετρωτά και το εντευκτήριο του ιδρύματος στις Σάπες

Οι άριστες σχέσεις συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Μαρώνειας Σαπών και της ηγεσίας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, κεντρικής και Περιφερειακής, επιβεβαιώθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης του δημάρχου με την ηγεσία του ιδρύματος που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017.


Στην συνάντηση, που είχε ουσιαστικό περιεχόμενο, συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΠ Χρήστος Λυγερός, ο σύμβουλος Ακίνητης Περιουσίας Νικόλαος Καραΐσκος, ο περιφερειακός έφορος ΑΜΘ Σ. Στόικος, νομικοί σύμβουλοι των δύο πλευρών και συνεργάτες του Σώματος στη Θράκη.
Είναι γνωστό ότι στα όρια του Δήμου λειτουργεί το Κατασκηνωτικό Κέντρο στην Αλκυώνα, το οποίο πρόσφατα ανακαινίστηκε μέσω του προγράμματος Leader και πρόκειται να εγκαινιαστεί η εκ νέου λειτουργία του με σύγχρονες εγκαταστάσεις και πρόθεση φιλοξενίας κατασκηνωτών προσκόπων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.


Ταυτόχρονα υπήρξε συνεργασία για την αξιοποίηση του Κατασκηνωτικού Κέντρου στα Πετρωτά καθώς και του Εντευκτηρίου του ιδρύματος στις Σάπες στο οποίο σήμερα φιλοξενείται η Φιλαρμονική του Δήμου Μαρώνειας Σαπών.


Ο Δήμος τιμά την ιστορία και την προσφορά του τοπικού προσκοπισμού και προσβλέπει σε μία συνεργασία, που στόχο θα έχει την ανάδειξη του Δήμου Μαρώνειας Σαπών ως κατασκηνωτικός προορισμός, αφού σήμερα εκτός της Αλκυώνας και των Πετρωτών που πρόκειται εκ νέου να επαναχρησιμοποιηθούν από το Δήμο, λειτουργεί εκμισθωμένο από το ΚΤΕΛ κατασκηνωτικό κέντρο στη Μαρώνεια καθώς και το κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής στη Μαρώνεια που πρόκειται να μεταφερθεί στις νέες εγκαταστάσεις στην περιοχή του Προφήτη Ηλία οι οποίες ολοκληρώνονται το καλοκαίρι και θα αποτελούν όχι μόνο ένα στολίδι αλλά μία από τις πλέον σύγχρονες κατασκηνωτικές υποδομές στη Βόρεια Ελλάδα.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ολοκληρώθηκε τυπικά και ουσιαστικά όπως ορίζει η νομοθεσία,  η πρώτη προεκλογική περίοδος των τριπλών εκλογών,  δημοτικών και περιφερειακών,  όπου με βάση το νόμο του Κλεισθένη αύριο Κυριακή εκλέγονται όλοι