fbpx Καλώς ήρθες καλοκαίρι!
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 6 Ιουνίου, 2018 - 13:49
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Καλώς ήρθες καλοκαίρι!

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νίκος Τσαλικίδης
Χρήστος Χατζηπέμου
Ροδόπη
Κομοτηνή
Σύλλογος Εβριτών Νομού Ροδόπης
Σύνδεσμος Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κομοτηνής

Πολλές εκδηλώσεις το διήμερο 9-10 Ιουνίου στο πάρκο Αγίας Παρασκευής

Διονύσης Βοργιάς

Ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης Χρήστος Χατζηπέμου και η εκπρόσωπος του Συνδέσμου Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κομοτηνής Ελευθερία Μιχέλη - Μπότσαρη, πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου ενόψει της διοργάνωσης του 1ου Παιδικού Φεστιβάλ με τίτλο «Καλωσήρθες Καλοκαίρι» στις 9 και 10 Ιουνίου, στο Άλσος Αγ. Παρασκευής.

Η εκδήλωση  διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης με την υποστήριξη του Συλλόγου Εβριτών Νομού Ροδόπης,  του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Κομοτηνής, της Δ/νσης Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Τμήμα Φυσικής Αγωγής και του Δήμου Κομοτηνής.  Ομάδες μαθητών, από τα δημοτικά σχολεία του Ν.Ροδόπης επικουρούμενοι από χοροδιδασκάλους του Συλλόγου Εβριτών, της Ομάδας Φυσικής Αγωγής, και των γυμναστών των σχολείων, θα παρουσιάσουν στο κοινό της Κομοτηνής στο τέλος της σχολικής χρονιάς, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια με αναφορά στην παράδοση της Θράκης και το λαϊκό πολιτισμό της και μία σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις που αφορούν τον μοντέρνο χορό, τα παραδοσιακά παιχνίδια, την ζωγραφική, τις παιδικές κατασκευές, την προβολή ταινιών, την ανάγνωση παραδοσιακών παραμυθιών, το παιδικό θέατρο, την δημιουργική απασχόληση με κλόουν κ.λ.π., ως επιστέγασμα της όλης προσπάθειας που στηρίζετε κατά κύριο λόγο στον εθελοντισμό. Σκοπός είναι η ενίσχυση, προώθηση και ανάπτυξη κάθε πνευματικής, καλλιτεχνικής και πολιτιστικής προσπάθειας στην περιοχή, που υλοποιείται μέσα από τη διοργάνωση και διεξαγωγή πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, ψυχαγωγικών και κοινωνικών δράσεων και εκδηλώσεων.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο – Κυριακή

9 – 10 Ιουνίου 2018

Άλσος Αγίας Παρασκευής – Κομοτηνή

Πρόγραμμα Κεντρικής Σκηνής

Σάββατο:

17:00 Έναρξη

17:30 Εργαστήρι παραδοσιακής μουσικής Κομοτηνής «ΝΟΤΑ» του Χρήστου Χατζόπουλου

18:00 Μοντέρνοι και σύγχρονοι χοροί από τα τμήματα του Συλλόγου Εβριτών Ν.Ροδόπης και τα Γυμναστήρια της πόλης ACTION CLUB, PLANET GYM και SPORT CENTER.

20:30 Δεύτερο αντάμωμα παιδικών παραδοσιακών χορευτικών τμημάτων των Συλλόγων Εβριτών Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Βαγγέλης Δωρόπουλος – γκάιντα-τραγούδι, Θάνος Καρακατσιάνης - ακορντεόν, Γιάννης Κουμής – καβάλι – τραγούδι, Ηλίας Μίσκας – νατούλι.

Κυριακή:

18:00 – Μοντέρνοι και σύγχρονοι χοροί (zumba) από τα Τμήματα του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής – Πνευματικό Κέντρο.

20:00 Πέμπτη μαθητιάδα παραδοσιακών χορών των δημοτικών σχολείων της Ροδόπης με διοργανωτές την Ομάδα Φυσικής Αγωγής της Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, το Σύλλογο Εβριτών Ν.Ροδόπης και του Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων των Σχολείων. Συμμετέχουν τα δημοτικά σχολεία Κομοτηνής 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 9ο, 10ο, 11ο, 12ο και 13ο , το δημοτικό σχολείο Ιάσμου και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κομοτηνής.

Μουσικοί:   Γιώργος Αθανασιάδης – κρουστά, Κωνσταντίνος Δεδούσης – κλαρίνο, Ρούλα Κυριακάκη – καβάλι, τραγούδι, Δημήτρης Κυριακάκης – γκάιντα, τραγούδι, Κυριάκος Τσακιράκης - λαγούτο

Παράλληλες εκδηλώσεις

9-10 Ιουνίου 2018 (17:00 -21:00)

FACE PAINTING

Η ομάδα σπουδαστών του ΔΙΕΚ Κομοτηνής κάνει τα πρόσωπα των παιδιών ακόμα πιο χαρούμενα.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Ζωγραφίζουμε το καλοκαίρι με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου (Αναστασία Γεωργιτσοπούλου), το Θρακικό  Ωδείο Πνευματικό Κέντρο (Βαρβάρα Τσίτουρα – Ιωαννίδου) και το Σύλλογο Εβριτών Ν. Ροδόπης (Μαρία Κεραμέα).

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Γλυκαίνουμε  το καλοκαίρι με την ομάδα μαγειρικής των σπουδαστών του ΔΙΕΚ Κομοτηνής.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Με κόκκινες και πράσινες και θαλασσιές χάντρες, δημιουργούμε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου πολύχρωμες  κατασκευές (Κορνηλία Κατραντζή). 

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΟΜΑΔΙΚΑ  ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Με το την Καλλιόπη Χάιδου ΚΦΑ και την Ομάδα Φυσικής Αγωγής της Β’βάθμιας Εκπαίδευσης, το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, παίζουμε όλοι μαζί, όπως παλιά…

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

Το τμήμα βοηθών Βρεφονηπιοκόμων του Δ’ εξαμήνου του ΔΙΕΚ Κομοτηνής παρουσιάζει το έργο «ΣΙ-ΜΠΟΥ-ΡΕ», μια παράσταση γεμάτη νότες με την Ευγενία Παπουτσή (Ώρες 18.00 & 19.00).

ΛΕΣΧΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Η Λέσχη παιδικού βιβλίου του Συλλόγου Εβριτών με την Ερμιόνη Κοκκαλιάρη διασκεδάζει και προβάλει 3D ταινίες.

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Με τον ταχυδακτυλουργό Μέρλιν και την συνοδεία κλόουν ανακαλύπτουμε την μαγεία του καλοκαιριού.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το ιστορικό της διαμάχης περιφέρειας- επιμελητηρίων με φόντο την εταιρία  ΔΕΣΜΟΣ-ΑΜΘ, θυμίζει και λίγο ασπρόμαυρη ελληνική ταινία. Αφού η λογική της αντιπαράθεσης είναι το άσπρο-μαύρο.