fbpx "Το Κοιμώμενο Τσίρκο" ξύπνησε τους θεατές
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 22 Ιουνίου, 2017 - 11:00
ΜΙΑ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ

"Το Κοιμώμενο Τσίρκο" ξύπνησε τους θεατές

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
παράσταση
Χορός
Χοροτάξιο
Πάρκο Αγίας Παρασκευής

Από την Στέγη Τέχνης, Χορού και Κίνησης "Χοροτάξιο" παρουσιάστηκε σύγχρονος χορός, ακροβατικά και τζαζ

Διονύσης Βοργιάς

"Αγάπη δεν είναι να κοιτάζουμε ο ένας τον άλλον, αλλά να βλέπουμε προς την ίδια κατεύθυνση", με αυτό το μήνυμα ανέβηκε η υπαίθρια χορευτική παράσταση "Το Κοιμώμενο Τσίρκο". Πρόκειται για το επιστέγασμα της δουλειάς των μελών της Στέγης  Τέχνης, Χορού και Κίνησης "Χοροτάξιο", το οποίο παρουσιάστηκε το βράδυ της Τρίτης 20 Ιουνίου. Παρότι ...κοιμώμενο, το τσίρκο ξύπνησε τους θεατές, καθώς έφερε στην Κομοτηνή κάτι εναλλακτικό.


 Μακριά από κάποιον κλειστό χώρο, οι υπεύθυνοι επέλεξαν το πάρκο Αγίας Παρασκευής, ώστε να παρουσιάσουν τα τμήματα σύγχρονου χορού και ακροβατικών και το τμήμα τζαζ. Η επιλογή ήταν συνειδητή, όπως μας λέει η ιδιοκτήτρια της Στέγης, Γιούλη Ιωαννίδου. "Όλες οι παραστάσεις που κάνουμε, γίνονται σε εξωτερικούς χώρους. Πρόκειται για μια τάση στον παγκόσμιο χορό, που έχει ως στόχο να έρθουμε πιο κοντά στις ρίζες μας ως άνθρωποι και η τέχνη με τη σειρά της να έρθει πιο κοντά στους ανθρώπους.

Το περιβάλλον και ο αρχιτεκτονικός χώρος γύρω μας παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για το τελικό αποτέλεσμα μιας δουλειάς", αναφέρει σχετικά, ενώ εκείνη επιμελήθηκε και της σύλληψης-σκηνοθεσίας. Πως όμως ορίζει η κα. Ιωαννίδου τον χορό; Ως "μια πολύ σημαντική μορφή ...πράξης", όπως μας απαντά.


Εκεί και ο Ηρακλής Τζαφέτας, από το Θεατρικό Εργαστήριο "Κύκλος", με το ρόλο του ...ring master, δηλαδή εν ελληνιστί του "υπεύθυνου" του τσίρκου. Ο ηθοποιός έδωσε θεατρική και μυστικιστική νότα στη βραδιά. Τα σκηνικά της παράστασης, αλλά και την επιμέλεια κοστουμιών-μακιγιάζ ανέλαβε ο Γιάννης Καραγκιουλμέζης, ενώ τη μουσική επιμελήθηκε ο Πάνος Αναστασίου. Συνολικά, ερμήνευσαν οι: Ηρακλής Τζαφέτας, Δημήτρης Χιονίδης, Γιώργος Γεωργιάδης, Νίκος Μπρετός, Χαρά Τζαμπαζλή, Θεοδώρα Τοπούζη, Καλλιόπη Βιδούρη, Γεωργία Κοκκινάκη, Άννα Πατρωνίδη, Άννα Κουφάκη, Κατερίνα Ντίνου, Ιωάννα Μπατζόγλου, Στεργιάννα Κωνσταντινίδου, Αντωνία Κοκκινάκη, Δήμητρα Αντωνιάδου, Μαρία - Ρόζα Σέλβη, Αργυρώ Κωνσταντινίδου, Χριστίνα Ξενάκη, Λαμπρίνα Ξενάκη, Αγγελική Κυριακόγλου, Νάγια Γκοτοσίδου, Σουδενάζ Αλή, Έλενα Παπαδοπούλου, Σελίν Τσεκίρ, Σεβγί Τσεκίρ, Ερατώ Αγρίμη, Κατερίνα Αναγνώστου, Γεωργία Λευθερακάκη, Ιωάννα Μαρκάτη, Ειρήνη Μουλά, Ανθή Παπαθεοδώρου, Κωνσταντίνα Πλατνάρη, Βάνια Σταθά, Ρωξάνη Διαμαντούδη, Ελένη Δαλλίδου, Μυρτώ Λειβαδάρου, Θάλεια Δόλκα, Στεφανία Κάλτσου, Θεοπούλα Ευαγγέλου, Ηλιάνα Δασκολιά, Κωνσταντίνα Ιωάννου.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα συνεργεία, επιμελητήρια και  τοπική αυτοδιοίκηση,  για να προλάβουν να είναι έτοιμοι  με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις υποχρεώσεις τους,  ώστε να πάρουν γρήγορα το πράσιν