fbpx Με δύναμη από την ...Κομοτηνή
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 11 Απριλίου, 2017 - 11:00
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Με δύναμη από την ...Κομοτηνή

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής
θέατρο
Μυρσίνη Λαντζουράκη
Χρύσα Ιωαννίδου
Σοφία Μενεσελίδου

Γέμισαν και οι τρεις παραστάσεις του "με δύναμη από την Κηφισιά"


Σ. Μενεσελίδου: " Αξιοποιούμε στην παραγωγή ντόπιους δημιουργούς"

Διονύσης Βοργιάς

Μια "γυναικεία" παράσταση, την οποία τελικά απόλαυσαν όλοι, επέλεξε το δημοτικό περιφερειακό θέατρο Κομοτηνής, για την κεντρική του σκηνή. Το "με δύναμη από την Κηφισιά", αποτυπώθηκε θεατρικά ...με τη δύναμη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και των δημιουργών του.

 


Τέσσερις γυναίκες, τέσσερις διαφορετικές ιστορίες, στις οποίες το γυναικείο κοινό είδε κάτι από το εαυτό του, και το αντρικό όσα συμβαίνουν ...στην απουσία μας. Ωραία επιλογή, την οποία εκτίμησε το κοινό της Κομοτηνής, γεμίζοντας το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Παρασκευή 7 με Κυριακή 9 Απριλίου. Αν την χάσατε, μην ανησυχείτε, Πέμπτη 20 με Δευτέρα 24 Απριλίου, επαναλαμβάνεται! Με γενική είσοδο δέκα ευρώ, και φοιτητών-ανέργων στα πέντε. Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 25310-37770.


"Θέλω να σας καλωσορίσω στην παράσταση, η οποία αποτελεί την κεντρική μας σκηνή για τη θεατρική περίοδο που διανύουμε. Ως διοίκηση του θεάτρου αισθανόμαστε χαρά και περηφάνια, γιατί θεωρούμε την παράσταση εξαιρετική. Επιλέξαμε ένα από τα πιο σημαντικά και ωραία έργα της νεοελληνικής δραματουργίας. Ταυτόχρονα όμως η επιλογή μας για μια ακόμη φορά είναι το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Κομοτηνής, εκτός από το να απευθύνεται στους ανθρώπους της πόλης, να είναι και υπόθεση των ανθρώπων της Κομοτηνής", εξηγεί για την επιλογή η πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σοφία Μενεσελίδου, συμπληρώνοντας ότι "οι άνθρωποι του τόπου μας διανοούνται και οραματίζονται θεατρικά, συγκινούνται και συγκινούν, συμβάλλοντας, εν τέλει, στο να καταστεί το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της πόλης μας σε ζωτικό φορέα πολιτιστικής ανάπτυξης του τόπου μας". 
Στη συνέχεια, δεν παραλείπει να μνημονεύσει έναν-έναν τους συντελεστές της παράστασης:


Σε σκηνοθεσία Μυρσίνης Λαντζουράκη, με δραματουργική ανάλυση Αρετής Ρασσά. Παίζουν οι ηθοποιοί με σειρά εμφάνισης: Ασπασία Πιτιλάκη, Ρίτα Μοσχίδου, Χρύσα Ιωαννίδου, Αθανασία Πουπουζή. Σκηνικά: Γιάννης Καραγκιουλμέζης, μουσική: Νίκος Ντεκούλης, επιμέλεια βίντεο: Μιχάλης Δανιήλ Βαμβακάς, φωτισμός: Γιάννης Τζατζανάς, ρύθμιση ήχου-βίντεο: Πάνος Αναστασίου. 'Έπαιξαν οι μουσικοί: Θεόδωρος Κουελής (ηλεκτρικό κοντραμπάσο), Νίκος Κασσαβέτης (ντραμς), Μπάμπης Βελισσάριος (τενόρος), Νίκος Ντεκούλης (πιάνο).


Για τη λειτουργία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ως φορέα πολιτισμού της πόλης, μίλησε και ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης. "Το θέατρό μας, τριαντάχρονο πλέον, συνεχίζει προσφυώς την πορεία του, προσφέροντας σε πολλούς τομείς της πνευματικής ζωής του τόπου, αλλά κυρίως στο θέατρο. Όχι μονότροπα, αφού στα χρόνια της κρίσης, η προσέγγισή του, προς τη θεατρική πράξη, θα μπορούσε να περιγραφεί πλέον ως ολιστική", τονίζει, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το θέατρο "και υψηλού επιπέδου παραστάσεις ανεβάζει στη σκηνή, αλλά κι έχει αγκαλιάσει την τέχνη, το θέατρο των νέων δημιουργών, όπου κι αν αυτό παράγεται".


"Γυναίκες από την Κηφισιά. Και όχι μόνο... Μέσα σ' ένα σαλόνι τακτοποιούν τα όνειρά τους", αναφέρει εύγλωττα η σκηνοθέτης της παράστασης Μυρσίνη Λαντζουράκη, κι αφήνει το κοινό να απολαύσει αυτή την ιστορία αγάπης, γέλιου, αλήθειας.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αν προσπαθήσει κάποιος να αναλύσει νηφάλια τα τεκταινόμενα  του προχθεσινού διαδικτυακού περιφερειακού συμβουλίου, δεν θα παραμείνει μόνο στα επικοινωνιακά τεχνάσματα της αποχώρησης της περιφερειακής αρχής.