fbpx Μας μάγεψαν Λειβαδάς και Μπάμπαλη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 10 Μαΐου, 2018 - 10:00
ΙΣΩΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

Μας μάγεψαν Λειβαδάς και Μπάμπαλη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συναυλία
Μουσική
Ελευθέρια Θράκης

Το ΡΕΞ γέμισε ακόμη και στον εξώστη ενώ δεν ήταν λίγοι όσοι προς το τέλος της συναυλίας παρέμειναν όρθιοι για να απολαύσουν τα τραγούδια των καλλιτεχνών


Ο "Κομοτηναίος" Κώστας Λειβαδάς αντάμωσε με φίλους από το παρελθόν και αφιέρωσε πολλά τραγούδια

Διονύσης Βοργιάς

Στα μέρη όπου σπούδασε, έγραψε τα πρώτα του τραγούδια από καρδιάς, έκανε φίλους ζωής όπως είπε στην αρχή της συναυλίας του και επιστρέφει με νοσταλγία όπως είπε στον ράδιο Χρόνος, βρέθηκε ο Κώστας Λειβαδάς. Σε αυτά τα λημέρια, όπως το φοιτητικό του σπίτι στη Βενιζέλου και τα παλιά του στέκια, ξενάγησε και τη μουσική συνοδοιπόρο του, Ανδριάνα Μπάμπαλη, μία καλλιτέχνη με άποψη, που φάνηκε ταπεινή και μη αλλοτριωμένη παρά την επιτυχία της. 


Οι δυο τους, καλεσμένοι του Δήμου Κομοτηνής δια της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού, φυσικά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και η συναυλία τους δεν θα μπορούσε παρά να είναι κατάμεστη στο πολιτιστικό κύτταρο πρώην ΡΕΞ, το βράδυ της Τρίτης 8 Μαΐου. Δύο ερμηνευτές, μία λιτή μουσική παράσταση, ένα θερμό κοινό το οποίο συγκινήθηκε, άλλοτε σιγοτραγούδησε, άλλοτε τραγούδησε δυνατά, πάντοτε χειροκροτούσε από καρδιάς μετά τα τραγούδια. Λαϊκά τραγούδια που έχουν αγαπηθεί κι έχουν μείνει διαχρονικά χαραγμένα σε όλους, συνέθεσαν ίσως την καλύτερη συναυλία των φετινών Ελευθερίων, αν όχι την καλύτερη γενικώς το τελευταίο διάστημα στην πόλη της Κομοτηνής. 


Οι γνωστές επιτυχίες Σερενάτα και Μεσοπέλαγα της Ανδριάνας Μπάμπαλη και πολλά διαχρονικά ακούσματα του Κώστα Λειβαδά όπως Για να σε συναντήσω, Εγώ σ’ αγάπησα εδώ, Μοίρα μου έγινες, Πώς θα πεθάνω εγώ για σένα, Η επιμονή σου, Δες καθαρά, άφησαν ξεκάθαρα το μουσικό τους στίγμα στην Κομοτηνή, σε μία νύχτα κάπως μουντή λόγω καιρού αλλά σίγουρα φωτεινή λόγω αυτού που συνέβη εντός του ΡΕΞ.

 

 

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΙΒΑΔΑΣ ΣΤΟ "ΡΑΔΙΟ ΧΡΟΝΟΣ"
"Είμαι στη Βενιζέλου εκεί που ήταν το σπίτι που έμενα με τον συγκάτοικό μου, εκεί μέσα έγραψα και μερικά από τα πρώτα μου τραγούδια. Ήμουν φοιτητής στη Νομική τα χρόνια 1992-1997 και πάντα με πολλή νοσταλγία επιστρέφω και θυμάμαι όλα αυτά τα ωραία χρόνια", ήταν τα λόγια με τα οποία ξεκίνησε η συνέντευξη του Κώστα Λειβαδίτη στον Δήμο Μπακιρτζάκη και το ράδιο Χρόνος 87,5fm λίγες ώρες πριν την παράσταση. 


Ο καλλιτέχνης συνέχισε ως εξής: "Εκείνα τα χρόνια που δεν υπήρχαν κινητά, εγώ θυμάμαι τουλάχιστον την δική μου ζωή πολύ καλύτερη και δεν το λέω σαν σχήμα λόγου. Μακριά από τα κινητά και την υπερβολική δόση του διαδικτύου ήταν μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για όποιον κατάφερνε να αγαπήσει την Κομοτηνή και να ανοίξει την καρδιά του και να κάνει μια πολύ καλή παρέα. Είχε τις καλύτερες συνθήκες για να βρει ένα παιδί τον εαυτό του δηλαδή μαζί με τις σπουδές αν κάποιο παιδί είχε αυτό που έψαχνε από την γενέτειρά του δηλαδή όχι την παρέμβαση των γονέων και την παρέμβαση των συγγενών ένα καθαρό περιβάλλον για να νιώσει μέσα του πιο δρόμο να ακολουθήσει για μένα η Κομοτηνή τότε ήταν το καλύτερο δυνατό περιβάλλον, εδώ πήρα και εγώ την απόφαση ότι θα ασχολιόμουν επαγγελματικά με τη μουσική". 

 


Ο ίδιος αναπολεί την Κομοτηνή της καρδιάς του, όπου "υπήρχαν πολλά μαγαζιά, μπουζουξίδικα, πιάνο μπαρ, υπήρχε η Κοινότητα Νέων, υπήρχε και το δισκάδικο του Θανάση Γκαϊφύλλια μέσα στην πόλη που ήταν για εμάς ένα καταφύγιο, πηγαίναμε και ακούγαμε όλες τις νέες κυκλοφορίες, φτιάξαμε και ένα γκρουπ κάποια στιγμή μαζί με δυο παιδιά από την Ξάνθη". Μόνιμος επισκέπτης της Κομοτηνής ο Κώστας Λειβαδάς, τον περιμένουμε ξανά για μία όμορφη βραδιά!

 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το πόσο διακοσμητικό ρόλο και συνάμα βαρύγδουπο τίτλο στην κυριολεξία έχει το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης,  που φτιάχτηκε καθαρά για ψυχολογικούς και εθνικούς λόγους,  δήθεν για να στηρίξει τις ακριτικές