fbpx Μαθήματα ζωής στη "Γρανάδα" όλων
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 18 Απριλίου, 2018 - 11:00
ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Μαθήματα ζωής στη "Γρανάδα" όλων

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
θέατρο
ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής
παράσταση

Η Γρανάδα του Γιάννη Καλαβρυτινού θύμισε σε όλους κάτι, μας δίδαξε ότι τα πάντα είναι πιθανά γι' αυτό και πρέπει να ζούμε την κάθε στιγμή

Διονύσης Βοργιάς

Το κοινό ταυτίστηκε, συγκινήθηκε, σκέφτηκε πολλά και όλοι συμφώνησαν ότι η παράσταση ήταν αν μη τι άλλο ξεχωριστή σε περιεχόμενο. Έβγαλε αλήθειες της πραγματικής ζωής και της καθημερινότητας η "Γρανάδα" του Γιάννη Καλαβρυτινού, η οποία ανέβηκε στη σκηνή του ΡΕΞ Κομοτηνής από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κομοτηνής σε συνεργασία με την Eταιρία Θεάτρου Sforaris, σε διπλή παράσταση τα βράδια του Σαββάτου 14 και Κυριακής 15 Απριλίου. 


Η επιλογή της διοίκησης  του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. για να ανεβεί η συγκεκριμένη παράσταση φαίνεται να δικαιώθηκε, από την γεμάτη Σαββατιάτικη παράσταση και από την παράσταση της Κυριακής την οποία απόλαυσε ένα ευρύ κοινό. Γι' αυτό και η πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σοφία Μενεσελίδου, εξέφρασε την χαρά της εκ μέρους όλου του διοικητικού συμβουλίου.

"Το κοινό της Κομοτηνής ανταποκρίθηκε και τις δύο ημέρες στην πρόσκλησή μας και τους ευχαριστώ όλους, γιατί είναι πολύ σημαντικό οι θεατρικές προτάσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. να βρίσκουν ανταπόκριση στον κόσμο της Κομοτηνής", είπε και συνέχισε: "Αυτό σημαίνει πως είμαστε σε σωστή πορεία. Παραστάσεις όπως η σημερινή, δικαιώνουν περίτρανα έναν από τους λόγους που υπάρχει ένα περιφερειακό θέατρο που είναι να παρέχει τη δυνατότητα στο κοινό της Κομοτηνής, να παρακολουθεί εξαιρετικές παραστάσεις που δεν θα είχε ενδεχομένως τη δυνατότητα να τις δει, αν δεν έρχονταν στην Κομοτηνή".


Αναφορικά με την παράσταση καθαυτή, το κοινό αποκόμισε πολύ καλές εντυπώσεις. Αυτή ήταν η τρίτη φορά που παράσταση του Γιάννη Καλαβρυτινού ανεβαίνει στην Κομοτηνή, μετά το πρώτο επιτυχημένο πέρασμα με την θεατρική παράσταση "Γιοι και Κόρες" και τη δεύτερη κατά σειρά παράσταση "Αβελάρδος και Ελοΐζα". Η δικαίωση του σκηνοθέτη φαίνεται ...να τρίτωσε, αυτή τη φορά με τη "Γρανάδα". 


Το σενάριο με το οποίο μπορούσε να ταυτιστεί ο καθένας, σε συνδυασμό με την επιλογή αξιόλογων ηθοποιών (Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιώργος Γλάστρας, Έφη Σταμούλη, Στέφη Πουλοπούλου, Αλεξία Μπεζίκη, Διαμαντής Αδαμαντίδης. Σε video, στο ρόλο της Ιωάννας της Τρελής: Λυδία Φωτοπούλου) ήταν οι λόγοι που συνετέλεσαν στην επιτυχία. 


Τα διδάγματα της παράστασης; Πολλά. Εκτεθειμένοι στη μεγάλη χαρά, εκτεθειμένοι όμως και στη μεγάλη λύπη, οι ήρωες σύγχρονοι αλλά και διαχρονικοί, έβγαλαν μέσα από τους διαλόγους τους προβληματισμούς της καθημερινότητας. Ο άνθρωπος μέσα στα απλά που ψάχνει, αναζητά απαντήσεις και σε όσα φαντάζουν να μην έχουν απαντήσεις, μέσα σε όλα τα εύκολα που καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά, έρχονται οι απρόοπτες εξελίξεις στη ζωή του καθενός, να ανατρέψουν τα πάντα σε ένα μονάχα δευτερόλεπτο. 


Κάθε δύο δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος φεύγει από τη ζωή στον κόσμο. Από μόνο του αυτό επαρκεί για να δούμε πόσες ανατροπές κρύβει η ζωή. 


Ένα μηχανάκι που ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και σκότωσε έναν άνθρωπο, ο οποίος αν ήταν λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο βιαστικός θα απέφευγε τον θάνατο που ήταν υπόθεση δευτερολέπτου. Από την άλλη, μία τυχαία γνωριμία δύο συμφοιτητών που έτυχε να βρεθούν στα έδρανα της ίδιας σχολής, να ερωτευτούν και να ζήσουν τη δική τους ιστορία. Και κάπως έτσι, η "Γρανάδα" έδωσε μαθήματα ζωής και μας δίδαξε ότι τα πάντα είναι πιθανά γι' αυτό και πρέπει να ζούμε την κάθε στιγμή.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Καλώς πράττουν και διαμαρτύρονται οι Ομοσπονδίες στον υπουργό Ανάπτυξης και στον περιφερειάρχη,  για να μη φορολογηθούν για τα προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων,  όπως στη μη επιστρεπτέα ενίσχυση, με δεδ