fbpx Ο Αθηνίων σας καλεί σε καλλιτεχνική γιορτή
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2017 - 11:00
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

Ο Αθηνίων σας καλεί σε καλλιτεχνική γιορτή

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σύλλογος Καλλιτεχνών Αθηνίων
Τέχνη
Θεοφάνης Ασσαριωτάκης

Θεοφάνης Ασσαριωτάκης: "Προσπαθούμε να απομακρύνουμε από ανούσιες ενασχολήσεις, όπως smartphones και τηλεοράσεις" Την εκδήλωση διανθίζει μουσικά το Ωδείο Κόψα!

Διονύσης Βοργιάς

Γιορτή με τα ...όλα της, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε σήμερα χάρη στη δημιουργική δράση του "Αθηνίων" και των μελών του. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο 10 Ιουνίου, από τις 20:00 μέχρι τις 24:00, στην αυλή της Παπαδριέλλειου Πινακοθήκης, ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Ροδόπης Αθηνίων διοργανώνει τη 2η γιορτή εργαστηρίων. Με το μήνυμα "μαθητές σήμερα, καλλιτέχνες αύριο", μικροί και μεγάλοι μαθητές αποδεικνύουν ότι η τέχνη έχει θέση στη Ροδόπη και οι δημιουργοί της είναι δραστήριοι και, μάλιστα, σε ποικιλία τεχνών.
Περίπου 150 μαθητές, από 13 εργαστήρια στο σύνολο, όπως ζωγραφικής, σχεδίου, γλυπτικής, φωτογραφίας, κεραμικής, ξυλογλυπτικής -που για φέτος λειτουργεί πρώτη χρονιά, κι άλλα πολλά εργαστήρια με τους μαθητές τους, παρουσιάζουν πληθώρα εκθεμάτων, με δωρεάν είσοδο. Συνοδός της τέχνης, διάφορα φαγητά που θα παρέχονται προς τους επισκέπτες, καθότι η τέχνη ...περνάει από το στομάχι, αλλά και λαχνοί με "πλούσια" και συμβολικά δώρα, στα μέσα της βραδιάς!


Μαζί και το Ωδείο Κόψα, διανθίζει την εκδήλωση μουσικά, με ένα πρόγραμμα μισής ώρας, με ποικιλόμορφη παρουσία, με πιάνο, βιολί, με κλασικά αλλά κι έντεχνα ελληνικά κομμάτια. Τον κ. Κόψα περιμένουμε περί τις 20:30, ενώ στη συνέχεια θέση έχει το κυρίως μουσικό πρόγραμμα, με ένα σχήμα που θα παίξει τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών, όπως ο σπουδαίος Χατζηδάκις. 


Ιθύνων νους της γιορτής ο καλλιτέχνης Θοεφάνης Ασσαριωτάκης, στον οποίο κι απευθυνθήκαμε για λίγες περισσότερες πληροφορίες. "Ονομάζουμε την εκδήλωση γιορτή, γιατί θέλουμε να τιμήσουμε τη δράση μας στα εργαστήρια, για το εκπαιδευτικό έτος που μας πέρασε. Καταρχήν θέλουμε να τιμήσουμε τους δασκάλους μας, αλλά και να αναδείξουμε τους μαθητές μας, γιατί οι τελευταίοι επιλέγουν μια ιδιαίτερη ενασχόληση. Την χαρακτηρίζω έτσι, για δεν προβάλλεται τόσο όσο το ποδόσφαιρο ή άλλες δραστηριότητες που απευθύνονται σε μαθητές μετά το σχολείο.

Πρέπει να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας", είπε. Παράλληλα, ανέδειξε ότι υπάρχουν ιδέες, δυστυχώς όμως όχι χρήμα για μεγαλύτερη εκδήλωση: "Οι αρχικοί σχεδιασμοί ...μιλούσαν για τριήμερο φεστιβάλ. Δυστυχώς, ενώ έχουμε τις ιδέες και την όρεξη για κάτι τέτοιο, δεν έχουμε προς το παρόν την οικονομική δυνατότητα. Η γιορτή θα είναι όσο το δυνατό πιο πλήρης.

Προσπαθούμε, όσο το δυνατό πιο σφαιρικά, να δώσουμε μια παρουσία, σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα". Επίσης, ο κ. Ασσαριωτάκης αναδεικνύει ως ευχάριστη τη συμμετοχή, ιδίως της νεολαίας! "Με χαροποιεί η συμμετοχή όλων των μαθητών και, ιδιαίτερα, των μικρών, γιατί είναι πολύ σημαντικό να εκφράζεται η συνείδηση ενός μικρού παιδιού μέσα από τα εικαστικά. Είναι τεράστιο κι ασύλληπτο το αποτέλεσμα", σχολιάζει ο καλλιτέχνης.


Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μη ρωτήσουμε τον κ. Ασσαριωτάκη, για τη σχέση νέων-τέχνης-τεχνολογίας και η απάντησή του ήταν ουσιαστική. "Στα σημερινά δεδομένα, όπου όλα και όλοι, προσανατολίζουν την παιδική συνείδηση προς μια κατεύθυνση καταναλωτική συνείδηση, με smartphones και τηλεοράσεις, εμείς προσπαθούμε να τα απομακρύνουμε από αυτές τις ανούσιες ενασχολήσεις", είπε δίνοντας το μήνυμά του. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Απλοϊκές και βολικές για κάποιους εκτιμήσεις,  περί  δημάρχου που θυμώνει και  κρατάει μούτρα, η όπως εκτιμούν οι υποστηρικτές της  παίζει  κομματικά παιχνίδια  όταν  πρέπει να διεκδικήσει  για τον τόπο, μάλ