fbpx «Ηλιαχτίδα σαν ελπίδα» ο 5ος προσωπικός δίσκος του Χρήστου Χατζόπουλου
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2019 - 10:00
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΩΝ

«Ηλιαχτίδα σαν ελπίδα» ο 5ος προσωπικός δίσκος του Χρήστου Χατζόπουλου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ηλιαχτίδα σαν ελπίδα
Χρήστος Χατζόπουλος
νέος δίσκος
καλλιτέχνης

Επτά τραγούδια που ξεκίνησαν να γράφονται προ εξαετίας σήμερα συνθέτουν έναν ακόμη δίσκο για τον Κομοτηναίο καλλιτέχνη

Δήμητρα Συμεωνίδου

Ο πέμπτος προσωπικός μουσικός δίσκος του μουσικοσυνθέτη Χρήστου Χατζόπουλου, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης 30 Απριλίου στην Λέσχη Κομοτηναίων. Τίτλος της νέας του δουλειάς «Ηλιαχτίδα σαν ελπίδα». Περιέχει επτά τραγούδια, ένα οργανικό κομμάτι και έναν αυτοσχεδιασμό. Επτά τραγούδια που ξεκίνησαν να γράφονται προ εξαετίας και σήμερα συνθέτουν έναν ακόμη δίσκο για τον Κομοτηναίο καλλιτέχνη. Σε ένα κοινό ανθρώπων που αγαπούν και ακλουθούν τον Χρήστο Χατζόπουλο στα καλλιτεχνικά του βήματα έγινε η παρουσίαση, με τον  ίδιο πλαισιωμένο από την οικογένειά του που είναι πάντα δίπλα του στις μουσικές του ανησυχίες, όσους συνετέλεσαν στην δημιουργία του δίσκου, συναδέλφους μουσικούς αλλά και φίλους.

Στο πως έγινε η αρχή για να φτάσουμε στο σήμερα και στην κυκλοφορία του δίσκου αναφέρθηκε στην εκδήλωση ο εκδότης της εφημερίδας μας Σταύρος Φανφάνης. Μία τυχαία συνάντηση το 2013 με τον Χρήστο Χατζόπουλο, με τον οποίον τους συνδέει προσωπική φιλία ετών, ήταν η αφορμή για να γίνει μία πρώτη συζήτηση. Τότε ο μουσικός αποκάλυψε στον εκδότη της εφημερίδας μας ότι έχει στα σκαριά το πλάνο ενός δίσκου. "Είχε κάποιους στίχους, μουσικές, δεν ήταν ένα ολοκληρωμένο project, ήταν κάτι που φτιαχνόταν εκείνη την περίοδο και ήταν ένα project με πολύ μεγάλο κοινωνικό ενδιαφέρον". Τότε πέφτει η ιδέα η δημιουργία αυτού του δίσκου να ηχογραφηθεί στο στούντιο που διατηρεί ο κος Φανφάνης, έχοντας ως χόμπι την μουσική. "Αξίζει ο δίσκος, είναι ένα καλλιτεχνικό κόσμημα για την περιοχή μας", είπε καταληκτικά αφήνοντας το κοινό της εκδήλωσης να απολαύσει την μουσική και τους στίχους.

Στην Λέσχη Κομοτηναίων ο Χρήστος Χατζόπουλος και οι συνεργάτες του παρουσίασαν ζωντανά στο κοινό τα επτά τραγούδια, το οργανικό κομμάτι και τον αυτοσχεδιασμό της δουλειάς, που ξεκίνησε το 2012 με πολύ αγώνα, πολύ κόπο και πολλές αγωνίες κι έφτασε στην ολοκλήρωσή της τον Απρίλιο του 2019. Ο δίσκος συμπεριλαμβάνει και δύο video clip, το ένα «Ο Αύγουστος» ένα παιδικό τραγούδι και το άλλο «Ο καρσιλαμάς» γυρισμένος σε σημεία της Κομοτηνής, την Εκκλησία της Παναγίας, το Ρολόι, το Βυζαντινό Τείχος.

Για μία δουλειά διαφορετική από τις άλλες έκανε λόγο ο Χρήστος Χατζόπουλος, για να καταδείξει ότι "έχει διαφορετικά είδη μουσικής εκτός από παραδοσιακή, έντεχνη, ροκ στοιχεία, στοιχεία από άλλους ήχους, λόγω του στίχου. Ο στίχος οδήγησε την ενορχήστρωση των οργάνων και είχαμε αυτό το αποτέλεσμα". Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την δημιουργία αυτού του δίσκου και τονίζει  βοήθησαν πολλοί μουσικοί, πολλοί φίλοι. Ευχαρίστησε τον Σταύρο Φανφάνη γιατί στο προσωπικό του στούντιο έγινε η ηχογράφηση "από εκεί ξεκίνησαν όλα", είπε χαρακτηριστικά ο μουσικός. Ευχαρίστησε επίσης την ΔΚΕΠΠΑΚ και τον σύλλογο ΔΑΔΑΑ, για να αναδείξει μία δουλειά με κοινωνικό περιεχόμενο, με μηνύματα για το περιβάλλον, τα ΑμεΑ, την διαφορετικότητα, το συλλογικό καλό. "Έχουμε ανησυχίες σαν άνθρωποι", λέει.

Κυριάκος Πετράς, Βαγγέλης Κοντόπουλος, Σοφία Χατζοπούλου και άλλοι μουσικοί συνέβαλαν ώστε αυτός ο δίσκος να γίνει πραγματικότητα και πλέον να μπορεί να γίνει κτήμα των ανθρώπων της περιοχής και όχι μόνο. Θεόδωρος Φιλλιπίδης, Κύρος Στεργίου, Χασάν Αχμέτ, Μαρία Νικολάου έγραψαν τους στίχους για τα τραγούδια.  Από τις συνεργασίες του ξεχωρίζει σίγουρα αυτή του Κύρου Στεργίου, ο οποίος συμμετέχει με στίχους σε τρία τραγούδια, αλλά και στην εικονογράφηση του δίσκου. 

Από την  παρουσίαση του νέου δίσκου του Χρήστο Χατζόπουλου κρατάμε το μήνυμα αισιοδοξίας που άλλωστε εκπέμπει ο τίτλος του «Ηλιαχτίδα σαν ελπίδα». Γιατί μπορεί η εποχή να είναι γκρίζα, όπως λέει και το ομώνυμο τραγούδι, όμως η ελπίδα ξεπροβάλλει πάντα σαν ηλιαχτίδα.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Γαλουχημένος στους διαύλους της επικοινωνιακής τέχνης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, εφάρμοσε στο διαδικτυακό διάλογο χθες με όλους τους φορείς του Έβρου,  τη μέθοδο των συσσωρευμένων θετικών ερωταπαντ