fbpx Μάθε χορό, τραγούδι, μουσική, κέντημα, πλέξιμο και πολλά άλλα στους "Φιλοτέχνες"
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2017 - 11:00
ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΦΙΛΟΤΕΧΝΕΣ"

Μάθε χορό, τραγούδι, μουσική, κέντημα, πλέξιμο και πολλά άλλα στους "Φιλοτέχνες"

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φιλοτέχνες
Παράδοση
Αγιασμός

Ο σύλλογος λειτουργεί στην Καπναποθήκη

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε και φέτος η χρονιά για τον σύλλογο της Κομοτηνής "Φιλοτέχνες" που μπορεί να μετράει μόνο τρία χρόνια ζωής, αλλά έχει καταφέρει να μπει για τα καλά στα κοινωνικά δρώμενα της πόλης. Ο σύλλογος λειτουργεί στην Καπναποθήκη, στην οδό Γ. Κονδύλη 61 (2ος όροφος) και η πρόεδρος του Ιωάννα Αλμπανίδου καλεί όλους να τον γνωρίσουν, μέσα από τη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5 fm: "Κάναμε τον αγιασμό και μετά την τέλεσή του σηματοδοτείται και επίσημα η έναρξη της νέας μας χρονιάς, είναι η τρίτη χρονιά για εμάς, είμαστε νέοι ακόμη και ξεκινάμε αυτή την εβδομάδα επίσημα και τα μαθήματα σε όλα τα τμήματά μας"


Όσο για τις επιλογές που δίνουν οι Φιλοτέχνες στους επίδοξους Κομοτηναίους χομπίστες, αυτές είναι πάρα πολλές: "Έχουμε διάφορα τμήματα διαφορετικών αντικειμένων διδασκαλίας. Ξεκινάμε βέβαια από τον παραδοσιακό χορό που είναι και η ταυτότητά μας, είμαστε σε θέση πια να δεχόμαστε κάθε ηλικία και κάθε επίπεδο στον παραδοσιακό χορό από το πιο μικρό παιδάκι μέχρι τον ενήλικα, αρχάριο, προχωρημένο και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί. Έχουμε φέτος εντάξει στο χορό και τμήμα λάτιν χορών καθώς και το τμήμα της παραδοσιακής χορωδίας ενηλίκων, τμήμα εκμάθησης μουσικών οργάνων και συγκεκριμένα φέτος έχουμε την γκάιντα, το καβάλι, το μπουζούκι, το λαούτο, το ούτι, το βιολί, τα κρουστά, το τουμπερλέκι, το νταούλι και το ακορντεόν και συνεχίζουμε βέβαια αναλόγως με το τι ζητάει ο κόσμος. Φέτος θα γίνει και τμήμα στο πλέξιμο - οι γυναίκες το ζήτησαν και το συνεχίζουμε και αυτό. Ό,τι αφουγκραζόμαστε από τον κόσμο μας προσπαθούμε να το κάνουμε τμήμα ώστε να έρθει και να περάσει όμορφα"


Στόχος του συλλόγου είναι να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και ευχαρίστησης στα μέλη του, ώστε να περνούν δημιουργικά το χρόνο τους: "Προσπαθούμε για το καλύτερο, χαιρόμαστε που ο κόσμος μας αγκάλιασε τόσο γρήγορα, καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει να μας γνωρίσει, να διαλέξει το αντικείμενό που του αρέσει και να περνάει έτσι 2-3 ώρες την εβδομάδα ή και παραπάνω ανάλογα σε πόσα τμήματα θα ενταχθεί, να περνάει όμορφα, ξέγνοιαστα να έχει κάποιες ώρες δημιουργικής απασχόλησης γιατί νομίζω ότι τις χρειαζόμαστε στην καθημερινότητα που βιώνουμε τελευταία.


Υπάρχει ένα πολύ ζεστό και φιλικό τμήμα στο σύλλογό μας που δημιουργεί και νέες παρέες για κάποιον που θα έρθει. Προσφέρει πολλές νέες εμπειρίες σε ένα ζεστό περιβάλλον να περάσει όμορφα, να χαλαρώσει, αλλά κυρίως να νοιώσει ότι δημιουργεί"
Πάντως τα σχέδια των "Φιλοτεχνών" για το μέλλον είναι πάρα πολλά, όπως είπε η κα Αλμπανίδου και ακόμη μεγαλύτερη είναι η διάθεσή τους να τα υλοποιήσουν: "Τώρα ξεκινάμε τα μαθήματά μας, πρώτα ο θεός έχουμε πολλά στο μυαλό μας και φέτος εμείς καλούμε όλους τους ανθρώπους που θέλουν να μας γνωρίσουν να έρθουν για ένα δοκιμαστικό μάθημα σε οποιοδήποτε τμήμα μπορούν να μπουν και στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας να γνωρίσουν εκεί με λεπτομέρειες τα τμήματά μας και να προχωρήσουμε στις δράσεις που έχουμε στο μυαλό μας για φέτος και είναι αρκετές"

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η διαχείριση μεγάλων κρίσεων,  μεταναστευτικό στις Καστανιές,  κορωνοϊός,  αλλά και μικρότερων όπως το διασυνοριακό στις Φέρες όταν δεν καταλήγουν αρνητικά,  φέρνουν συνήθως θετικό πρόσημο σε όσους κυβερνούν