fbpx Μουσικοχορευτικό φεστιβάλ με συμμετοχές από επτά χώρες
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 5 Ιουλίου, 2018 - 10:00
ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ

Μουσικοχορευτικό φεστιβάλ με συμμετοχές από επτά χώρες

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φεστιβάλ Παγκόσμιας Μουσικής
ΔΚΕΠΠΑΚ
Θερινό ΔΗΠΕΘΕ

Ν. Λιβεριάδου: "Θέλουμε να κάνουμε γνωστή την Κομοτηνή"

Διονύσης Βοργιάς

Μία ακόμη εκδήλωση "γεννιέται" στην Κομοτηνή, που έχει κι αυτή ως στόχο να βοηθήσει την πόλη να προσελκύσει κόσμο, να διασκεδάσουν οι άνθρωποι της περιοχής και να προσφερθεί για μία ακόμη φορά το κάτι διαφορετικό σε όσους την παρακολουθήσουν. Αυτή τη φορά πρόκειται για το πρώτο φεστιβάλ παγκόσμιας μουσικής / 1st world music festival, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου 7 Ιουλίου (20:30), με είσοδο δωρεάν, στο θερινό Δημοτικό Θέατρο (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Κομοτηνής υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής.

Το μουσικοχορευτικό και διαγωνιστικό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί με συμμετοχή νέων παιδιών, ανερχόμενων καλλιτεχνών και μουσικών σχημάτων από την Αρμενία, την Αυστραλία, την Βουλγαρία, το Μαρόκο, την Ρωσία, την Σλοβακία και την Ελλάδα. 
"Ξεκινάμε δειλά-δειλά μία νέα προσπάθεια εδώ στην Κομοτηνή, με ελεύθερη είσοδο για όλους", θα μας πει λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το νέο αυτό εγχείρημα η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής Νάτασα Λιβεριάδου, και θα συνεχίσει: "Καλούμε τους Κομοτηναίους κι όχι μόνο να έρθουν και να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Κι αυτό είναι ένα ξεκίνημα για το διεθνές φεστιβάλ. Κάναμε μία προσπάθεια και είχαμε θετική ανταπόκριση και ενδιαφέρον από πολλές χώρες, και από Αφρική και Ινδία, αλλά σε αυτούς δε δόθηκαν βίζες".
Παρόλα αυτά, όπως μας λέει, συμμετέχουν ολιγομελείς ή πολυμελείς ομάδες από επτά χώρες, μικροί και μεγάλοι, με μουσική και τα δύο. "Θα γίνει μία γιορτή! Ένα δίωρο στο οποίο ο κόσμος θα απολαύσει ένα όμορφο θέαμα", είπε. 

Για παράδειγμα, η αποστολή από το Μαρόκο είναι γύρω στα τριάντα άτομα, ενώ πολυπληθής είναι και η αποστολή από την Σλοβακία. Και τα δύο γκρουπ θα διανυκτερεύσουν τρεις ημέρες στην Κομοτηνή, άρα θα διαμείνουν και θα καταναλώσουν εντός Κομοτηνής, ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

Το εγχείρημα ξεκίνησε να οργανώνεται από τον Γενάρη, όταν εστάλησαν προσκλήσεις σε μουσικοχορευτικές ομάδες πολλών χωρών. Αρχικά, υπήρξε η σκέψη να γίνει η εκδήλωση στο Φανάρι, αλλά, όπως μας εξηγεί η κα Λιβεριάδου, επιλέχθηκε η Κομοτηνή, γιατί το Φανάρι ήδη είχε το τριήμερο φεστιβάλ με μεγάλα ονόματα, ενώ πρωταγωνιστεί και στις εκδηλώσεις καλοκαιριού στον Δήμο Κομοτηνής. 

Όπως σημειώνει η κα Λιβεριάδου, τελικός στόχος όλων των δράσεων που πραγματοποιούνται στην Κομοτηνή, και χρόνο με τον χρόνο έχουν καλύτερη οργάνωση και μεγαλύτερη ανταπόκριση, είναι η προσέλκυση κόσμου στην Κομοτηνή και η διασκέδαση των ντόπιων. "Θέλουμε να έρχονται στην Κομοτηνή άνθρωποι, να κάνουμε την πόλη γνωστή. Γι' αυτό καθετί νέο που ξεκινάμε, προσπαθούμε να το κάνουμε θεσμό, όταν θεωρούμε πως τουριστικά και πολιτιστικά ανεβάζουν την πόλη μας", σημειώνει και τονίζει ότι "φέτος κάνουμε την αρχή, του χρόνου το φεστιβάλ είναι πιο καλό και πιο οργανωμένο".
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε