fbpx Ο Δημήτρης Χαρίτου είναι έτοιμος να εκπροσωπήσει την περιοχή
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2019 - 10:00
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ο Δημήτρης Χαρίτου είναι έτοιμος να εκπροσωπήσει την περιοχή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημήτρης Χαρίτου
Υποψήφιοι βουλευτές
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο που τους βάζει όλους σε μία πορεία βιώσιμης ανάπτυξης

Ο υποψήφιος βουλευτής δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι αναλαμβάνει να εκφράσει όλη την κοινωνία  και  αισθάνεται έτοιμος να  εκπροσωπήσει την περιοχή επάξια

Μπορεί να κοιτάζει όλους τους πολίτες της Ροδόπης στα μάτια και ζητάει στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου να συνταχθούν μαζί του. Ο Δημήτρης Χαρίτου στα κρίσιμα ζητήματα του τόπου μας, δεν μάσησε τα λόγια του, ανέλαβε ευθύνες που δεν του αναλογούσαν και έκανε την κριτική του. Σήμερα ως υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κομίζει την δική του πρόταση για τη Ροδόπη και την καταθέτει ενώπιον των προοδευτικών πολιτών που θέλουν να έχουν ισχυρή εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο. Ο υποψήφιος βουλευτής δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι αναλαμβάνει να εκφράσει όλη την κοινωνία  και  αισθάνεται έτοιμος να  εκπροσωπήσει την περιοχή επάξια. Παραδέχεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σήμερα την δυναμική του 2015, όμως εκείνος δίνει τον προεκλογικό του αγώνα και μιλάει καθαρά στον λαό, όπως έκανε πάντα.

Βλέπουμε ότι έχετε μια υπερδραστηριότητα αυτήν την περίοδο, με επισκέψεις στην πόλη και σε οικισμούς, με συναντήσεις με πολίτες, αγρότες κ.λπ. Τι εισπράττετε από αυτές τις συναντήσεις;
-Γνωρίζετε καλά ότι ήμουν παρών όχι μόνο κατά την προεκλογική περίοδο, που διανύουμε, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας που μας πέρασε. Δεν έχασα ποτέ την επαφή μου με την τοπική κοινωνία, με την οποία έχω αναπτύξει στενούς δεσμούς και λόγω της επαγγελματικής μου δραστηριότητας. Πάντα άκουγα τις ανησυχίες και τις αγωνίες τους και, όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν, ποτέ δεν κρύφτηκα. Ιδίως στα δύσκολα. Και, μάλιστα, παρότι δεν είχα θεσμικό ρόλο, ανέλαβα και ευθύνες που δε μου αναλογούσαν. 

Βέβαια, αυτό το διάστημα είναι εύλογο να είναι πιο έντονη η επαφή μου με την τοπική κοινωνία, είτε πρόκειται για αγρότες, είτε για επαγγελματίες είτε για ειδικότερες κατηγορίες συμπολιτών μας, διότι έχω συνείδηση του τι συμβαίνει γύρω μας. Ότι κάποιοι συμπολίτες μας βιώνουν μία δύσκολη πραγματικότητα. Και βέβαια ακούω τα πάντα. Και την κριτική, που όπως είναι φυσικό είναι πιο έντονη σε ένα κυβερνητικό κόμμα. Δε σας κρύβω, ότι κατά ένα μέρος αυτή η κριτική έχει βάση. Προσωπικά, πάντως, εισπράττω μια έντονη αποδοχή και αγάπη από τον κόσμο. Παρότι ορισμένοι θεωρούν ότι δεν έγιναν πολλά πράγματα, αναγνωρίζουν στο πρόσωπό μου τον άνθρωπο που με ειλικρίνεια και κυρίως χωρίς ανταλλάγματα, ενδιαφέρεται και αγωνίζεται για αυτούς από όποια θέση και αν βρεθεί. Αυτό το αισθάνομαι έντονα από τις συμπεριφορές των απλών ανθρώπων και, δε σας κρύβω, ότι αυτό μου δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω. Γιατί, προφανώς, ο αγώνας είναι δύσκολος και έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα. 

Σας κάνουν κριτική για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στον τόπο μας. Τι απαντάτε;
-Και βέβαια ασκείται κριτική, η οποία, δε σας κρύβω, κάποιες φορές είναι και έντονη. Προφανώς, μέσα σε τέσσερα χρόνια δεν έγινε όαση η περιοχή μας και ούτε, βέβαια, θα μπορούσε να γίνει. Παρ’ όλα τα θετικά βήματα που έχουνε γίνει, πιστεύω ότι εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο. Σε κάθε περίπτωση, οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι για την περιοχή μας ο χρόνος δεν άρχισε να μετρά από το 2015, που ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας μηδενίσει όλο το προηγούμενο διάστημα. Γιατί παρακολουθώ πράγματι με πολλή προσοχή και ενδιαφέρον κριτικές που χρεώνουν στην κυβέρνηση όλα τα προβλήματα και τις διαχρονικές παθογένειες που ταλανίζουν την περιοχή. Προφανώς, όσοι ισχυρίζονται ότι, για παράδειγμα, η ανεργία εκτινάχτηκε από το 8% στο 28% αυτήν την τετραετία ή ότι μετανάστευσαν τώρα οι επιχειρήσεις, είτε έχουν πολύ κοντή μνήμη και αγνοούν τα πεπραγμένα και τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων, είτε ηθελημένα διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, θέλοντας να την παρουσιάσουν ως «κόλαση του Δάντη». Αυτά φυσικά δεν μπορούν να πείσουν κανέναν καλόπιστο πολίτη. Εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής και πολύ σαφής με τους συμπολίτες μου. Χωρίς να θέλω να ωραιοποιήσω, αλλά ούτε και να ισοπεδώσω όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια. Έγιναν πράγματι βήματα, έστω και περιορισμένα. 

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το αποτύπωμα που αφήνει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;
-Για να μιλήσουμε συγκεκριμένα, μέσα στα στενά δημοσιονομικά πλαίσια, η προτεραιότητά μας δόθηκε στην εκπλήρωση των βασικών αναγκών της κοινωνίας. Δε θα μπορούσε λοιπόν να απουσιάζει από την πρώτη θέση ο τομέας της υγείας. Στην περιοχή μας, ήταν κοινή διαπίστωση ότι σε αυτόν τον τομέα υπήρχε διαχρονικά ένα μεγάλο έλλειμμα. Θυμάστε ότι πριν από τις εκλογές του 2015 υπήρχε μια έντονη συζήτηση, που μας είχε όλους ανησυχήσει, για τον κίνδυνο λουκέτου αρκετών κλινικών του Νοσοκομείου της Κομοτηνής. Όλοι πλέον αναγνωρίζουν ότι το υπάρχον Νοσοκομείο ενισχύθηκε σημαντικά και όσον αφορά το επίπεδο των υποδομών του, όπως συνέβη με την ανακαίνιση των χειρουργείων, αλλά και στο επίπεδο της επάρκειας ιατρικού και νοσηλευτικού, παρ’ όλο που αναγνωρίζω ότι μένουν αρκετά να γίνουν. Ταυτόχρονα, αυτό που πραγματικά σημάδεψε την περίοδο που μας πέρασε και προφανώς χρεώνεται στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η δρομολόγηση της κατασκευής του Νέου Νοσοκομείου, κάτι που αποτελούσε ένα αίτημα και όραμα δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας. Θυμίζω ότι είχε αποτελέσει αντικείμενο εξαγγελιών, χωρίς αντίκρισμα, πολλών κυβερνήσεων και τοπικών παραγόντων. Τώρα, όμως, παίρνει σάρκα και οστά, με τον συγκεκριμένο Πρωθυπουργό και Υπουργό Υγείας, οι οποίοι, παρόλο που υπήρχαν και άλλες ανάγκες, επέλεξαν την Κομοτηνή για αξιοποίηση της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Να υπενθυμίσω, επίσης, ότι η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου και στην πόλη της Κομοτηνής είναι ένα έργο που θα δώσει ανάσα, τόσο στους επαγγελματίες όσο και στα νοικοκυριά, καθώς θα παρέχει πρόσβαση σε φθηνή ενέργεια. 

Πολύτιμο έργο, που έχει δρομολογηθεί με δανειοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, είναι και η κατασκευή νέων κτιριακών υποδομών στην Πανεπιστημιούπολη της Κομοτηνής, που θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες στέγασης των σχολών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. 

Επειδή συζητάμε για έργα υποδομών, θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφερόμουν στο φράγμα του Ιασίου, ένα έργο που καρκινοβατούσε από το 2002 και σήμερα ολοκληρώνεται με χρηματοδότηση 3 εκατ. ευρώ. Αναμφίβολα, απομένει η εκτέλεση των παράπλευρων έργων, αλλά είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι υπάρχει ήδη μελέτη για το σκέλος των δικτύων. 

Στον αγροτικό τομέα, άξιο αναφοράς είναι το πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης, στο οποίο για πρώτη φορά, με αυτήν την κυβέρνηση, εντάχθηκε και ο νομός μας και επωφελήθηκαν οι βαμβακοπαραγωγοί. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εφαρμοζόταν για πολλές τετραετίες σε άλλες περιοχές, αλλά με απούσα τη δική μας. 

Πέρα όμως από όσα ενδεικτικά σας ανέφερα και που θα μείνουν ως αποτύπωμα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή μας, σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι στο σχέδιο για το επόμενο διάστημα εντάσσονται και στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις που θα ανακουφίσουν μεγάλη μερίδα της κοινωνίας. Νομίζω ότι είναι ήδη γνωστά η μείωση της προκαταβολής φόρου από το 100% στο 50%, η άμεση μείωση του δείκτη φορολόγησης των χαμηλών εισοδημάτων στο 20%, καθώς και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών. Πρόκειται για σημαντικά μέτρα στήριξης, τα οποία μπορούν να επεκταθούν, ώστε πραγματικά η ανάπτυξη να αφορά όλους. Αυτό σημαίνει στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις. Αντίθετα, οι εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας ωραίες μεν ακούγονται, αλλά απλώς κλείνουν πονηρά το ματάκι στα μεσαία στρώματα. Ενώ στην πραγματικότητα, η «καρδιά» τους χτυπάει για τα μεγάλα συμφέροντα. 

Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει κρυφή ατζέντα. Οι πολίτες οφείλουν να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουμε μπροστά, με βελτιώσεις, σε μια πορεία βιώσιμης ανάπτυξης που θα διευρύνει τα κοινωνικά και τα εργασιακά δικαιώματα με βάση το σχέδιο που καταθέτουμε ή αν θα γυρίσουμε πίσω σε εποχές που όλοι οφείλουμε να θυμόμαστε και, μάλιστα, με πρωταγωνιστές τα ίδια πρόσωπα. Τις επιλογές βέβαια τις κάνει η κοινωνία. Δε μου αρέσει ούτε η δαιμονοποίηση, ούτε η καταστροφολογία, αλλά από όσα τουλάχιστον έχει διατυπώσει μέχρι τώρα η Νέα Δημοκρατία, πιστεύω ότι η επιλογή της δεν είναι μία κίνηση προς τα εμπρός η αναβίωση μιας κατάστασης που μας οδήγησε στη χρεωκοπία. 

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να απευθύνετε στους πολίτες της Ροδόπης;
-Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από μια σοβαρή και συνεπή εκπροσώπηση, που θα υπηρετήσει τα συμφέροντα όλων ανεξαιρέτως των πολιτών αυτού του τόπου. Είμαι έτοιμος να αναλάβω αυτήν την ευθύνη, εφόσον η κοινωνία μου αναθέσει έναν τόσο σημαντικό ρόλο. Νομίζω ότι με την παρουσία μου όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από την κοινωνική, επαγγελματική και πολιτική μου διαδρομή, έχω δώσει δείγματα γραφής ότι μπορώ να βάζω πάνω απ΄ όλα τα συμφέροντα του τόπου και τις ανάγκες της κοινωνίας. Πορεύτηκα όλο αυτό το διάστημα  με σταθερότητα, με αρχές και αξίες, χωρίς να διστάσω, όποτε  χρειάστηκε, να συγκρουστώ, ακόμη και με τον πολιτικό μου χώρο.

Σήμερα, όπως γνωρίζουν όσοι παρακολουθούν από κοντά τα πράγματα, τοπικά έχει διαμορφωθεί μια νέα πραγματικότητα. Έχω, ως υποψήφιος, ένα σημαντικό προβάδισμα ώστε να διεκδικήσω την μία  από τις τρεις έδρες, που εκ των πραγμάτων θα κατανεμηθούν στα τρία κόμματα που θα πλειοψηφίσουν. Γι αυτό και ζητώ από την κοινωνία να μου δώσει τη δύναμη να  εκπροσωπήσω όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μου.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε