ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2019 - 10:00
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΟΔΙ"

Το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό αξιοποιεί το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής για την κεντρική σκηνή

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής
παράσταση
Το Μεγάλο Βόδι
Μυρσίνη Λαντζουράκη

Σε σκηνοθεσία Μυρσίνης Λαντζουράκη, από την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019 έως την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Δήμητρα Συμεωνίδου

Το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό αξιοποιεί το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής για την πρώτη μεγάλη παραγωγή του τρέχοντος έτους. Έτσι το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής παρουσιάζει το έργο του Michael Hollinger Ένα άδειο πιάτο στο Μπιστρό, «Το Μεγάλο Βόδι» από την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019 έως την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 στις 9 το βράδυ. Για την επιλογή αυτή η πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σοφία Μενεσελίδου είπε "έχουμε επιλέξει να επενδύσουμε στο καλλιτεχνικό δυναμικό της περιοχής και του τόπου μας και της Περιφέρειας, θεωρώντας ότι η επιλογή μας, μέχρι τώρα, σε αυτήν την επένδυση στέφθηκε με καλλιτεχνική επιτυχία και αγκαλιάστηκε από το κοινό της περιοχής".

Σκηνοθέτης της παράστασης είναι η Μυρσίνη Λαντζουράκη η οποία έκανε λόγο για ένα υπέροχο έργο, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι θα το αγκαλιάσει το κοινό της πόλης. Ανέδειξε επίσης την καλή συνεργασία με όλους τους συντελεστές λέγοντας "όταν συνταξιδεύεις με ποιοτικά ικανούς και ταλαντούχους ηθοποιούς και φίλους, είναι το μεγαλύτερο ευτύχημα για κάποιον που δουλεύει μία παράσταση". Στην πρωτότυπη μουσική σύνθεση βρίσκεται ο Μαρίνος Τόκας, που κάλεσε το κοινό να παρακολουθήσει το έργο, κάλεσμα που επανέλαβε και ο ηθοποιός Δημήτρης Κοντός.

Λίγα λόγια για την παράσταση
Παρίσι, 1961. Ένας εκατομμυριούχος Αμερικάνος, πρώην ιδιοκτήτης εφημερίδας, καταφθάνει στο ιδιωτικό του μπιστρό στο Παρίσι, μετά το τελευταίο του ταξίδι στη Μαδρίτη- ένα ταξίδι προσκύνημα στη μνήμη του Χέμινγουεϊ. Το μπιστρό «Le grand beuf» ή «Το μεγάλο βόδι», ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, αποτελεί το σημείο εκκίνησης των υπαρξιακών αναζητήσεων έξι ανθρώπων. 

Μέσα από την αλληγορία της προσφοράς, της αλληλεγγύης και του καθήκοντος, τα βιώματά τους γίνονται ιστορίες, η λογοτεχνία μπερδεύεται με τη ζωή και το παράδοξο καταλήγει να μοιάζει ως μια απόλυτα ρεαλιστική εκδοχή. 

Σ’ ένα τραπέζι, απομονωμένο μέσα στις κλειστές πόρτες του μπιστρό, θα σερβιριστούν εφτά άδεια πιάτα. Μια γαστριμαργική πανδαισία από επίθετα κι επιρρήματα. Ένα μείγμα υπαρξιακής φάρσας, με φίνο γαρνίρισμα Πιντερικής «κωμωδίας της απειλής». Άραγε οι πεινασμένοι είναι καταδικασμένοι να μείνουν πεινασμένοι;  

Μετάφραση: Δημήτρης Φραγκιόγλου, Χριστίνα Παπαδάκη. Σκηνοθεσία: Μυρσίνη Λαντζουράκη. Μουσική: Μαρίνος Τόκας. Σκηνικά - κοστούμια: Ιωάννης Ν. Καραγκιουλμέζης. Φωτισμοί: Γιάννης Τζατζανάς. Παίζουν: Πολυξένη Καρακατσάνη, Δημήτρης Κοντός, Βασίλης Λειβαδίτης, Βούλα Παναγιωτίδου, Ασπασία Πιτιλάκη, Μυρσίνη Λαντζουράκη.

Παραστάσεις θα δοθούν καθημερινά από την Τρίτη 26 έως και την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, στις 9 το βράδυ στην αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής (Γ. Κονδύλη 30). Κάλεσμα προς το κοινό απεύθυνε η κα Μενεσελίδου διευκρινίζοντας ότι οι τιμές εισιτηρίων βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα, με βάση σχετική απόφαση που έχει ληφθεί από τη διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ από την αρχή θητείας της. 

Κανονικό εισιτήριο: 10 ευρώ, Μειωμένο εισιτήριο: 5 ευρώ. Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 25310-37770.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πέρασαν σχεδόν έξι μήνες από το τέλος του 18, που υποτίθεται θα είχε αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και θα εφαρμόζονταν ο νόμος Κατρούγκαλου με την προσωπική διαφορά και ο ΕΦΚΑ παίζει κρυφτούλι κ